Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Itthon



Veszélyben Tokaj világörökségi címe

E-mail Nyomtatás PDF
A szerencsi szalmaégető erőmű építésének a felfüggesztését tartja indokoltnak egy az Unesco megbízásból készült jelentés - értesült a Magyar Nemzet. A jelentést a júniusi világörökségi bizottság ülésén tárgyalják, ahol akár megvonhatják a Tokaj-hegyaljára kiadott világörökségi címet.
Módosítás: ( 2008. március 19. szerda, 08:28 ) Bővebben...
 

Korán megindult a húsvéti roham

E-mail Nyomtatás PDF
Idén is összeállította hagyományos húsvéti kosarát a Napi Gazdaság. Három budaörsi hipermarketben jártak, füstölt kötözött lapockát, tojást, tormát, paprikát, paradicsomot, lisztet, margarint, üdítőt, csokitojást és egy üveg alkoholt vettek. Kiderült, hogy alig volt különbség a végösszegek között: mindössze 150 forinttal került kevesebbe a legolcsóbb kosár a legdrágábbnál.
Bővebben...
 

Népszavazási kérdésekről döntött az OVB

E-mail Nyomtatás PDF
Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén négy olyan népszavazási kérdést hitelesített, amelyek az egészségbiztosítási pénztárakkal kapcsolatosak. A pénztárak részvényeire, működési formájára és szolgáltatási körükre vonatkozó kérdés kapott zöld utat, valamint egy olyan kezdeményezés, amely hatályon kívül helyezné a pénztárakról szóló törvényt. Ha az OVB keddi döntései ellen nem érkezik fellebbezés, a kezdeményezők elvileg megkezdhetik kérdéseikhez az aláírásgyűjtést.Az Országos Választási Bizottság az alábbi kérdésekben hitelesítette az aláírásgyűjtő ív mintapéldányát:
Bővebben...
 

Írország nem adja ki a leányfalui gázolót

E-mail Nyomtatás PDF
Elutasította Magyarország kiadatási kérelmét az Ír Legfelsőbb Bíróság Ciaran Tobin ügyében - számolt be kedd este az RTL Klub Híradója. A férfi még 2000-ben gázolt halálra autójával két kisgyereket egy leányfalui buszmegállóban, majd hazautazott.
Bővebben...
 

Konzuli tájékoztató a mohácsi romáknak - gyér volt az érdeklődés

E-mail Nyomtatás PDF
Mohácson mindössze 8 ember ment el a Külügyminisztérium és a kanadai konzul kedd délutáni tájékoztatójára, pedig csak a baranyai városban legalább százan fontolgatják állítólag, hogy kivándorolnak Kanadába. Carol Turner kanadai konzul a Független Hírügynökségnek elmondta: a vízumkényszer márciusi megszüntetésével csak annyi változott, hogy a büntetlen előéletűek érvényes útlevéllel átjuthatnak a határon, és legfeljebb hat hónapig az országban maradhatnak, de ezen időszak alatt nem vállalhatnak munkát. A hat hónapnál hosszabb tartózkodáshoz ezentúl is vízum kell.Nemcsak Mohácsról, hanem több Borsod megyei városból, így Miskolcról, Sajószentpéterről és Kazincbarcikáról is Kanadába készülnek roma családok. Sajószentpéterről állítólag áprilisban indulna útnak az első csoport. A családokból egyelőre csak a férfiak mennének, és főleg az építőiparban vállalnának munkát.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség