Külföld



Mit kezdtek a románok a Trianonban ölükbe hullott műemléki örökséggel

E-mail Nyomtatás PDF

Ki aggódja magát halálra a Centenárium miatt?” – kérdezi prof. dr. Alexandru Diaconescu a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Történelem Karának oktatója. Saját maga adja meg a választ, mert nincsenek sokan, hogy „a vén kutya a hosszú útba döglik bele, az ostoba a másokért aggódva, az értelmiségiek pedig általában bonyolult erkölcsi vívódásokba. Csak a politikusok nem halnak bele soha a szégyenbe, sem az Istenfélésbe!” – ez volt a helyi NCN tévéadó kedd esti Célkeresztben (În vizor) című műsorának tanulsága.

Bővebben...
 

Gyergyószéken is regisztrálnak az EMNT és a Néppárt munkatársai

E-mail Nyomtatás PDF

Parlamenti választásokat tartanak 2018 tavaszán Magyarországon.

Bővebben...
 

Emlékezzünk régiekről!” – 150 éves a Magyar Történelmi Társulat

E-mail Nyomtatás PDF

„Emlékezzünk régiekről, talán nem mindenkiről jó szívvel, de a történelem nem svédasztal, hogy csak a kedvünkre valót csipegessük” –  mondta rövid beköszöntőjében Zsoldos Attila, az MTA Filozófiai és Történettudományok Osztály elnöke a 150 éves Magyar Történelmi Társulat konferenciáján.

Bővebben...
 

Felvidékieket is kitüntetett a Horthy Miklós Társaság

E-mail Nyomtatás PDF

A hétvégén tartotta éves rendes közgyűlését Budapesten a Horthy Miklós Társaság, mely alkalomból a szervezet által alapított díjak és elismerések átadására is sor került. A díjazottak között felvidékieket is találunk, mint ahogy portálunk állandó szerzője is elismerést vehetett át.

Bővebben...
 

„Nekünk magunknak kell Esterházy Jánosokká válnunk!”

E-mail Nyomtatás PDF

A felvidéki magyar hitvallóra és mártír politikusra emlékeztek a Csallóköz szívében

Értékes gondolatok, ösztönző beszámolók, az elhangzottakat alátámasztó fényképek s megindító sziklaszilárd hit. Ez jellemezte az Esterházy emlékév zárórendezvényét Dunaszerdahelyen.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség