Itthon



A kormány nem változtat bevándorláspolitikáján

E-mail Nyomtatás PDF

A kormány semmilyen körülmények között nem kívánja megváltoztatni bevándorláspolitikáját, mert a magyar és az európai emberek biztonságát tartja elsődlegesnek - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Tuzson Bence felidézte: az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, és körülbelül két hete újabb levelet küldtek az ügyben, s további kérdéseket tesznek fel a jogi határzárral és a tranzitzónákkal kapcsolatban.

Bővebben...
 

1400 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi büdzsében közlekedési célokra

E-mail Nyomtatás PDF

Az ideinél is több, csaknem 1400 milliárd forint áll rendelkezésre közlekedési célokra a jövő évi költségvetésben, amelyből 775 milliárd forint fordítható közlekedésfejlesztésre - mondta Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. Hozzátette, a 2018-as költségvetés az ideiben szereplő 1190 milliárd forintnál is több forrást biztosít az ágazatnak, így a tavaly bejelentett, nagyívű fejlesztési programok végrehajtására rendelkezésre áll a fedezet. Úgy vélte, ilyen időintervallumban, ekkora mértékű fejlesztés talán a rendszerváltás óta nem történt és reményét fejezte ki, hogy az Országgyűlés megszavazza majd az előirányzatokat.

Bővebben...
 

Idén és jövőre is 130 ezer forinttal nő a háziorvosi praxisok támogatása

E-mail Nyomtatás PDF

Idén és jövőre is átlagosan 130 ezer forinttal nő a háziorvosi praxisok havi támogatása - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta: június elsejétől minden egyes háziorvosi praxis 130 ezer forinttal kap többet rezsitámogatásként. A következő támogatás a jövő évben, március elsejével indul - közölte, hozzátéve: az orvosi kamarával való megállapodás értelmében november végéig megegyeznek arról, hogy milyen módon jut el a háziorvosi praxisokhoz a forrás.

Bővebben...
 

A 21. a lehetőségek évszázada a nőknek

E-mail Nyomtatás PDF

Hiszem, hogy a 21. a lehetőségek évszázada lesz a nők számára, ezt a kormány a munkaerőpiac rugalmasabbá tételével igyekszik elősegíteni - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Bővebben...
 

Már a söralátét is a múlté

E-mail Nyomtatás PDF

Már söralátét méretű bevallásra sincs szükség, az szja-kitöltési korszak az idén véget ért - mondta a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek a személyi jövedelemadó idei bevallási időszakát értékelve. Varga Mihály szerint jól vizsgázott az e-szja, hiszen a tavalyi évhez képest duplájára nőtt a bevallásukat elektronikusan beküldők száma. Az új rendszernek köszönhetően május 23-án 3,8 millió magánszemély tudta le bevallási kötelezettségét - mondta.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség