Publicisztika

Szegény (judeo)bolsevisták

E-mail Nyomtatás

Nem ok nélkül váltak a gúnyolódás céltáblájává Konrád Györgynek   a "Magyar Charta"  névre hallgató újabb Gyurcsány-trükk életbe lépésekor elmondott szavai. A vadkendertermesztésnek ez a bennszülött lakosságot civilizálni óhajtó "apostola" még azt a habot is rátette a tortára, hogy a közbeszéd, a nyelvhasználat eldurvulásáról panaszkodott, miközben szerinte a jelen gyűlés szónokai közül "egyik sem követte el ezt a bűnt".
Bővebben...
 

Az MDF-piac

E-mail Nyomtatás

Határozottan közlöm, nem vállalok politikai szerepet - üzente a 2006-os választások előtt Csányi Sándor a gyenge pénzügyi helyzetben lévő MDF-nek. Aztán Schmuck Andorral (vagy Leisztingerrel?) kötöttek üzletet, és az így szerzett pénzből óriási sajtókampányt produkált a Poli-tical Capital Dávid Ibolya alá. Éppen 5%-kal bekerültek a parlamentbe.
2 évre rá gyökeresen megváltozott a helyzet.
Bővebben...
 

Duplakoporsóban

E-mail Nyomtatás

Nem éltem még, de feltételezem, hogy a világháború éveiben az átlagpolgár elsősorban is arról igyekezett tájékozódni a napisajtót lapozgatva, hogy mi történt tegnap óta a frontokon, ki nyert, ki vesztett csatát, embert, történelmet. Hetek óta valahogy én is így vagyok: újságot olvasva, híreket hallgatva mindenekelőtt arról próbálok tájékozódni, hogy melyik kőstabilnak vélt bank, biztosító vagy mammutcég dőlt össze drámai gyorsasággal az elmúlt huszonnégy órában. És mindig akad is egy-egy.
Bővebben...
 

Izrael-imádat és hajléktalanüzlet

E-mail Nyomtatás
A nyomorúság vámszedői
Amíg a nagy történelmi keresztény egyházak püspökei és egyéb vezetői többnyire a politikától való távolmaradásra szólítják föl papjaikat, addig egy kicsiny, de jól szervezett, több vallási közösséget is behálózó mozgalom tevékeny szerepet vállal a jelenlegi hatalom támogatásában. Arról az amerikai eredetű irányzatról van szó, amely többnyire a pünkösdi karizmatikus jelzővel illeti önmagát, ám politikai szerepvállalásának legmeghatározóbb jellemzője az úgynevezett keresztény cionizmus. Ezt az ideológiát pedig már nemcsak egyes neoprotestáns szekták hirdetik, hívei a történelmi egyházakban is megjelentek.
Bővebben...
 

Négy-öt magyar összehajol

E-mail Nyomtatás

Utópia a kommunisták nélküli világról
Az elmúlt század, de különösen az elmúlt hatvan év történelmét alapvetően a kommunisták írták Magyarországon. Ez önmagában véve is tragédia, pontosabban szólva: ez a magyar tragédia alapvető oka. A kommunisták - akárcsak a Bourbonok - nem tanulnak és nem felejtenek, azaz mindennemű valódi változásra képtelen doktrínerek. Nyugodtan elmondható róluk, hogy aki egy kommunistát ismert, az mindet ismerte. Kun Béla vagy Szamuelly Tibor működésének ismerete önmagában rejti Gerő Ernő, Kádár elvtárs, Horn Gyula, vagy az Apró-család, benne Gyurcsány Ferenc tökéletes, kimerítő ismeretét is.
Bővebben...
 

Bálnadráma, magyar szentenciával

E-mail Nyomtatás

Csak fél füllel figyeltem, nem emlékszem a tévés hír részleteire, csak a lényegre. A világóceán valamelyik csücskében egy csecsemő- korúnak számító kisbálna - akit vagy elvesztett, vagy elűzött az anyja -, egy luxusjacht után szegődött, mert azt az anyjának vélte. Öt napon és öt éjen át követte a teljes kimerülésig, és néha kétségbeesetten szopni próbált belőle. A halálosan kimerült állatot végül jótét lelkek elkábították, a partra vonszolták, és ott szabályos euthanázia alkalmazásával örökre elaltatták. Itt ér véget a kisbálna drámája, és itt kezdődik a mienk.
Bővebben...
 

Az aggteleki barnamedve védelmében

E-mail Nyomtatás

A hír bizonyára sokak előtt ismert: mintegy két héttel ezelőtt az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) természetvédelmi őrei barnamedve-nyomokat találtak a szigorú védelem alatt álló területen. A medvenyomok tüzetesebb vizsgálata után kiderült, hogy két példány, egy anyaállat és bocsa vetődött Aggtelek térségébe. A média természetesen rögvest felkapta a hírt és szokás szerint a dolog veszélyességéről beszélt. Az egész történetet félelemkeltő köntösbe öltöztette, melynek eredményeképpen megtudhattuk, hogy milyen hatalmas veszély alakult ki a térségben, mert a hozzánk érkezett medve valamilyen vérszomjas, emberéletre ácsingózó fenevad. Aki ráadásul nem is egyedül érkezett, hanem magával hozta idén született bocsát is.
Bővebben...
 

István nyitott sírja mellett

E-mail Nyomtatás

Boldog a nép, amelynek ezeréves nemzeti ünnepe van, hiszen ez egyben ezeréves múltat, ezeréves tapasztalatot, ezer év együtt átélt és felhalmozott történelmi bölcsességét is jelent, amely olyan vulkánkitörésekben testesült meg, mint Balassi, Zrínyi, Katona, Madách, Petőfi, Ady, Szabó Dezső vagy Móricz. Mit nem adnának a körülöttünk ricsajgó kis operett  nemzetek a maguk egy-két évtizedes állami múltjukkal (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Ukrajna), vagy az alig másfél száz éves európai középhatalmak (Németország, Olaszország, Norvégia), ha megtehetnék, hogy egy, a Krisztus utáni 1038. esztendőhöz fűződő eseményre emlékezhessenek, mint folyamatos állami létük kiemelt dátumára.
Bővebben...
 

Homérosz újra meghalt

E-mail Nyomtatás

Szolzsenyicin halálára
Halálhíre rég nem tapasztalt megrendülést okozott az öt kontinens valódi értelmiségének világában. Augusztus 4-e hajnalán körbefutotta a világot a hír, és a megdöbbenés kiváltotta kozmikus csendet hatalmas hangzavar követte: nem volt olyan olvasója, fordítója, kiadója, kollegája, nem volt olyan tanár, tudós, művész, nem volt olyan öreg és nem volt olyan fiatal, aki ne érezte volna emberi kötelességének a nagy halott méltatását, a veszteség súlyának hangoztatását.
Bővebben...
 

"Szájon váglak, te szemétláda!'

E-mail Nyomtatás


Kormányellenes tüntetőkre támadt a Fidesz mohácsi polgármestere

Sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy egy önmagát jobboldaliként feltüntető ügyvéd, Helmeczy László is megtalálható a Hír Tv két riporterének lejáratását célzó akció szervezői között. Ám a legmegdöbbentőbb tény az, hogy a Fidesz-szimpatizánsként számontartott  televízió hiteltelenítése érdekében szervezkedő Helmeczy korábban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés fideszes elnöke volt, és már akkor is szoros, baráti kapcsolatokat ápolt a szervezett bűnözéssel ezer szálon összefonódott szabolcsi szocialistákkal.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség