Külföld



Több százezer euróból újítják fel az oklándi unitárius templomot

E-mail Nyomtatás PDF

A templomtorony helyreállításával augusztusban elkezdődött az oklándi unitárius istenháza teljes felújítása, amire uniós pályázaton 400 ezer eurót nyert az egyházközség. A munkálatok kezdetén még abban reménykedtek, hogy a torony tetején lévő gömbben feljegyzéseket találnak az egyházközség történetéről, azonban csalódásukra az utóbbi évek alatt mind a gömb egy része, mind az esetlegesen benne lévő iratok megsemmisültek.

Bővebben...
 

Kalmár Ferenc: Csak egyéni jogokkal megfékezni az asszimilációt és fenntartani egy közösséget nem lehetséges

E-mail Nyomtatás PDF

A Szövetség a Közös Célokért Társulás meghívására szeptember 27-én Rozsnyóra látogatott Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa. A lakossági fórumon három fő téma került előtérbe.

Bővebben...
 

A szlovák kormánykoalíció megegyezett a jövő évi pénzek elosztásában

E-mail Nyomtatás PDF

Magasabb minimálbér, a 13. és 14. fizetés bevezetése, az éjszakai és a hétvégi munkavégzésért járó bérpótlék és a beteggondozási járulék emelése – szerepelnek a kormány jövő évi költségvetés-tervezetében megfogalmazott új szociális csomagban, amelyet a Koalíciós Tanács ülését követően mutattak be a koalíciós pártok vezetői.

Bővebben...
 

Érsekújváron ülésezett a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága kétnapos kihelyezett ülést tart a Felvidéken. Szeptember 27-én szerdán Érsekújvár városában tanácskoztak, csütörtökön pedig Dunaszerdahelyen tartanak kibővített ülést. Az első nap fejleményeiről Pánczél Károly bizottsági elnök és Farkas Iván, az MKP gazdasági alelnöke, Nyitra megye MKP-s elnökjelöltje tartottak sajtótájékoztatót, melyet Kocur László, az MKP pártigazgatója vezetett.

Bővebben...
 

Magyar zarándoklat a Szent Márton-év alkalmából a pozsonyi dómtemplomba

E-mail Nyomtatás PDF

A november 12-ig tartó, tavaly novemberben a Felvidéken meghirdetett Szent Márton-év alkalmából – Tours-i Szent Márton püspök születésének 1700. évfordulója kapcsán – csallóközi, mátyusföldi, valamint pozsonyi zarándokok lelki vezetőikkel a koronázó dómtemplomba zarándokoltak szeptember 23-án ünnepi szentmisére, melynek keretében a dóm védőszentjéhez imádkoztak.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség