Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Külföld

Manipulálta a televíziós katonai szakértőket a Bush-kormányzat

E-mail Nyomtatás

A Bush-kormányzat manipulálta az amerikai televízióknak dolgozó katonai szakértőket, hogy kedvezően tüntessék fel a terrorizmus elleni háborút - írta szombaton a New York Times című lap weboldalán. A kormányzat leginkább azt használta ki, hogy a szakértők különböző, katonai szerződésekre váró cégeknek dolgoztak, vagy azok érdekében lobbiztak.
Bővebben...
 

Tömeges letartóztatások egy berlini kurd tüntetésen

E-mail Nyomtatás

A német hatóságok 86 embert tartóztatottak le, miután erőszakba fulladt egy kurd tüntetés Berlinben - közölte a német rendőrség vasárnap. 11 rendőr is megsérült, amikor a kurdok összeverekedtek az ott lévő törökökkel a szombati tüntetésen.Több mint ötszáz kurd vett részt az 1999 óta börtönben ülő kurd vezető, Abdullah Öcalan szabadon engedését követelő tüntetésen. A demonstráló kurdok előbb arra járó törökökkel verekedtek össze, majd a két tábort szétválasztani akaró rendőrökre támadtak, kövekkel és üvegekkel dobálva a rendfenntartókat, 11 rendőrt sebesítve meg.
 

Először beszélt a pápa a náci Németországban megélt múltjáról

E-mail Nyomtatás

A katolikus egyházfő először beszélt nagy nyilvánosság előtt arról, hogy személyesen is megélte a nácizmus rémségét. XVI. Benedek pápa első amerikai látogatásának New York-i állomásán, csaknem 25 ezer fiatal hívő előtt beszélt múltjáról.Miközben a pápa New Yorkban beszélt a több tízezres tömeg előtt, Washingtonban több száz rendőr kíséretében néhány tucat újnáci tartott demonstrációt a külföldiek távozását követelve az országból.
Bővebben...
 

Román álrendőröket lőttek le Ausztriában

E-mail Nyomtatás

Egy férfi meghalt, két másik pedig megsebesült abban a lövöldözésben, amely szombat hajnalban tört ki Bécs közelében az autópályán - adta hírül az AFP. Mint kiderült, román álrendőrök buktak le, miután véletlenül civil ruhás nyomozókat tartóztattak fel.A három román férfi már március közepe óta fosztogatott az alsó-ausztriai autópályákon. Áldozataik rendszerint külföldiek voltak, hogy ne tűnjön fel akcentusuk. Szombat hajnalban szerencsétleségükre egy olyan autót állítottak meg, amelyben valódi rendőrök ültek civil ruhában.
Bővebben...
 

Összecsapás a gázai határnál

E-mail Nyomtatás

Három palesztin meghalt, és öt izraeli katona megsebesült, amikor palesztin fegyveresek megrohamozták a gázai-izraeli határon lévő egyik átkelőt - adta hírül az AFP szombaton szemtanúkra és az izraeli hadsereg közleményére hivatkozva.A Gáza déli részén fekvő Kerem Shalom átkelőnél egy autóval próbált bejutni Izraelbe egy kisebb palesztin egység. Az izraeli katonák tüzet nyitottak rájuk. A hadsereg szóvivőnője szerint a kocsiba pokolgép volt szerelve, amelyet az egyik benne ülő férfi a csata közben felrobbantott. Rajta kívül még két palesztin militáns vesztette életét a tűzharcban.
Bővebben...
 

Bomba robbant Bilbaóban

E-mail Nyomtatás
Bomba robbant csütörtök hajnalban a spanyolországi Bilbao városában. A detonáció a szocialista párt helyi irodája előtt következett be. A merényletben senki sem sérült meg. A spanyol közszolgálati rádió a baszk szeparatista szervezetet, az ETA-t tette felelőssé a merényletért.A jelentések szerint a bomba reggel 6 órakor robbant föl. A detonáció jelentős anyagi károkat okozott a pártszékházon.
 

Békés tárgyalások a Fehér Házban, a pápa születésnapján

E-mail Nyomtatás
Huszonegy ágyúlövéssel és hatalmas tömeggel köszöntötték szerdán, 81-ik születésnapján a pápát a washingtoni Fehér Házban. XVI. Benedek és meghívója, George Bush amerikai elnök az alkalomhoz illően gondosan elkerülte, hogy olyan témákról is tárgyaljon, amelyekben élesen eltér egymástól a Vatikán és az Egyesült Államok álláspontja.Az elnöki rezidencia kertjében csaknem 14 ezer ember szorongott és integetett a pápának. George Bush megválasztása óta még sohasem gyűlt össze ekkora tömeg a Fehér Háznál.
Bővebben...
 

Alkotmányos a kivégzés méreginjekcióval, döntött az amerikai Legfelső Bíróság

E-mail Nyomtatás
Az amerikai alkotmánnyal összeegyeztethető a méreginjekciós kivégzés - így döntött szerdán az amerikai Legfelső Bíróság. A testület 7-2 arányban utasította el két halálra ítéltnek azt a panaszát, amely szerint ez a kivégzési mód "aránytalanul sok szenvedést okozhat az elítéltnek, ezért ellentétes az alkotmánnyal és az emberi jogokkal". Az Egyesült Államokban 2007 szeptembere óta, amióta a bírák tanácskoztak a panaszról, felfüggesztették a kivégzések végrehajtását.A két halálra ítélt és a mögöttük felsorakozó emberi jogi szervezetek azzal érveltek, hogy 2006-ban Floridában és Kaliforniában is történt több olyan ítéletvégrehajtás, amelynek során az elítélt sokat szenvedett, némelyik esetben több mint fél órán át vívta haláltusáját.
Bővebben...
 

Ahmadinezsád: szeptember 11. "gyanús eset"

E-mail Nyomtatás
"Gyanús esetnek" nevezte az iráni elnök szerdán a 2001. szeptember 11-i amerikai merényleteket. Mahmúd Ahmadinezsád Kúm városában tartott beszédében azt mondta: "négy vagy öt évvel ezelőtt gyanús eset történt New Yorkban. Összedőlt egy épület, és azt mondják, hogy 3000-en meghaltak. Az áldozatok nevét azonban sosem hozták nyilvánosságra"- fogalmazott a perzsa állam vezetője.
Bővebben...
 

Vonakodó szövetségesek

E-mail Nyomtatás
A NATO 1949-ben azzal a szándékkal jött létre, hogy Nyugat-Európa demokráciái védekezzenek a szovjet veszedelem ellen. Mostanra azonban a katonai szövetség nyíltan agresszív, hódító, gyarmatosító erővé változott. Hiszen nézzük csak meg, melyek voltak az április 2. és 4. között lezajlott bukaresti
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség