Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 24, szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Itthon

Medgyessy Péter kéri az emelt nyugdíjat

E-mail Nyomtatás
Medgyessy Péter kérelmezi a másfél millió forintos álomnyugdíjat. Ennyi jár azoknak a miniszterelnököknek, akik már elérték a nyugdíjas kort. Eddig csak a volt köztársasági elnökök kaptak kiemelt nyugdíjat, a miniszterelnökök nem. Boross Péter nem kéri az emelt nyugdíjat. Horn Gyula esetében még kérdés, megkaphatja-e.Egy átlagnyugdíjas majdnem három év alatt kap másfél millió forintot. Egy volt miniszterelnöknek ezentúl egy hónapra jár ennyi pénz. Ezt Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője javasolta, a parlament pedig elfogadta.
Bővebben...
 

Az április 7-i lehet mindezidáig a legnagyobb BKV sztrájk

E-mail Nyomtatás
Sztrájkot jelentettek be a BKV szakszervezetei április 7-re üzemkezdettől egészen délután egy óráig - mondta el a Független Hírügynökségnek pénteken a döntés után Nemes Gábor, a Cinkota Autóbusz Szakszervezet elnöke. A BKV érdekképviseletei azért hirdették meg a munkabeszüntetést, mert nem értenek egyet a főváros által tervezett járatritkítással. Amennyiben nem sikerül továbbra sem megegyezni a fővárossal, az április 7-i lehet mindezidáig a legnagyobb BKV sztrájk.Nemes Gábor hangsúlyozta, hogy a szakszervezetek egységesen döntöttek a sztrájk mellett, így a munkabeszüntetés várhatóan az összes munkavállalót érinti. Az úgynevezett elégséges szolgáltatásról - azaz, hogy mennyi jármű közlekedjen mégis a sztrájk idején - jövő héten kezdődnek meg a tárgyalások.
Bővebben...
 

Gyurcsány Ferenc adjon számot, miért kapja cége olcsóbban az áramot

E-mail Nyomtatás
A Fidesz számonkéri a miniszterelnököt, hogy az érdekeltségi körébe tartozó Motim Zrt miként kaphatja olcsóbban az áramot a hivatalos aukción meghatározott árnál. Fónagy János pénteki sajtótájékoztatóján számolt be azokról a sajtóhírekről, miszerint hét nagyvállalat, egy tavaly decemberi megállapodás értelmében kevesebbet fizet a Magyar Villamos Műveknek (MVM), mint bármely más fogyasztó.
Bővebben...
 

Szávay az év felfedezettje

E-mail Nyomtatás
Szávay Ágnest választotta meg a tavalyi év legjobb fiatal játékosának, vagyis az év felfedezettjének a női tenisz szövetség (WTA). A díjat csütörtök éjszaka adták át Miami-ban. A 19 éves sportoló tavaly robbant be a tenisz világába. Nyert két WTA tornát - Pekingben és Palermóban -, a US Openen pedig negyeddöntőig menetelt.A pekingi viadal döntőjében ráadásul az akkor még világranglista 3. helyezett szerb Jelena Jankovicsot sikerült legyőznie szenzációs játékkal. Jankovicson kívül még két top 10-es győzelme volt, New Haven-ben a szlovák Hantuchovát, a US Openen pedig az orosz Petrovát győzte le. Egy év alatt a világranglista 189. helyéről a 20.-ig lépett előre.
 

Bux Fletó

E-mail Nyomtatás
Békesi László és Petschnig Mária Zita az egyik televíziónak nyilatkozott arról, hogy a Géniusz már bukottnak tekinthetô, hiszen elfogyott körülötte a levegô. A Nemzeti Bank elnöke bírálta – neoliberális érveket hangoztatva – a kormány politikáját, szerinte a végletesen elszegényített magyar társadalmat további megszorításokkal kéne sújtani. A javasolt megszorítások között szerepel a szociális kiadások és a lakástámogatások mérséklése, a nyugdíjkorhatár további emelése, a gyes idôtartamának csökkentése, valamint a minimálbér megszüntetése.
 

Zürzavar a Pénzügyminisztériumban

E-mail Nyomtatás
Élesen bírálta a Veres János által vezetett Pénzügyminisztérium tevékenységét az Állami Számvevôszék. Az ÁSZ elemzése szerint a tervezett és megvalósult költségvetési sarokszámok között óriási a különbség, hiányzik az állami feladatok pontos tartalmának meghatározása, a költségvetés elszámolási szabályainak kidolgozása, az állami vagyongazdálkodásban elmarad az átláthatóság teljes körû biztosítása. Az ÁSZ a tárca információs rendszerét is bírálta, amely jelentôsen hátráltatja az adatcserét a vám- és pénzügyôrség, az adóhatóság és a minisztérium között. A számvevôszék arra is felhívta a miniszter figyelmét, hogy nagyobb gondot kell fordítani a minisztérium
által kezdeményezett jogszabályok elkészítésére.
 

Demszky: „Nem hazudunk”

E-mail Nyomtatás
Csak ha kinyitjátok a szátokat. A közszolgálati rádió, a televízió és valamennyi hír-közlô szerv és újság éjjel-nappal ezeknek a mocskos kezû csalóknak a napi cselekményeivel van tele. Medgyessy már megbuktatása idején felplankolta, hogy: „az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Kit érdekel, hogy Fodor Gábor, Szent-Iványi
István, John Emese és Béki Gabriella hogyan vélekedik az elnökválasztási csalásról? Magyar Bálint, Horn Gábor, Kuncze Gábor Kóka pártján áll. Demszky Gábor Fodor mellett.
Bővebben...
 

Baracskán várják Orosz Józsefet

E-mail Nyomtatás
Keresi a rendőrség Orosz Józsefet, a Klubrádió műsorvezetőjét, akinek egy 25 ezer forintos bírság miatt be kellene vonulnia a baracskai börtönbe - írja a Magyar Nemzet. Orosz József még 2006-ban, a Moszkva téren hajtott be egy táblával tiltott buszfordulóba, ezért büntették meg.
Bővebben...
 

Újabb álküldött az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán

E-mail Nyomtatás
Nemcsak a Jüttner-jelentésben szereplő négy borsodi álküldött szavazott illegálisan az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán, hanem Szabolcs megyéből is legalább ketten. A kemecsei Bíró Árpádné a Célpont című műsor riporterének elmondta: a jegyzőkönyvben a neve mellett szereplő aláírás hamis, mivel ő nem volt ott a tavaly márciusi elnökválasztáson. Sejthették, hogy nem megy el, mert hat éve volt utoljára küldöttgyűlésen - tette hozzá.Bíró Árpádné hivatalosan is az SZDSZ tagja.
Bővebben...
 

Fővárosi Közgyűlés: Egyelőre nem lesz kismamabérlet Budapesten

E-mail Nyomtatás
Nem fogadta el a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén azt a javaslatot, hogy áprilistól vezessék be Budapesten a kisgyerekes bérletet. Az előterjesztő, a kereszténydemokrata Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy az elvi döntést már tavaly meghozta a közgyűlés, és azóta volt idő az előkészítésre. A szavazásnál azonban az MSZP és az SZDSZ képviselői tartózkodtak. A döntést megelőző vitában a BKV tízmilliárdos idei üzemi veszteségét is felvetették az érvek között, illetve azt, hogy még nem készült el a cég 2008-as üzleti terve.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség