Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. július 27, csütörtök, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Külföld

Német zsidók vádja a pápa ellen

E-mail Nyomtatás
Azzal vádolják a pápát németországi zsidó vezetők, hogy nem hajlandó betiltani az általuk antiszemitának tartott "imdság a zsidókért" fohászt egyes nagypénteki istentiszteleteken -közölte az AFP csütörtökön.A világ néhány katolikus templomának kevés latin nyelvű miséin elhangzik ilyenkor egy imádság úgymond a zsidók megtéréséért. Walter Homolka berlini rabbi szerint a zsidók ezt antiszemita támadásként élik meg.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ - Hazarendelték a budapesti és a zágrábi szerb nagykövetet

E-mail Nyomtatás
A szerb külügyminisztérium szerdán tiltakozott a magyar és a horvát kormánynál Koszovó elismerése miatt. Vuk Jeremics külügyminiszter elrendelte a nagykövetek hazahívását konzultációkra. A diplomatáknak 48 órán belül el kell hagyniuk állomáshelyüket. Budapest esetében azonban ez a döntés csak jelképes, mivel nincs nagykövet, a régi már távozott, az új pedig még nem foglalta el helyét.Belgrád minden esetben ugyanezeket a diplomáciai lépéseket tette meg Koszovó elismerésekor, eddig harmincszor, ám most fordult elő először, hogy az egyik párt kérte, Magyarország, Horvátország és Bulgária esetében - szomszédokról lévén szó - ne bolygassák meg a diplomáciai kapcsolatokat.
Bővebben...
 

Jövőre már nyilvános lesz ki és mennyi agrárpénzt kap az EU-tól

E-mail Nyomtatás
Az uniós tagállamoknak jövő áprilisig olyan honlapot kell készíteniük, amelyen szerepelnek azok a gazdálkodók, akik európai uniós agrártámogatásokat kaptak- jelentette be szerdán az Európai Bizottság (EB). A listán emellett szerepelnie kell annak is, hogy a kedvezményezett mennyi pénzt kapott a közös kasszából.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ: Szerb külügyminiszter: a függetlenség elismerői "nem számíthatnak jó kapcsolatokra"

E-mail Nyomtatás
A szerb külügyminiszter, Vuk Jeremic szerdán figyelmeztette a Koszovó függetlenségét elismerő országokat, hogy "nem számíthatnak jó kapcsolatokra" Szerbiával. A politikus azután nyilatkozott, hogy Magyarország, Horvátország és Bulgária, vagyis három Szerbiával szomszédos ország közleményt adott ki Koszovó elismeréséről."Minden ország, amely úgy dönt, hogy elismeri a törvénytelenül kikiáltott államot, nemzetközi jogot sért" - mondta Jeremic Athénban, ahol a görög külügyminiszterrel találkozott.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ: "Belgrádból vezényelték a mitrovicai zavargásokat "

E-mail Nyomtatás
A szerb kormány határozottan tagadja, hogy a koszovszka mitrovicai zavargásokban szerb rendőrök vettek volna részt. Azt is tagadják, hogy a szerb kormánynak köze lett volna a zavargások megszervezéséhez. Az UNMIK és a KFOR vezetői azonban azt állítják, hogy az észak koszovói városban történt eseményeket Belgrádban szervezték meg, s onnan is irányítottáke. Szerbia nemzetközi vizsgálatot követel, ám az már folyamatban van.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ - Magyar-horvát-bolgár közös kormánynyilatkozat Koszovó egyidejű elismeréséről

E-mail Nyomtatás
Magyarország, Horvátország és Bulgária szerdán egyidejűleg ismeri el független államként a Szerbiától különvált albán többségű Koszovót. Erről a három ország kormánya szerdán délelőtt közös nyilatkozatot adott ki.A Külügyminisztérium által a Független Hírügynökséghez eljuttatott dokumentum az unió tagállamainak február 18-i közös álláspontjából indul ki. Hangsúlyozza, hogy a koszovói status quó-t már nem lehetett tovább fenntartani, mivel a belgrádi szerb és a pristinai albán hatóságok tárgyalásai nem vezettek eredményre.
Bővebben...
 

IRAK: Öt éve kezdődött a történelem legdrágább fegyveres konfliktusa

E-mail Nyomtatás
Világszerte háborúellenes demonstrációkat szerveznek a Washington-vezette iraki invázió ötödik évfordulójára, amely csütörtökön lesz. George Bush amerikai elnök szerdán a Pentagonban mond beszédet a világ legdrágább fegyveres konfliktusának védelmében a washingtoni védelmi minisztériumban, a Pentagonban.Úgy tudni, az amerikai elnök el fogja ismerni, hogy a háború nagy árat követelt az Egyesült Államoktól mind életekben mind pénzben.
Bővebben...
 

"Nem lesz nagyobb bojkott a pekingi olimpia ellen"

E-mail Nyomtatás
Abban bíznak a pekingi olimpia kínai szervezői, hogy nem lesz komolyabb bojkott - közölte az AFP a kínai fővárosból. Az augusztus 8-án kezdődő nyári játékok részleges vagy teljes bojkottját a kínai hatóságok tibeti rendteremtése ellen tiltakozó csoportok vetették fel.
Bővebben...
 

EGÉSZSÉG - Az orvoshiány már veszélyeztet a sürgősségi ellátást Japánban

E-mail Nyomtatás
Japán hiába büszkélkedhet mindenkire kiterjedő társadalombiztosítási rendszerrel és élvonalbeli orvosi technikával, az orvoshiány miatt néha már a közlekedési balesetesek ellátása is veszélybe kerül. Japán szakértők szerint a baj oka az egészségügyben tapasztalható egyenlősdi. Az orvosfizetések azonosak, mindenki azonos társadalombiztosítási ellátásban részesül.Az orvoshiány miatt állandó a túlórázás, ez egyre több embert tántorít el az orvosi pályától, a lakosság egyre gyorsabban öregszik, az ország külföldi orvosokat nem fogad be (a szigorú bevándorlási előírások miatt), és a növekvő költségvetési hiány miatt nem emelkednek az orvosi fizetések.
Bővebben...
 

TIBET: A dalai láma tibeti radikálisokkal találkozott

E-mail Nyomtatás
A dalai láma megbeszélést folytatott radikális tibeti menekültekkel szerdán Indiában, egy nappal azután, hogy kilátásba helyezte: visszavonul, ha az erőszak nem mérséklődik hazájában.A függetlenség-párti Tibeti Ifjúsági Kongresszus kérte a 72 éves vezetőt, hogy vizsgálja felül középutas politikáját, amely a béke érdekében megelégszik a Kínán belüli autonómiával. A dalai lámával ellentétben a csoport az augusztusi pekingi olimpiai játékok nemzetközi bojkottjára szólított föl.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség