Külföld



TIFF 2017, a szimbolikus nyitások jegyében

E-mail Nyomtatás PDF

Minden eddiginél változatosabb és egészen biztosan színvonalasabb kínálattal kecsegtet a június 2-a és 11-e között 17. alkalommal megrendezésre kerülő Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, a TIFF. Tudor Giurgiu fesztiváligazgató, Mihai Chirilov művészeti igazgató és Cristian Hordilă fesztiválmenedzser sajtótájékoztatón számolt be mindarról amit a 16. TIFF-ről tudni kell. Az 53 országból érkező 225 alkotás közt sok az elsőfilm, de jócskán akad ősbemutató, de még digitálisan felújított „klasszikus” is. Viszont nem kerül Kolozsváron vászonra két magyar filmes újdonsága, az 1945 című film (rendező Török Ferencz) és Simonyi Balázs Ultrá-ja, egy dokumentumfilm. Az ok: egy másik európai filmfesztivál megszerezte vetítésük exkluzív jogait ...

Bővebben...
 

Unitárius irodalmi pályázat 2018

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa a 2018-as emlékév alkalmából nyílt pályázatot hirdet szépirodalmi alkotások (vers és próza) létrehozására. A szépirodalmi alkotások témája: az unitárius egyház múltja és jelene, unitárius személyiségek, kiemelkedő események vagy bármely más olyan téma, amely tükrözi az unitárius hitelveket, eszmeiséget, értékeket.

Bővebben...
 

Daniš Csákynak adott igazat Bugárt illetően

E-mail Nyomtatás PDF

Ezt is megértük. Majd tíz év múltán Dag Daniš, az Aktuality.sk jeles kommentátora Csáky Pálnak adott igazat. Mármint, ami Bugár Béla politizálásának lényegét illeti. Daniš azt mondja, Bugár pártjának politizálást Csáky egészen pontosan megfogalmazta, amikor kijelentette: „úgy tűnt nekünk, hogy nem a pártnak volt meg a gazdasági háttere, hanem a gazdasági háttérnek volt meg a maga pártja”.

Bővebben...
 

Magunk dönthessünk közösségünk jövőjéről

E-mail Nyomtatás PDF

Bősön, a városi hivatal üléstermében tanácskozott május 23-án délután a Magyar Közösség Pártjának önkormányzati és közigazgatási tanácsa, melyen részt vett Szili Katalin, autonómiaügyi miniszterelnöki megbízott is. A tanácskozást követő sajtóértekezleten, ahol Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke is részt vett, a média képviselőit Kőrösi Ildikó, az MKP önkormányzati és közigazgatási alelnöke üdvözölte.

Bővebben...
 

Zenta: A VMSZ Ifjúsági Fórumának célja a fiatalok aktivizálása

E-mail Nyomtatás PDF

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Szervezetének célja, hogy a fiatalok minél aktívabban vegyék ki részüket a közösségük életéből, hangsúlyozta Sztantity Szebasztián, a VMSZ Ifjúsági Fóruma zentai szervezetének elnöke május 24-én délután a szervezet és az Intellektus Ifjúsági Egyesület közös zentai sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség