Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. június 22, csütörtök, Paulina napja van. Holnap Zoltán napja lesz.

Itthon

Olyan államot akarunk létrehozni, ami élvezi az emberek bizalmát

E-mail Nyomtatás

A kormány olyan államot akar létrehozni, ami az emberek bizalmát élvezi és segíti az emberek és a vállalkozások boldogulását - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ átadóünnepségén. A kormányfő hangsúlyozta, hogy a felújított vagy újonnan épített hivatalok aligha érnek valamit, ha nincsenek kiválóan felkészült és elkötelezett alkalmazottaik. A következő évek a digitális ügyintézésre való áttérésről fognak szólni- vetítette előre.

Bővebben...
 

Elindult a társadalmi konzultáció az iskolai kirándulások szabályairól

E-mail Nyomtatás

Elindult a kormány internetes társadalmi konzultációja az iskolai kirándulásokra, a gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról - jelentette be az oktatásért felelős államtitkár. Palkovics László közölte: a három kérdés a sofőrök egészségi állapotára, a gyermekeket szállító buszok műszaki állapotára és a sofőrök pihenőidejére vonatkozik. Megjegyezte, a kormánynak van tennivalója az iskolai buszos kirándulások biztonságát illetően.

Bővebben...
 

Kettős mérce érvényesül az EU piacán

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor szerint az élelmiszerek minősége ügyében kettős mérce érvényesül az Európai Unió piacán. Ebből a szempontból másodrendűeknek minősülnek Közép-Európa állampolgárai - fogalmazott.

Bővebben...
 

Idén is számos programmal várják az ünneplőket március 15-én

E-mail Nyomtatás

A nemzeti ünnep hagyományos programjai mellett a nemzeti múzeumnál és a budai Várban is számos színes program várja az ünneplőket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára csütörtökön kiemelte: március 15. a magyar szabadság, a magyarság történelmének kiemelkedő eseménye, nemzeti identitásunk sarokköve. A nemzeti ünnep rendezvényeit szervező HM az idén is a "Tisztelet a bátraknak" jelmondattal szervezi a programokat - tette hozzá.

Bővebben...
 

Az energiahatékonysági fejlesztések a versenyképességet növelik

E-mail Nyomtatás

Az energiahatékonysági fejlesztések a vállalati szektor versenyképességének növelésében, a gazdaság karbonmentesítésében lényeges szerepet játszanak - mondta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hétfőn az energiatudatos, mérhető energia megtakarítást elért vállalatokat elismerő Virtuális erőmű program díjátadó ünnepségén.

Hangsúlyozta, a program összhangban áll a magyar kormány gazdaságpolitikai irányelveivel, az energiahatékonyság ösztönzésével.

Bővebben...
 

Kodályra emlékeztek az Operaházban halálának évfordulóján

E-mail Nyomtatás

Kodály Zoltán Missa brevisének előadásával kezdődött a Magyar Állami Operaház március 6-i jubileumi megemlékezése, a zeneszerző, zenetudós és népzenekutató halálának 50. évfordulóján. A Kodály Rorate című rendezvényen a Magyar Állami Operaház énekkara közreműködésével, valamint Hoppál Péter karnagy, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára vezényletével megrendezett koncertet az Operaház aulájában tartották meg.

Bővebben...
 

Nemzeti és minőségi védjegyek használatáról egyeztetett a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára Párizsban

E-mail Nyomtatás

Nemzeti és minőségi védjegyekkel kapcsolatos tapasztalatokról tárgyalt kétnapos hivatalos látogatás keretében Szakáli István Loránd a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára a 2017. évi Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállításon (SIA) Párizsban.

Bővebben...
 

Átadták a 2017-es Derkovits Gyula-ösztöndíjakat

E-mail Nyomtatás

Huszonhat fiatal képzőművész kapta meg a Derkovits Gyula-ösztöndíjat szombaton a budapesti Műcsarnokban, ahol Derkó 2017 címmel kiállítás is nyílt a díjazottak munkáiból. Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója elmondta: a zsűri 130 pályázó közül választotta ki azt a 26 művészt, akik közül 9-en először nyerték el a havi 100 ezer forinttal járó ösztöndíjat.

Bővebben...
 

Tizenegy magyar tagot választott az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia

E-mail Nyomtatás

A magyar tudományos és művészeti élet képviselői közül tizenegy embert, köztük Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét választotta tagjává az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia, amelynek tagságot igazoló okleveleit a közelmúltban adták át Salzburgban. Balog Zoltán az akadémia éves plenáris ülését követően az MTI-nek telefonon nyilatkozva nagy megtiszteltetésnek nevezte a tagságot, és örömét fejezte ki, hogy az akadémiánál kíváncsiak Magyarország hangjára.

Bővebben...
 

A magyarországi kényszermunkáról rendeztek konferenciát Csolnokon

E-mail Nyomtatás

A kommunizmus bűneire való emlékezés fontosságáról beszélt Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Csolnokon, a magyarországi kényszermunkáról rendezett konferencián. A Komárom-Esztergom megyei településen rendezett fórumon Völner Pál kifejtette: a nácizmus bűneit senki sem vitatja napjainkban, azonban a baloldali diktatúrák bűneit elnézőbben kezelik; továbbra is létezik a kettős mérce a két diktatúra tömeges jogsértéseiről. "A mai konferencia célja, hogy fenntartsuk az emlékezetet" - tette hozzá.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség