Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Publicisztika



Jud Süss, turul, vörös csillag

E-mail Nyomtatás PDF

La Rochefoucauld híres, bár apró maxima-kötetében találtam ezt a mondatot: "Az igazság nem tesz annyi jót a világgal, amennyi bajt okoz a látszata."  A XVII. századi francia herceg puritán egyszerűségű üzenetét kőbe vésve ajánlom kitenni a magyar és az EU-s jogszolgáltató hatóságok - (ezek voltak egykoron a bíróságok) - falára. Szép új világunk ugyanis allergiásan túl érzékeny mindenre, amit jogszerűtlennek vél, és mert újabban a jogtalanság így vagy úgy, de valahogy mindig közeli rokonságban áll a szélsőségekkel, a terrorizmussal, határozott eltaposását tartja szükségesnek.
Bővebben...
 

Egy kokit a Kökiért Leisztingernek

E-mail Nyomtatás PDF

Botrányos körülmények között folytatódik Kőbánya-Kispesten, a 3-as metró végállomásánál a Köki Center, szórakoztató- és bevásárlóközpont építése. (A Kökin dolgozó kiskereskedők elleni brutális fellépésről, túlnyomó többségük kétes törvényességű elkergetéséről június 19-ei számában már beszámolt a Magyar Fórum.) A homályos tulajdonosi hátterű offshore cégeket képviselő R-Co Zrt. által kezdeményezett beruházás elnyerte ugyan a kormánypárti többségű kispesti önkormányzat és a BKV támogatását, de szinte egyöntetű ellenállást váltott ki a környéken élő több ezer emberből.
Bővebben...
 

Ellenzéki mamelukok?

E-mail Nyomtatás PDF
Számos esetben tapasztalhattuk, szóvá is tettük, hogy a jogállam kijátszásának egyik eszköze az, amihez a jogállamiság lassan (véletlenül? véletlenül! lassan) őrlő malmai lassúságukkal maximális segítséget nyújtanak, a társadalom mégoly jogtalan, ám gyors lépésekkel, intézkedésekkel való kész tények elé állítása. Mindaz, amit aztán már bajos (lesz) viszszacsinálni. Ha például valahova teljesen törvénytelenül, jogtalanul, hivatalos engedély nélkül  építenek valamit - legyen az lakópark vagy bevásárlóközpont, lásd legutóbb a kőbánya-kispesti metróállomás felüljáróján bejáratott  üzletek tulajdonosait ért  jogsértő bánásmódot -, akkor, ha ez elég ripsz-ropsz történik, melyik bíróság fog úgy ítélni, hogy tessék lerombolni, mert törvénysértő módon létesült?
Bővebben...
 

Hannah Arendtről Debrecen ürügyén

E-mail Nyomtatás PDF

A legkisebb mértékben sem lepett meg, nem háborított fel, nem kiáltottam skandalumot akkor, amikor elém került a hír: kizártak három MSZP-tagot, jelesen  a párt Ésszerűség és Felelősség Platformjának Hajdú-Bihar megyei vezetőit. Sőt, vallom, hogy ez a kizárás olyan magától értetődő volt, mint az, hogy tavaszi szél vizet áraszt. Ugyan már, milyen pártkarrierre számíthatnak azok a romantikus, naiv, debreceni lelkek, akik az MSZP berkein belül az ésszerűség és a felelősség témakörében kutakodnak és tesznek fel tapintatlan kérdéseket? Örülhetnek, hogy megúszták szimpla kizárással, és nem megkövezés lett az osztályrészük. (Na persze nem az ideológiailag vállalhatatlan recski, hanem Carrarából importált EU-s kövekkel.)
Bővebben...
 

Papp versus Mikola

E-mail Nyomtatás PDF

Lemondott minden viselt hivatali tisztségéről Papp Lajos,  a legendás szívsebész, sőt nyugdíjaztatását kérte. Így tiltakozott az egészségügyi kormányzat újabb emberéleteket veszélyeztető, a pécsi szívsebészeti klinikát ellehetetlenítő intézkedése ellen.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség