Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Külföld

Göncz Kinga az EU-külügyminiszterek találkozójának első napjáról

E-mail Nyomtatás
Az Európai Unió külügyminiszterei pénteken elsősorban a közel-keleti helyzetről és az EU orosz kapcsolatairól cseréltek véleményt. A két napos szlovéniai tanácskozáson holnap napján vitatják majd meg a balkáni ügyeket, valamint a Tibettel és a pekingi Olimpiai Játékokkal kapcsolatos véleményeket.
Bővebben...
 

OLIMPIA-TIBET: Az EU az esetleges bojkottról

E-mail Nyomtatás
Az Európai Unió külügyminiszterei pénteken megkezdték kétnapos találkozójukat Szlovéniában, ahol az egyik téma a Pekingi Olimpia megnyitójának esetleges bojkottja lesz. Az európai országok között nincsen egyetértés arra nézve, hogy távol maradjanak-e az ünnepélyes megnyitótól, így tiltakozva Kína Tibet-politikája ellen. Az Olimpiai Játékok teljes bojkottjáról senki sem beszél.Eddig csak a lengyel kormányfő, a cseh államfő és az észt elnök jelezte, hogy tiltakozásképpen nem mennek el az augusztus nyolcadikai megnyitóünnepségre.
Bővebben...
 

TIBET - beengedték az első külföldi diplomatákat; Merkel nem lesz ott az olimpia megnyitóján

E-mail Nyomtatás
Kína pénteken egy gyors látogatást szervezett külföldi diplomatáknak Lhászába, a tibeti zavargások óta először. Eközben a német külügyminiszter kijelentette: Angela Merkel német kancellár nem vesz részt a pekingi olimpia nyitóünnepségén.Két héttel a több halálos áldozatot okozó tibeti zavargások óta először tehették be a lábukat Lhászába diplomaták: egyebek mellett az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Japán nagykövetségének tagjai lehettek ott. A washingtoni külügyminiszter szóvivője üdvözölte a kezdeményezést, de hozzátette: "ez a lépés még kevés."
Bővebben...
 

Tavaszi hadjáratot hirdettek a tálibok Afganisztánban

E-mail Nyomtatás
Az afganisztáni tálibok tavaszi hadjáratot hirdettek a koalíciós erők ellen Afganisztánban - adta hírül az AFP pénteken. Az ázsiai ország iszlamista lázadói egy internetes honlapon jelentették be a "szent háború" folytatását."Vége a téli szezonnak, és a horizonton már dereng a tavasz. Ez a szent háború, az új hadműveletek időszaka is egyben" - áll Bradar Muhammad molla, a tálib mozgalom második emberének közleményében. Az interneten közzétett figyelmeztetés szerint a tálibok fájdalmas leckét adnak majd az országot megszálló koalíciós erőknek.
Bővebben...
 

Olajvezetéket robbantottak Irakban

E-mail Nyomtatás
Szabotőrök felrobbantották az Irak déli részén futó két legfontosabb olajvezeték egyikét - jelentette az AFP csütörtökön. A térség olajtársaságának elnöke szerint a támadás közvetlenül érinti Irak olajexportját. Közben Kutban legalább 44 halottja van a városért folytatott harcoknak.Az Irak déli részén futó csővezeték a Zubair olajmezőt köti össze az Al-Faw tárolójával és finomítójával. Innen szállítják tankerekkel az olajat külföldre.
Bővebben...
 

Irakban megsérült magyar katona

E-mail Nyomtatás
NATO-elismerésre terjesztették fel azt a magyar katonát, ki még kedden sérült meg Irakban - derül ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtöki közleményéből. A katona azért kapja meg az elismerést, mert saját sérülése ellenére nyújtott segítséget az iraki katonáknak.
Bővebben...
 

Antiszemita feliratok a kolozsvári Zsidó Hitközség épületén

E-mail Nyomtatás
Horogkeresztet és antiszemita feliratokat festettek ismeretlenek a kolozsvári Zsidó Hitközség székhelyének falára. A kolozsvári Krónika és Szabadság napilapok beszámolója szerint az "Itt bujkáltok szabadkőművesek", "Halál", "A gárda figyel titeket" feliratokat és a horogkeresztet szerdára virradó éjszaka festhették fel.
Bővebben...
 

EGÉSZSÉG - Rovarirtóval vannak fertőzve a borok az EU-ban - zöldek szerint

E-mail Nyomtatás
Az Európai Unióban árusított borok rendszeresen tartalmaznak nyomokban rovarirtó szereket - állítja egy nemzetközi környezetvédő mozgalom. Az osztrák, francia és német szervezeteket tömörítő Pesticide Action Network Europe (PAN Europe) elnevezésű csoportosulás 8 országból vett 40 minta megvizsgálása alapján jutott erre a következtetésre.A vizsgált borok Ausztráliából, Ausztriából, Chiléből, Dél-Afrikából, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából származtak. Volt közöttük 6 biobor is.
Bővebben...
 

Tibeti szerzetesek zavarták meg az újságírók látogatását - George Bush telefonált a kínai elnöknek

E-mail Nyomtatás
Körülbelül 30 szerzetes bekiabálásokkal zavarta meg a tibeti zavargások kezdete óta először a himalájai területre engedett újságírók látogatását - adta hírül a BBC közszolgálati médium internetes kiadása. A szerzetesek a dalai láma védelmében emeltek szót. Kína Tibet elűzött vallási vezetőjét vádolja azzal, hogy megszervezte a halálos áldozatokkal járó tiltakozó akciókat.Ezt megelőzően az amerikai elnök arra kérte Pekinget: kezdjen tárgyalásokat a dalai lámával. George Bush telefonon hívta fel Hu Csintaot még szerdán és arra kérte a kínai vezetőt, hogy engedélyezzék újságírók és diplomaták bejutását Tibetbe.
Bővebben...
 

Óriás jéghegy van leszakadóban az Antarktiszról

E-mail Nyomtatás
Óriási jéghegy van leszakadóban az Antarktiszról, közölték a Coloradói Egyetem sarkkutatói, műholdas felvételekre hivatkozva. A "hatodik földrész" úgynevezett Wilkins-selfjéről négy héttel ezelőtt kezdett leválni egy minden korábbinál hatalmasabb jéghegy.A tudósok szerint a jelenség egyértelműen a globális felmelegedés következménye. A Déli-sark nyugati vidékén volt a legnagyobb a felmelegedés az egész Földön: az utóbbi évtizedben az átlaghőmérséklet az Antarktiszból kinyúló félszigeten 0,5 Celsius fokos volt.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség