Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Külföld

Megosztott arab világ

E-mail Nyomtatás
Az Arab Liga 20. csúcsértekezlete Damaszkuszban
Bővebben...
 

Berlusconi harmadszor is kormányfő lesz

E-mail Nyomtatás
Silvio Berlusconi jobboldali pártszövetsége nyerte az előrehozott parlamenti választásokat. A részleges hivatalos eredmény szerint a 71 éves milliárdos üzletember vezette pártszövetség a parlament alsó-, és felsőházában egyaránt többséget szerzett - a szavazatok 41 százalékának összesítése után.Berlusconi riválisa, a balközép pártkoalíció vezetője, Walter Veltroni telefonon gratulált a győztesnek. A beszélgetés után Róma korábbi polgármestere, az 52 éves Veltroni azt mondta Demokratikus Pártja támogatóinak: "Ahogy az összes nyugati demokráciában szokás, telefonon beszéltem Berlusconival, hogy elismerjem a győzelmét és sok sikert kívánjak a munkájához."
Bővebben...
 

Összecsapások a párizsi tüntetésen

E-mail Nyomtatás
Diákok, szülők és tanárok tüntettek együtt kedden Párizsban a következő tanév kezdetére tervezett tömeges pedagógus-elbocsátások ellen.A francia oktatási kormányzat több mint 11 ezer tanári állást akar megszüntetni országszerte. A párizsi megmozduláson összecsaptak a rendőrökkel a tüntetők, akik a szervezők szerint 40 ezren, a hatóságok szerint fele annyian voltak. A fiatalok üvegpalackokkal és a kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak. Arról nincs hír, hogy hányan sérültek meg. Több fiatalt őrizetbe vettek a rendőrök.
Bővebben...
 

Már 70 fölött az újabb iraki robbantások halottainak száma

E-mail Nyomtatás
Az utóbbi hónapok leggyilkossabb merényletsorozata volt kedden Irakban.Legalább 53-an haltak meg, és csaknem 100-an megsebesültek, amikor egy buszba rejtett bomba felrobbant egy étterem előtt, a helyi bírósághoz közel Bakubában.
Bővebben...
 

Egyesült Államokba a pápa

E-mail Nyomtatás
Elindult XVI. Benedek Rómából kedden első amerikai útjára: a tervek szerint a katolikus egyházfő ötnapos útja során az ENSZ közgyűlése előtt mond beszédet, misét celebrál Washingtonban és New Yorkban, valamint látogatást tesz New Yorkban a Park East Zsinagógában, ahol találkozik Arthur Schneier főrabbival, magyarországi holokauszt-túlélővel, a New York-i és az amerikai zsidóság egyik legtekintélyesebb szellemi vezetőjével.XVI. Benedek helyi idő szerint kedden délután érkezik a maryland-állambeli Andrews Légibázisra, ahol személyesen köszönti őt Bush elnök. A hivatalos fogadás szerdán lesz a pápa 81. születésnapján a Fehér Házban, ahol 21 ágyúlövéssel köszöntik a pápát majdnem 12 ezres tömeg előtt.
Bővebben...
 

Putyin pártelnök lesz

E-mail Nyomtatás
Vlagyimir Putyin orosz elnök valószínűleg még kedden az Egyesült Oroszország párt vezetője lesz. A legutóbbi választáson "taroló" párt kedden tartja kongresszusát Moszkvában, ezen felszólal Putyin, és várhatóan elfogadja a hétfőn neki felkínált elnöki tisztet.Az 55 éves politikus egyelőre még nem mondott igent, de Oroszországban mindenki tényként kezeli, hogy ő lesz az Egyesült Oroszország párt elnöke, és hogy három hét múlva, amikor átadja az államfői posztot Dmitrij Medvegyevnek, egyúttal elfogadja a miniszterelnöki felkérést is.
Bővebben...
 

"Súlyos globális következményei lehetnek az élelmiszerárak növekedésének"

E-mail Nyomtatás
Súlyos globális következményekkel járhat, ha az élelmiszerárak magasan maradnak, illetve tovább nőnek - mondta Dominiques Stauss-Kahn a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója az IMF hétvégi washingtoni tavaszi közgyűlésén."Mint tudjuk, mert a múlt erre tanít minket, az ilyen problémák nem egyszer háborúval végződnek"- mondta a nemzetközi pénzügyi szervezet vezetője, aki szerint az egyre emelkedő élelmiszerárak drámai hatást váltanak ki a fejlődő országokban, és ezzel együtt a világkereskedelemben, és mindennek következményei lesznek a fejlett országokra is.
Bővebben...
 

Olasz parlamenti választások - közel 50 százalék ment el eddig szavazni

E-mail Nyomtatás
A választásra jogosultak csaknem fele ment el szavazni vasárnap ez előrehozott olaszországi parlamenti választások első napján - jelentette be az olasz belügyminisztérium vasárnap este. A részvételi arány eddig 48,9 százalék, ez több, mint három százalékkal kevesebb a 2006-os választásokon mértnél.Két évvel ezelőtt a szavazás első tizenegy órájában 52,2 százalék adta le voksát - közölte a minisztérium. A szavazást vasárnap este 10-kor felfüggesztik, hétfő reggel pedig folytatják és délután 3-kor zárják le véglegesen.
Bővebben...
 

A szlovák ellenzék árulással vádolja a magyar pártot

E-mail Nyomtatás
A Magyar Koalíció Pártja "felrúgta" a Lisszaboni Szerződéssel kapcsolatos ellenzéki megállapodást, "csődöt mondott", "elvtelen döntést hozott" és a Robert Fico vezette kormánykoalíció csendestársává vált. Szinte egybehangzóan ezt nyilatkozták a két szlovák ellenzéki párt vezetői csütörtökön, miután a magyar párt bejelentette: a kormánypártokkal együtt megszavazza az új uniós dokumentumot.A szavazást csütörtökön kora este tartják a pozsonyi parlamentben, ahol 85 saját képviselője mellett a koalíció most már a magyar párt 20 szavazatára is számíthat. Ez nagyon fontos, hiszen a Lisszaboni Szerződés ratifikálásához legalább 90 támogató voks szükséges a 150 fős testületben.
Bővebben...
 

Feszültséget okoz a szerbiai helyhatósági választások koszovói megtartásának kérdése

E-mail Nyomtatás
Újabb feszültség forrása a szerbiai választások koszovói megtartásának kérdése. Annak ellenére, hogy a koszovói civil ENSZ-közigazgatás (UNMIK) ellenzi a szerbiai helyhatósági választások koszovói megrendezését, Belgrádban már a szavazás lebonyolítását szervezik a volt tartomány szerbek lakta területein.A szerbiai parlamenti választással némileg más a helyzet, ezt az UNMIK nem támogatja ugyan, de nem is fogja akadályozni. Alekszander Ivanko UNMIK-szóvivő szerint a valószínűleg ilyen értelmű hivatalos válasz Belgrádnak a napokban megszületik.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség