Itthon

Parlament előtt a versenyképességet javító törvénycsomag

E-mail Nyomtatás

Május végén döntést hozhat a parlament azokról a törvénymódosításokról, amelyek a Nemzeti Versenyképességi Tanács üzleti szabályozási környezet javítására tett javaslatait tartalmazzák - jelentette be Varga Mihály a testület ülését követően.

Bővebben...
 

A Tavares-jelentés után itt a Soros-jelentés

E-mail Nyomtatás

A Tavares-jelentés után itt a Soros-jelentés - reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy az Európai Parlament (EP) a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben.

Bővebben...
 

Magyarország nem kíván változtatni bevándorláspolitikáján

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság Belügyi Tanácsának brüsszeli ülésén ezúttal is a migrációs politikáról és a terrorizmusról tárgyaltak 2017. május 18-án az uniós belügyminiszterek. Pintér Sándor belügyminiszter felszólalásaiban és tárgyalásai során hangsúlyozta: a magyar kormány látja, hogy egyre nagyobb a nyomás az országon, ennek ellenére Magyarország nem kíván változtatni bevándorláspolitikáján. A miniszter az Európai Parlament vonatkozó határozatára, a migrációs biztos a kvóták elfogadásáról szóló fenyegetésére és az Európai Bizottság újabb felszólító levelére utalt.

Bővebben...
 

Altusz Kristóf helyettes államtitkár úr zágrábi látogatása

E-mail Nyomtatás

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára 2017. május 18-án konzultációt folytatott horvát külügyminisztériumi partnerével, Zrinka Ujevic európai uniós ügyekért és kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral, továbbá Gordan Bakota politikai igazgatóval.

Bővebben...
 

Az európai energiahatékonysági célról tanácskoztak az uniós energiaügyi miniszterek

E-mail Nyomtatás

Jelentős terhet róna a tagállamokra a 2030-as európai energiahatékonysági cél 3 százalékos emelése, ezért Magyarország azt nem támogatja – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Tanács informális találkozóján a máltai Vallettában, 2017. május 18-án.

Bővebben...
 

Segítség a mátrai szőlőtermelőknek

E-mail Nyomtatás

Május 13-án a Mátrai borvidéket igen súlyos jégesőkár érte. A jégverés elsősorban a borvidék középső területét sújtotta, és becslések szerint legalább 1000-1500 hektár ültetvényt érintett. Az előzetes becslések szerint 30-90%-ra tehető a terméskiesés ezeken a területeken. A kárt szenvedett gazdákat több, a Földművelésügyi Minisztérium által kidolgozott támogatás is segíti. A mezőgazdasági károk kompenzálását célzó támogatások alapját az agrárkár-enyhítési rendszer jelenti, amelyet a mezőgazdasági biztosítási díjtámogatás és a rendkívüli helyzetekre meghirdetett kedvezményes hitelkonstrukciók egészítenek ki.

Bővebben...
 

Egy kis erdélyi magyar cég nagy sikere

E-mail Nyomtatás

Megszületett a megállapodás a Heineken Csoport és a Csíki Sört gyártó manufaktúra között. A Csíki Sör gyártója arról tájékoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy megszületett a megállapodás a Heineken Csoport és az erdélyi manufaktúra között.

Bővebben...
 

A demokrácia kiteljesülhet a nemzeti konzultációban

E-mail Nyomtatás

A nemzeti konzultációt érő kritikák a demokrácia lényegét nem értő álláspontok, hiszen a konzultációban a demokrácia teljesedhet ki - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 87. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen az Országházban. A kormányzás helyes módja, ha két választás között is kikérik az emberek véleményét egy-egy fontos ügyben.

Bővebben...
 

A kvótarendszer ingatag jogi lábakon áll

E-mail Nyomtatás

Tíz érvet hozott fel a magyar kormány a kvótarendszerrel szemben a kvótaper első tárgyalásán, ami azt jelzi, hogy a mechanizmus önmagában megalapozatlan, ingatag jogi lábakon áll - jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár május 10-ei, szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Közép-Európában Magyarország lett Kína első számú gazdasági partnere

E-mail Nyomtatás

Mára Magyarország vált Kína első számú gazdasági partnerévé a közép-európai térségben - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 12-én pénteken Pekingben a közmédiának.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség