Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Külföld



Jövőre már nyilvános lesz ki és mennyi agrárpénzt kap az EU-tól

E-mail Nyomtatás PDF
Az uniós tagállamoknak jövő áprilisig olyan honlapot kell készíteniük, amelyen szerepelnek azok a gazdálkodók, akik európai uniós agrártámogatásokat kaptak- jelentette be szerdán az Európai Bizottság (EB). A listán emellett szerepelnie kell annak is, hogy a kedvezményezett mennyi pénzt kapott a közös kasszából.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ: Szerb külügyminiszter: a függetlenség elismerői "nem számíthatnak jó kapcsolatokra"

E-mail Nyomtatás PDF
A szerb külügyminiszter, Vuk Jeremic szerdán figyelmeztette a Koszovó függetlenségét elismerő országokat, hogy "nem számíthatnak jó kapcsolatokra" Szerbiával. A politikus azután nyilatkozott, hogy Magyarország, Horvátország és Bulgária, vagyis három Szerbiával szomszédos ország közleményt adott ki Koszovó elismeréséről."Minden ország, amely úgy dönt, hogy elismeri a törvénytelenül kikiáltott államot, nemzetközi jogot sért" - mondta Jeremic Athénban, ahol a görög külügyminiszterrel találkozott.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ: "Belgrádból vezényelték a mitrovicai zavargásokat "

E-mail Nyomtatás PDF
A szerb kormány határozottan tagadja, hogy a koszovszka mitrovicai zavargásokban szerb rendőrök vettek volna részt. Azt is tagadják, hogy a szerb kormánynak köze lett volna a zavargások megszervezéséhez. Az UNMIK és a KFOR vezetői azonban azt állítják, hogy az észak koszovói városban történt eseményeket Belgrádban szervezték meg, s onnan is irányítottáke. Szerbia nemzetközi vizsgálatot követel, ám az már folyamatban van.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ - Magyar-horvát-bolgár közös kormánynyilatkozat Koszovó egyidejű elismeréséről

E-mail Nyomtatás PDF
Magyarország, Horvátország és Bulgária szerdán egyidejűleg ismeri el független államként a Szerbiától különvált albán többségű Koszovót. Erről a három ország kormánya szerdán délelőtt közös nyilatkozatot adott ki.A Külügyminisztérium által a Független Hírügynökséghez eljuttatott dokumentum az unió tagállamainak február 18-i közös álláspontjából indul ki. Hangsúlyozza, hogy a koszovói status quó-t már nem lehetett tovább fenntartani, mivel a belgrádi szerb és a pristinai albán hatóságok tárgyalásai nem vezettek eredményre.
Bővebben...
 

IRAK: Öt éve kezdődött a történelem legdrágább fegyveres konfliktusa

E-mail Nyomtatás PDF
Világszerte háborúellenes demonstrációkat szerveznek a Washington-vezette iraki invázió ötödik évfordulójára, amely csütörtökön lesz. George Bush amerikai elnök szerdán a Pentagonban mond beszédet a világ legdrágább fegyveres konfliktusának védelmében a washingtoni védelmi minisztériumban, a Pentagonban.Úgy tudni, az amerikai elnök el fogja ismerni, hogy a háború nagy árat követelt az Egyesült Államoktól mind életekben mind pénzben.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség