Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Itthon



Segítség a mátrai szőlőtermelőknek

E-mail Nyomtatás PDF

Május 13-án a Mátrai borvidéket igen súlyos jégesőkár érte. A jégverés elsősorban a borvidék középső területét sújtotta, és becslések szerint legalább 1000-1500 hektár ültetvényt érintett. Az előzetes becslések szerint 30-90%-ra tehető a terméskiesés ezeken a területeken. A kárt szenvedett gazdákat több, a Földművelésügyi Minisztérium által kidolgozott támogatás is segíti. A mezőgazdasági károk kompenzálását célzó támogatások alapját az agrárkár-enyhítési rendszer jelenti, amelyet a mezőgazdasági biztosítási díjtámogatás és a rendkívüli helyzetekre meghirdetett kedvezményes hitelkonstrukciók egészítenek ki.

Bővebben...
 

Egy kis erdélyi magyar cég nagy sikere

E-mail Nyomtatás PDF

Megszületett a megállapodás a Heineken Csoport és a Csíki Sört gyártó manufaktúra között. A Csíki Sör gyártója arról tájékoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy megszületett a megállapodás a Heineken Csoport és az erdélyi manufaktúra között.

Bővebben...
 

A demokrácia kiteljesülhet a nemzeti konzultációban

E-mail Nyomtatás PDF

A nemzeti konzultációt érő kritikák a demokrácia lényegét nem értő álláspontok, hiszen a konzultációban a demokrácia teljesedhet ki - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 87. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen az Országházban. A kormányzás helyes módja, ha két választás között is kikérik az emberek véleményét egy-egy fontos ügyben.

Bővebben...
 

A kvótarendszer ingatag jogi lábakon áll

E-mail Nyomtatás PDF

Tíz érvet hozott fel a magyar kormány a kvótarendszerrel szemben a kvótaper első tárgyalásán, ami azt jelzi, hogy a mechanizmus önmagában megalapozatlan, ingatag jogi lábakon áll - jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár május 10-ei, szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Közép-Európában Magyarország lett Kína első számú gazdasági partnere

E-mail Nyomtatás PDF

Mára Magyarország vált Kína első számú gazdasági partnerévé a közép-európai térségben - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 12-én pénteken Pekingben a közmédiának.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség