Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. július 27, csütörtök, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Itthon

Mindent meg kell tennünk mezőgazdaságunk és élelmiszeriparunk versenyképességének megőrzéséért

E-mail Nyomtatás

Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a mezőgazdaság szereplői a legkorszerűbb ismeretek birtokába juthassanak és mindent meg kell tennünk mezőgazdaságunk és élelmiszeriparunk versenyképességének megőrzéséért is - mondta az agrártárca parlamenti államtitkára beszédében a Földművelésügyi Minisztérium (FM) Dunántúli Agrár-szakképző Központ, Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium felújított kollégiumi épületének és komplex tangazdaság beruházásainak ünnepélyes átadásán, Szekszárdon. Nagy István alapvető célnak nevezte, a magyar falvak és kistérségek versenyképessé válását, valamint azt, hogy a családok a föld megművelésével tisztes megélhetést biztosíthassanak maguknak és a következő generációknak.

Bővebben...
 

Jelentősen nőnek a haderő katasztrófavédelmi képességei

E-mail Nyomtatás

Mindössze egy év alatt példa nélküli mértékben nőnek a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi helyzetekben bevethető képességei. A projekt indító rendezvényét február 24-én tartották Budapesten. A Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztése a célja annak a kiemelt projektnek, amely a magyar állam, illetve az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósul meg, indító rendezvényét pedig pénteken rendezték Budapesten. A tájékoztatót dr. Firicz László nyitotta meg. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára hangsúlyozta: rég nem látott mértékű fejlesztésekről van szó, hiszen a projekt keretében több mint 2 milliárd forint összegű támogatást kapott az MH Anyagellátó Raktárbázis, amit a tárca saját forrásból további 200 millió forinttal toldott meg. Ezáltal olyan fejlesztések megvalósítása vált lehetségessé, amely jelentős mértékben növeli a honvédség katasztrófavédelmi beavatkozási erőinek kapacitását, képességeit.

Bővebben...
 

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa

E-mail Nyomtatás

Az elmúlt években helyreállított közbiztonságot az illegális bevándorlás azonban érdemben veszélyeztetheti - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 78. Kormányinfón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben úgy kezdte meg a munkáját, hogy 440-450 ezer között volt a regisztrált bűncselekmények száma. 2016-ra ez a szám 270-290 ezer közé csökkent - mondta.

Bővebben...
 

Az NFM-hez tartozó 230 állami cégnél 143 ezer munkavállaló bére emelkedik januártól

E-mail Nyomtatás

Több lépcsőben 30 százalékkal emelkedik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó mintegy 230 állami vállalatnál 143 ezer munkavállaló bére, amire az emelés első évében, 2017-ben 44 milliárd forintot fordít az állam - jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón. A béremelések január elsejétől, visszamenőleg hatályosak. Az államtitkár kiemelte: a béremelés bizonyítja, hogy a kormány megbecsüli a közszolgáltatást végzők munkáját. Az intézkedéstől azt várják, hogy az állami vállalatok a munkaerőpiacon versenyképesek maradjanak, és meg tudják tartani a munkaerőt - tette hozzá.

Bővebben...
 

Több mint 350 ezer egyszázalékos felajánlás a Nemzeti Tehetség Program javára

E-mail Nyomtatás

Évről évre egyre többen köteleződnek el a magyar tehetségek mellett, hiszen néhány év alatt hétszeresére nőtt az adójuk második egy százalékát felajánlók száma, tavaly már 350 ezernél is több felajánlás érkezett a Nemzeti Tehetség Program javára - hangsúlyozta Novák Katalin Székesfehérváron. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a program országos roadshow-jának első állomása előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy éves szinten 2,8 milliárd forint jut a tehetségek támogatására a Nemzeti Tehetség Programon keresztül. Ennek egyik felét a személyi jövedelemadóból származó egyszázalékos felajánlások teszik ki, ezt a kormány ugyanakkora támogatással megduplázza.

Bővebben...
 

Szijjártó Péter megnyitotta a wellingtoni magyar nagykövetséget

E-mail Nyomtatás

Szijjártó Péter hivatalosan megnyitotta február 17-én pénteken Magyarország wellingtoni nagykövetségét, amelynek révén a külgazdasági és külügyminiszter szerint lehetővé válik a háromezer fős új-zélandi magyar diaszpórával való kapcsolattartás erősítése, a hangsúlyosabb magyar jelenlét a csendes-óceáni térségben, a kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítése, valamint a gazdaságdiplomáciai célok hatékony érvényesítése. A tárcavezető az MTI-nek Új-Zélandról nyilatkozva telefonon elmondta, hogy Magyarország az Európai Unió tagállamai közül nyolcadikként, míg a közép-európai országok közül - Lengyelország után - másodikként nyitott külképviseletet a csendes-óceáni szigetországban.

Bővebben...
 

Több fiatal gazdára van szüksége a mezőgazdaságnak

E-mail Nyomtatás

A mezőgazdasági szektorban is kiemelt figyelmet kell fordítani a fiatal, megfelelő szakmai felkészültséggel és vállalkozó kedvvel rendelkező termelőkre – hangsúlyozta Varga Mihály a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének budapesti konferenciáján. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar a nemzetgazdaság stratégiai ágazatai, melyek fejlődésére a kormány kiemelt figyelmet fordít – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

Bővebben...
 

Eredményesen zárult az ifjúsági garancia rendszer első két éve

E-mail Nyomtatás

Az ifjúsági garancia rendszer eredményei már az első két évet követően látványosak, így a nem dolgozó, nem tanuló 25 év alatti fiatalok aránya a 2014-es 13,6 százalékról már 2015-re 11,6 százalékra csökkent, a 2016 harmadik negyedévi adatok pedig szintén régóta nem látott kedvező munkanélküliségi és foglalkoztatási értéket mutatnak - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

Bővebben...
 

Letették az új makói könyvtár alapkövét

E-mail Nyomtatás

A gondolkodás, a közösség és a szellem középpontjának nevezte az új makói könyvtárat a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Makovecz Imre tervei alapján jövő tavaszra elkészülő épület ünnepélyes alapkőletételén. Lázár János elmondta: a kormány döntött arról, támogatja Makovecz Imre eddig el nem készült terveinek megvalósítását Magyarországon és az egész Kárpát-medencében. Hozzátette: ennek jegyében 2,6 milliárd forint támogatást biztosít Makó polgárainak Makovecz Imre egyik utolsó terve, a makói könyvtár megépítéséhez.

Bővebben...
 

A magyar-baden-württembergi kapcsolatok tovább erősödnek

E-mail Nyomtatás

Magyarország és Baden-Württemberg tartomány között kiemelt jelentőségű és erős a kapcsolat, ami a jövőben még inkább mélyülni fog - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára február 17-én a magyar-baden-württembergi vegyes bizottság Németországban tartott ülését követően telefonon az MTI-nek.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség