Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2020. január 25, szombat, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.

KülföldMegújul Becsei Vesszős György freskója Zselízen

E-mail Nyomtatás PDF

Pár éve kezdetét vette a zselízi Szent Jakab-plébániatemplom fokozatos felújítása. Előbb a tetőszerkezet csinosodott meg, aztán a templom körüli terület, ahol szobrot kapott az innen származó Fischer-Colbrie Ágoston; majd átépítették a templom fűtésrendszerét, illetve más munkálatokra is sor került.

Bővebben...
 

Szakmai szemmel az ukrán nyelv oktatásáról

E-mail Nyomtatás PDF

Naponta sulykolja a kormányzat az ukrán és a külföldi sajtón keresztül, hogy a nemzeti kisebbségeket azért kell megtanítani az államnyelvre, hogy egyenlő hozzáférést biztosítsanak számukra az ukrán nyelvű felsőoktatáshoz. Sokan nemes szándékot látnak e kormányzati törekvés mögött, s nem értik, miért tiltakozik ellene a kárpátaljai magyarság. Kevés szó esik azonban arról, hogy az államnyelv oktatása gyanánt mit kínált eddig a mindenkori ukrán állam a kisebbségeinek, s mit hozhat számukra ez a mostani, alig több mint tíz éven belül immár a harmadik „oktatási reform”.

Bővebben...
 

Meggyilkoltak egy önkormányzati képviselőt Cserkassziban

E-mail Nyomtatás PDF

Ismeretlenek egy Kalasnyikov gépkarabélyból leadott sorozattal csütörtökön este 23 óra tájban lelőtték Mihajlo Binuszovot, a Cserkasszi Városi Tanács képviselőjét – közölte a Pro Vsze helyi kiadvány nyomán az Ukrajinszka Pravda. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Bővebben...
 

Emlékmenet a reformációért

E-mail Nyomtatás PDF

A reformáció 500 éves évfordulójának tiszteletére szerveződött az az emlékmenet, amelyet szeptember 23-án tartottak a Beregszászi járásban, és összességében nyolc községet érintett.

Bővebben...
 

Égjenek újból az őrtüzek!

E-mail Nyomtatás PDF

A székely önrendelkezés ügye magyar nemzeti ügy

Közeledik október utolsó vasárnapja, a nap, amelyen pár éve Székelyföld lakóit és a nagyvilágban élő székelységet egyetlen közös gondolat fog össze: Székelyföld területi autonómiájának a gondolata. A Székely Nemzeti Tanács 2003-as újraalakulásának, a Székelyek Nagy Menetelésének, Székelyföld határkivilágításának az emléke arra ösztönözte az elmúlt évben a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottságát, hogy határozatba rögzítse: Legyen október utolsó vasárnapja, Székelyföld Autonómiájának Napja.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség