Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2020. október 25, vasárnap, Blanka és Bianka napja van. Holnap Dömötör napja lesz.

KülföldA Moldovai Köztársaság leckéje autonómiáról, szeparatizmusról és önrendelkezésről

E-mail Nyomtatás PDF

Szerző: Hans Hedrich

Van két szuverén és független, egységes és oszthatatlan (nemzet)állam: Románia és Moldova. Hogy is van, hogy az egyikben lehet területi autonómia, a másikban nem?

Hipotézis: ha Besszarábia Románia részévé válik, Gagauzia többé nem lesz Besszarábia része…

Bővebben...
 

Románokat telepítene a Székelyföldre egy soviniszta szervezet

E-mail Nyomtatás PDF

Talán nem ismeretlen immár az olvasók számára a Románia Korszerűsítéséért Nemzeti Koalíció (CNMR), Alexandru Cumpănasuval az élen. Igen, ők azok, akik vissza akarták vonatni Kelemen Hunor RMDSZ-elnöktől a Románia Csillaga érdemrendet, és ők vizionáltak magyar-román gazdasági háborút is, miután Magyarország tavaly megvétózta Románia felvételét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD).

Bővebben...
 

Új Jobboldal: „Autonómiát a Marson kaptok”

E-mail Nyomtatás PDF

A bukaresti magyar nagykövetség előtt tüntetgettek tizenöt-húszan.

Az erdélyi magyar pártok január elején elfogadott közös autonómianyilatkozata és az ehhez nyújtott állítólagos anyaországi támogatás ellen tüntetett az Új Jobboldal (ND) nevű román szervezet a bukaresti magyar nagykövetség épülete előtt.

Bővebben...
 

Már közel tízezren regisztráltak Sepsiszéken

E-mail Nyomtatás PDF

Sepsiszéken már közel tízezren regisztráltak az április 8-án esedékes anyaországi parlamenti választásokra – jelentette be Kolcza István, az Erdélyi Magyar Néppárt sepsiszéki elnöke. A politikus hozzátette: a Néppárt önkéntesei és önkormányzati képviselői, valamint az EMNT Demokráciaközpontok munkatársai folyamatosan segítenek az erdélyi magyar állampolgároknak abban, hogy leadják kérelmüket a választói névjegyzékbe való regisztrációhoz.

Bővebben...
 

Tőkés László: Az EP nyilvánítsa a tordai vallásbékét kiemelt jelentőségű európai értéknek

E-mail Nyomtatás PDF

Mivel a történelemben ritkán fordul elő, hogy egy esemény olyan egyetemes rangra emelkedjék, mint a vallásszabadságról szóló tordai vallásbéke, az Európai Parlament nyilvánítsa a törvényt kiemelt jelentőségű európai értéknek, továbbá január 13-át a vallásszabadság európai emléknapjának - jelentette ki Tőkés László fideszes európai parlamenti képviselő Brüsszelben.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség