Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2021. június 20, vasárnap, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.

PublicisztikaA négyes metró ára

E-mail Nyomtatás PDF

Kizárólag üzleti alapon működő, és még nyereséget is termelő városi tömegközlekedés a világon sehol nem létezik. Nincs az a város, ahol az emberek helyváltoztatásának biztosítása önmagában is profitot termelne, ám ez a tevékenység mégis nélkülözhetetlen feltétele a mindennapi életnek. Egy nagyvárosban már a tömegközlekedés néhány napos leállása is totális káoszhoz, a gazdaság látványos összeomlásához vezethet. Felismerve a direkt módon csak veszteséget termelő, de a társadalom számára nélkülözhetetlen városi tömegközlekedés előnyeit és jelentőségét, Európában általános gyakorlat a közlekedési vállalatok több forrásból történő finanszírozása.
Bővebben...
 

Miért pont Tibet?

E-mail Nyomtatás PDF

Én magam is, mint majdnem mindenki a nyugati világban, rokonszenvezem a tibeti néppel. Érdekes, izgalmas az ország, tele történelmi emlékekkel és gyönyörű, titokzatos buddhista kolostorokkal. A dalai láma egy romantikus személyiség, aki erőszakmentességet hirdet, sőt állítólag beérné hazája autonómiájával is.
Bővebben...
 

A primadonna, a Harlequin és a nyári Mikulás

E-mail Nyomtatás PDF

Maga a kép tulajdonképpen unalomig ismert az elmúlt száz év történetéből: tiltakozó tömeg hullámzik a pesti utcán. Most éppen Újlipótváros Hollán Ernő nevű utcájában. Sokszor, nagyon sokszor előfordult már ez nemzeti történelmünkben, volt itt "vérvörös csütörtök", volt őszi rózsás forradalom, volt vörös diktatúra, voltak munkanélküliségi és éhségmenetek, volt 1956, és volt 2006 például. Csakhogy, úgy általában jellemző ezekre a korábbi tüntetésekre, hogy többé-kevésbé a "Munkát! Kenyeret!" típusú követelés hajtotta utcára a résztvevőket.
Módosítás: ( 2008. április 23. szerda, 05:43 ) Bővebben...
 

Végjáték, avagy végkiárusítás miatt bezárunk?

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest "legdinamikusabban" fejlődő része, Kádár elvtárs volt kedvence, Angyalföld, Újlipótváros, a XIII. kerület. A Duna, joggal festőinek mondott partjának egyik legszebb területe, amely nagyjából a Szent István körúttól az Árpád hídig terjed, összekötve a zsúfolt, zajos várost a külsőbb, olykor kertes házas negyeddel, sőt, a lebontott régi gyárak okán hatalmas, üres telkekkel.
Módosítás: ( 2008. április 23. szerda, 05:41 ) Bővebben...
 

Nagy a gáz

E-mail Nyomtatás PDF
Ki ne ismerné Lendvai Ildikó frakcióvezető asszony (MSZP) elhíresült parlamenti szózatát a 2002-es választás környékén: "Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse: nem lesz gáz-ár-e-me-lés."
Aztán mégis lett gázáremelés - csak Ildikó asszony kioktató papagájhangja maradt állandó. Százalékban már nagyon nehéz lenne követni, hogyan, mikor és mennyi is volt pontosan - a legutóbbi szakértői előrejelzések szerint mindenesetre jövő januárig újabb 30-35 százalékkal drágulhat a földgáz. Természetesen a hatalom ezúttal is igyekszik elodázni, bagatellizálni a várható és volt történteket, de mint annyi másban, a kormány itt is csak béna kacsa.
Módosítás: ( 2008. április 16. szerda, 06:46 ) Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség