Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Külföld



Gigel Ştirbu: Kelemen kijelentései súlyosan sértik a román állam nemzeti identitását

E-mail Nyomtatás PDF

Az RMDSZ elnöke polgári engedetlenségre és alkotmánysértésre bujtogat – véli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke, Gigel Ştirbu, aki nyílt levélben kéri fel Kelemen Hunor szövetségi elnököt, hogy tisztelje Romániát.

Bővebben...
 

Jövőre augusztus 19–26. között lesznek a Kolozsvári Magyar Napok

E-mail Nyomtatás PDF

A Kolozsvári Magyar Napok idei kiadásáról szóló előzetes szervezői értékelő szerint sikeres és az előző évekhez hasonlóan kirívó esetektől mentes tíz napot tudhatunk magunk mögött. A visszajelzések alapján mind a Borutca átköltöztetése, mind az új helyszínként hiánypótló szerepet betöltő sétatéri pihenőövezet beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az már biztos, hogy jövőre augusztus 19–26. között lesznek a Kolozsvári Magyar Napok, a továbbgondolás folyamatának jegyében.

Bővebben...
 

Kelemen Hunor: szükséges, de nem elégséges a román-magyar kulturális párbeszéd

E-mail Nyomtatás PDF

Kelemen Hunor szerint szükség van a román és a magyar kultúra közötti párbeszédre, de ez nem elég a román-magyar együttélés problémáinak a rendezésére. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a Vásárhelyi Forgatag kulturális rendezvénysorozat hivatalos megnyitóján beszélt erről Marosvásárhelyen. Beszéde szövegét az RMDSZ juttatta el a sajtónak.

Bővebben...
 

Főpásztori látogatás Dunacsúnyban

E-mail Nyomtatás PDF

Ünnepélyes keretek között, főpapi szentmise keretében lépett hivatalosan is nyugdíjkorba Červený Marián dunacsúnyi plébános. Meghívására napra pontosan a 62. születésnapján, június 17-én, szombaton további egyházi személyek és laikusok kíséretében ellátogatott Dunacsúnyba a horvát származású, magyarul is jól beszélő Zsifkovics Egyed megyéspüspök Kismartonból.

Bővebben...
 

Magyarul a szlovák parlamentben

E-mail Nyomtatás PDF

Még viccnek is rossz. Tizenhárom évvel az Európai Unióhoz való csatlakozásunkat követően feláll a szőr az ember hátán, ha arra gondol, hogy az egykori magyar koronázóvárosban berendezkedett szlovák törvényhozásban a bennszülöttek anyanyelvükön (egyben az EU egyik hivatalos nyelvén) mondják el felszólalásaikat.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség