Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. július 27, csütörtök, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Itthon

Magyarország 106 százalékos teljesítéssel zárta a 2007-2013-as fejlesztési ciklust

E-mail Nyomtatás

Magyarország 106 százalékos teljesítéssel zárta a 2007-2013-as európai uniós fejlesztési időszakot, az operatív programok zárójelentéseit megküldte az Európai Uniónak - mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség államtitkára május 5-én a fejlesztési ciklus gazdasági mérlegéről tartott konferencián, Budapesten.

Bővebben...
 

A Régiók Bizottsága látogatása a magyar-szerb határon

E-mail Nyomtatás

2017. április 19-20-án a Régiók Bizottsága „Uniós polgárság, kormányzás, intézményi és külügyek” (CIVEX) szakbizottságának összes politikai frakciót felölelő delegációja Szegedre látogatott, hogy információt kapjanak a Magyarországra nehezedő migrációs nyomásról és az annak kezelése érdekében tett lépésekről.

Bővebben...
 

Március 15. a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy voltunk, vagyunk és leszünk

E-mail Nyomtatás

Március 15. a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy mi voltunk, vagyunk és leszünk, "ez a mi diadalunk" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett március 15-i díszünnepségen. A 169 évvel ezelőtti forradalmat méltatva Orbán Viktor azt mondta: 1848 fontossága nemcsak abban áll, hogy megtörtént, hanem, hogy azóta is történik.

1848 belső mércénkké és erkölcsi iránytűnkké vált - mutatott rá a miniszterelnök. "A '48-as mérce és iránytű megmondja ma is, ki mennyit ér a haza mérlegén. Ki a hű, a hazafi, az odaadó, ki a bátor" - fogalmazott a kormányfő, kiemelve: megmutatja, mi a nagyság. Hozzátette: megmutatja azt is, mi a kisszerűség, az álnokság és az álomgyilkosság, mi az országépítés, és mi az országrombolás.

Bővebben...
 

Az építőipar teljesítménye januárban "szinte kilőtt"

E-mail Nyomtatás

Az építőipar januári teljesítménye "szinte kilőtt", emögött a tavaly indított beruházásösztönző lépések húzódnak meg, amelyek jelentősen hozzájárulnak az idén az építőipar bővüléséhez - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán az januári építőipari adatokat kommentálva. Varga Mihály szerint a januári építőipari növekedés jó évet alapozhat meg, teljesülhet az idén a 4 százalék feletti gazdasági növekedési várakozás.

Bővebben...
 

Köszönet azoknak, akik méltósággal ünnepelték a szabadságharc hőseit

E-mail Nyomtatás

Országszerte százezrek emlékeztek az 1848-as forradalomra, a kormány pedig köszönetet mond mindazoknak, akik méltósággal ünnepelték a szabadságharc hőseit - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az MTI-vel.

"Sajnáljuk, hogy egyes baloldali csoportok ez alkalommal is arra használták március 15-ét, hogy tönkretegyék a békés ünnepséget. Ez a törekvésük most is látványos kudarcot vallott" - fogalmazott.

Bővebben...
 

Határidőre elkészül a második kerítés

E-mail Nyomtatás

Intenzíven zajlik a déli határon a második kerítés telepítése, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának meggyőződése szerint az elkészül a kormány által kitűzött határidőre. Bakondi György az M1 aktuális csatorna műsorában kijelentette, hogy a második kerítéssel garantálható lesz a határbiztonság.

Bővebben...
 

Megbukott a félmegoldáson alapuló brüsszeli politika

E-mail Nyomtatás

A félmegoldáson alapuló brüsszeli migrációs politika megbukott - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján, reagálva arra, hogy Törökország kilátásba helyezte az EU-val kötött megállapodás felmondását. A tárcavezető értékelése szerint kizárólag a migrációs dealre alapozni Európa biztonságát, közben a törököket bírálni és semmit nem tenni a határvédelem megerősítése érdekében, ez egy ésszerűtlen és  kudarcba fulladt politika.

Bővebben...
 

Elfogadhatatlan az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítése

E-mail Nyomtatás

Elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítését is Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök helyettes. A kormányfő helyettese március 16-án Budapesten újságírók előtt ezzel indokolta azt a törvényjavaslatot, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt jegyeznek. Kérdésre jelezte: a kormány kész állami támogatást nyújtani az Igazi Csíki Sör gyártásához és helyzetbe hozná a kézműves söröket is.

Bővebben...
 

Uniós biztossal egyeztetett Varga Mihály

E-mail Nyomtatás

A szociális jogok európai pilléréről, a munkavállalók szolgáltatás-nyújtás keretében történő kiküldetéséről és foglalkoztatással kapcsolatos kérdésekről egyeztetett Varga Mihály Marianne Thyssennel, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztosával.

Bővebben...
 

A Visegrádi országok számára kiemelt szereppel bírnak a Keleti Partnereik

E-mail Nyomtatás

Dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár részt vett a Visegrádi Négyek (V4) és a Keleti Partnerség országainak (Azerbajdzsán, Belarusz, Georgia, Moldova, Örményország, Ukrajna) 2017. március 15-én, Minszkben megrendezett találkozóján. A rendezvény keretében az Államtitkár felszólalt a konnektivitás és határokon átívelő együttműködés, illetve az oktatásbeli együttműködés témáiban.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség