Külföld

A klímaváltozás betegít

E-mail Nyomtatás
A klímaváltozás az egészségre is hatással van: ausztrál orvosok megállapították, hogy a következő években a felmelegedés miatt megnőhet a fertőző és a légúti megbetegedések száma. A jelentést az egészség április 7-i világnapja előtt tették közzé, vasárnap.Az "Orvosok a környezetért" nevű ausztrál csoport szerint a következő évtizedben főként a gyerekek és az idősek egészségét érintheti leginkább a klímaváltozás. Arra számítanak, hogy 2020-ra nő meg jelentősen az olyan megbetegedések száma, amelyeket a felmelegedés okoz.
Bővebben...
 

Pirruszi győzelem?

E-mail Nyomtatás
A győztesek boldogok, ünnepelnek, de továbbra is ellenzékben maradnak - míg a vesztesek keseregnek, magyarázkodnak, de a jövőben is kormányozni fognak. Hol történt meg ez a furcsaság? Nos, Malaysiában, ahol is a március 8-án megrendezett választásokon a 14 szervezetből álló pártszövetség, a Nemzeti Front elvesztette kétharmados többségét. 39 év után először! A korábbi nemzetgyűlésben a 219 képviselői hely közül a koalíció 200-at birtokolt, a mostani szavazás következményeképp meg kell elégednie 112 mandátummal. (A voksok 51%-át szerezte meg.)
Bővebben...
 

Sírt az ítélethírdetéskor a Vörös Brigádok volt tagja

E-mail Nyomtatás
5 évről 21 évre emelte az Új Vörös Brigádok egy volt tagjának börtönbüntetését egy olasz bíróság pénteken. Federica Saracenit, egy volt ügyész lányát bűnösnek találták egy kormánytanácsadó 1999-es meggyilkolásában.A nő eredetileg 5 évet kapott az elsőfokú bíróságtól, de nem gyilkosságban való részvételért, hanem csak azért, hogy tagja volt a szélsőbaloldali terrorista szervezetnek. A másodfokú bíróság azonban úgy találta, hogy benne volt a Massimo D'Antona elleni 1999-es merényletben. Amikor felolvasták a súlyos ítéletet, Federica Saraceni sírni kezdett. A kormánytanácsadó megölése miatt a magát Új Vörös Brigádnak nevező csoport 5 tagja már börtönben van, hárman közülük életfogytiglannal.
Bővebben...
 

Mennyit ér pénzben egy amerikai demokrata elnökjelölt?!

E-mail Nyomtatás
Több mint 100 millió dollárt, azaz átszámítva 16 milliárd forintot keresett az utóbbi 8 évben a Clinton házaspár -közölte szombaton a BBC. Információjuk szerint Bill Clinton és felesége, Hillary csaknem 110 millió dollárral, vagyis 17.9 milliárd forinttal gazdagodott, amióta elhagyták a Fehér Házat. Bevételüket azután ismertették a nyílvánossággal, hogy az amerikai demokraták másik esélyes elnökjelöltje, Barack Obama már korábban bejelentette jövedelmét.A Clinton házaspár legutóbb 2000-ben közölte bevételének összegét. Akkor bruttó 416 ezer dollárról, átszámítva mintegy 68 millió forintról számoltak be.
Bővebben...
 

Tibeti tüntetőkre lőttek Kínában

E-mail Nyomtatás
A kínai rendőrségnek lövésekkel kellet feloszlatnia egy "zavargást" a Tibettel határos Szecsuán tartományban - jelentette Kína állami hírügynöksége, nem említve halottakat. Egy londoni székhelyű tibeti szervezet közlése szerint nyolc ember halt meg, amikor a tüntető tömegbe lőttek a hadsereg katonái.A Csinhua állami hírügynökség rövid beszámolója szerint egy helyi tisztségviselő súlyosan megsérült a Szecsuán tartományban csütörtökön történt "zavargásban". Egy, a hírügynökségnek nyilatkozó tisztviselő elmondása szerint a hatóságok "visszafogottan reagáltak", de "kénytelenek voltak figyelmeztető lövésekkel" megakadályozni az erőszakos eseményeket.
Bővebben...
 

Chavez államosítja a venzuelai cementipart

E-mail Nyomtatás
Azonnali hatállyal államosítja a cementipart Hugo Chavez - ezt a venezuelai elnök maga jelentette be helyi idő szerint csütörtök éjszaka a tévében és a rádióban. A venezuelai államfő döntése érinti a mexikói Cemex és a francia Lafarge cégeket is.Chavez ígérete szerint az államosítás miatt hátrányba kerülő cégeket kárpótolják. A venezuelai elnök szerint nem kellene exportálni a cementet, miközben a cementgyárak nem tudják kielégíteni a dél-amerikai ország igényeit és Venezuelában súlyos lakáshiány van.
Bővebben...
 

EGÉSZSÉG - Kétmillió HIV-es gyerek van a világon

E-mail Nyomtatás
Több mint 2 millió HIV-fertőzött gyermeket tartott számon a világon tavaly az ENSZ. A gyerekek többsége már születése előtt megfertőződött az AIDS-et okozó vírussal. Tavaly csaknem 300 ezer 15 év alatti gyerek halt meg AIDS-ben. A Szaharától délre fekvő afrikai területeken több mint 12 millió gyerek vesztette el tavaly szüleit vagy maradt félárván a kór miatt.Az ENSZ-szervek szerint kulcsfontosságú volna megelőzni, hogy a HIV-fertőzött anyáktól elkapják a vírust a magzatok.
Bővebben...
 

NATO-CSÚCS: Ukrajnát, Grúziát még nem, Albániát és Horvátországot meghívták a szövetségbe - Macedóniának előbb rendeznie kell a névvitát

E-mail Nyomtatás
Két országot, Albániát és Horvátországot hívta meg tagjai közé a NATO bukaresti csúcsértekezletén. A szervezet főtitkára, a harmadik jelöltről, Macedóniáról azt mondta: a balkáni állam akkor lehet a NATO tagja, ha sikerül rendeznie névvitáját Görögországgal. Jaap de Hoop Scheffer, az állam és kormányfők határozatát ismertetve közölte, hogy Szkopje komoly lépéseket tett a tagság elérése érdekében. A vezetők azt ígérték, hogy amint megoldódik a vita, Macedónia meghívót kap a szervezetbe.A főtitkár elmondta, hogy Bosznia-Hercegovinát és Montenegrót is szorosabb együttműködésre biztatja az Észak-Atlanti Szövetség. "Ezzel a lépéssel is a biztonságot akarjuk erősíteni a Balkánon" - fogalmazott Scheffer. A szervezet emellett szeretné elmélyíteni kapcsolatát Szerbiával is.
Bővebben...
 

Görögország vétózik, ha Macedóniát meghívják a NATO-ba

E-mail Nyomtatás
A görög külügyminiszter szóvivője szerdán közölte, hogy az athéni kormány vétót emel, amennyiben Macedónia csatlakozási meghívót kap a szerdán elkezdődött bukaresti NATO-csúcson."Amig a Macedóniával kapcsolatos fontos probléma létezik, Görögország nem adhatja beleegyezését."- közölte a szóvivő.
Bővebben...
 

Argentina igényt tart a Falkland-szigetekre

E-mail Nyomtatás
Argentína elválaszthatatlan része a Falkland-szigetek (spanyolul Malvinas) - közölte a dél-amerikai ország elnöke szerdán a szigeteket argentin megszállásának 26-ik évfordulóján."Szuverén igényünk egyszerűen elidegeníthetetlen" - mondta Cristina Kirchner, aki szégyenletes 21-ik századi gyarmati állapotról beszélt a Falkland-szigetekkel kapcsolatban.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség