Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Külföld



Megújult a tragédiát idéző emlékmű

E-mail Nyomtatás PDF

Emlékműfelújítás és megemlékezés Muzslán

A Muzslai Önkormányzat az évfordulók apropóján felújíttatta azt a háborús emlékművet, melyet a kilecvenes évek elején állíttatott a község. A kőbe dolgozott bronz csodaszarvast és turulmadarat is ábrázoló mű Nagy János munkája, melyet most Németh László kőfaragó újított fel a község megrendelésére.

Bővebben...
 

Valódi értékek valódi emberektől

E-mail Nyomtatás PDF

Kopecsni Gábor: Népi harci testkultúra Gömörben

Kopecsni Gábor legújabb könyve a Felföldi Baranta Kiskönyvtár sorozatban jelent meg. A Felvidéken folyamatosan gyűjt, ezúttal a gömöri értékek kerültek közkinccsé.

Gömör, mint tájegység, illetve vármegye, nagy területű, közel 10 éves gyűjtőmunka alatt majd 100 adatközlővel sikerült anyagot rögzíteni. Kopecsni Gábor azt vallja, hogy hagyományunk a lelkünk életének sója. Példát mutat és biztat másokat is, hogy kutassanak, ismerjék meg és ismertessék meg a hagyományunk ezen szegletét. Az e téren végzett gyűjtőmunkájára úgy tekint, mint a táncra. „Jelenleg a tánclépéseket keressük, és majd ha gyűlik, mert gyűlik, szépen kialakul a tánc” – mondja. Hozzáteszi, az utolsó percekben vagyunk, de még sok mindent meg tudunk menteni.

Bővebben...
 

„Minden forrásom belőled fakad”

E-mail Nyomtatás PDF

Előadás a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról (1. rész)

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készülődés jegyében a pozsonyi magyar katolikus közösség beszélgetést szervezett dr. Fábry Kornél atyával, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkárával a Pozsonyi Magyar Intézet épületében január 12-én.

Bővebben...
 

Menyhárt József: „Hiszek a közösségünkben”

E-mail Nyomtatás PDF

Magabiztos pártelnök, a válaszokat végig nem hallgató riporter – ez jellemezte a Pátria Rádió január 13-i Hangadóját. Miklósi Péter műsorvezető maga is megállapította, hogy Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke magabiztos volt a beszélgetés alatt. A hallgató szintén egyetérthetett ezzel, annak ellenére, hogy többször előfordult a majdnem egy órás beszélgetés alatt, hogy a válaszadóba belefojtotta a riporter a szót.

Bővebben...
 

Egy volt titkosszolgálati tiszt szerint Lexa rendelte el ifjabb Kováč elrablását

E-mail Nyomtatás PDF

A Szlovák Titkosszolgálat volt tisztje, Ľuboš Kosík közleményt juttatott el a SME napilap szerkesztőségébe, amelyben kijelenti, hogy Michal Kováč volt köztársasági elnök fiának elrablását személyesen Ivan Lexa, a titkosszolgálat akkori vezetője rendelte el. Ľuboš Kosík még tavaly decemberben megerősítette a napilapnak, hogy az öttagú kommandó tagja volt, amely 1995-ben elhurcolta az ifjabb Michal Kováčot.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség