Külföld



Görögkatolikus téli hittantábor Karácsfalván

E-mail Nyomtatás PDF

A Karácsfalvi Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum téli hittantábort szervezett január 3–5. között Karácsfalván, a 7–9. osztályos görögkatolikus fiatalok számára. A háromnapos programra szerda délután érkezett meg a 90 résztvevő.

A regisztrációt és vacsorát követően Család címmel hallgathatták meg Pősze Roland atya elmélkedését a hittanosok, majd játékos ismerkedéssel, uszodai és tornatermi kikapcsolódással folytatódott a program. A lelkigyakorlat első napja esti imával zárult.

Másnap az Ungvári Boldog Romzsa Tódor Teológiai Akadémia kispapjai tartottak előadásokat. Ezek témáit – korlátaink, szabadság – kiscsoportos beszélgetések formájában dolgozták fel a résztvevők.

Bővebben...
 

Tüntetők csaptak össze a rendőrökkel Kijevben a parlament előtt

E-mail Nyomtatás PDF

Tüntetők csaptak össze a rendőrökkel január 16-án Kijevben a parlament előtt, miközben a törvényhozás a Donyec-medence szakadár ellenőrzés alatti részeinek Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvényjavaslatot tárgyalja.

Bővebben...
 

Meggyilkolták Oliver Ivanovićot

E-mail Nyomtatás PDF

Január 16-án reggel Kosovska Mitrovicán ismeretlen támadók három lövést adtak le Oliver Ivanovićra, a Szabadság, demokrácia, igazság elnevezésű polgári kezdeményezés elnökére, a koszovói szerbek egyik vezetőjére. Ivanović kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe, tudta meg a Blic.

Bővebben...
 

Kárpát-medencei Kulturális Fórum: Magyarország a külhoniakkal is megosztja sikerét

E-mail Nyomtatás PDF

A magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségét tartották meg január 12-én a Tisza menti városban. Az ünnepséghez kapcsolódott a Kárpát-medencei Kulturális Fórum, amelyet a Mátyás király-emlékév jegyében szerveztek meg. Az ünnepség délutáni programjára ellátogatott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Bővebben...
 

Belgrád helyhatósági választásokra készül

E-mail Nyomtatás PDF

Úgy tűnik, Szerbiában már egy naptári év sem telik el anélkül, hogy a polgárok ne járulnának szavazócédulájukkal az urnák elé. Tavaly áprilisban államelnököt választottunk, egy évvel korábban parlamenti és helyhatósági választások voltak, az idén pedig a belgrádiak a márciusra bejelentett helyhatósági választásokra készülődnek. Habár ez esetben csak városi szintű választásokról van szó, a tét óriási, a hatalmi koalíció és az ellenzék egyaránt, mondhatni, teljes harci készültségben indulnak csatába a fővárosért.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség