PublicisztikaPro Cultura Christiana-díjban részesült Szekeres Erzsébet

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana-díjat adományozott Szekeres Erzsébet képzőművésznek. A kitüntetést a testület nevében Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át szeptember 5-én Vácott a Testület őszi ülésének első napján. A díjjal a püspöki konferencia elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet munkásága folyamán Szekeres Erzsébet a keresztény kultúra továbbadásáért végzett.

Bővebben...
 

A fatimai jelenések 100. évfordulójának ünnepe október 13-án

E-mail Nyomtatás PDF

Egyházunk az idei évben ünnepli a fatimai jelenések 100. évfordulóját, amely során országszerte számos rendezvénnyel emlékeznek meg a Szűzanya megjelenéséről egyházi programok keretében.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 13-án, pénteken országos zarándoklatot szervez a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király Plébániatemplomhoz, amelyre minden egyházmegyéből várják a papokat és a híveket. A 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros úr lesz.

Bővebben...
 

Megvalósult álom, nagyszerű hangverseny

E-mail Nyomtatás PDF

Kerülném azt a közhelyet, hogy a „zene nem ismer határokat.” Itt most többről van szó. 1920 óta most történhetett meg először, hogy határon túli muzsikusokból összekovácsolódott egy zenekar, és a Pesti Vigadóban koncertet adott. Kimagasló szerepe volt a csodálatos esemény megálmodójának, Vashegyi György karmester-akadémikus úrnak, aki a Magyar Művészeti Akadémia szervezőivel létrehozta ezt a hangversenyt. És Záborszky Kálmán karmesternek, aki zenekarának, a Zuglói Filharmóniának próbatermét bocsátotta a nemes ügy rendelkezésére.

Bővebben...
 

Nem Isten szándéka, hogy ismeretlen eredetű és szándékú tömegek lepjék le hazánkat

E-mail Nyomtatás PDF

és életünket, meg maradék kereszténységünket elpusztítsák

Evangélium szent Máté könyvéből:

„Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: aki hallgatja szavamat, és tettekre is váltja, az okos emberhez hasonlít, aki sziklára építette a házát. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak, de nem dőlt össze, mert szikla volt az alapja. Aki hallgatja ugyan tanításomat, de nem váltja tettekre, a balga emberhez hasonlít, aki házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak. Az összedőlt és romhalmazzá vált. Ezzel Jézus befejezte ezeket a beszédeket. A nép ámult tanításán, mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, s nem úgy, mint az írástudók.

A katolikus egyházban ez a szentírási szakasz az elrendelt ünnepi evangéliumi részlet. Felhívás arra, hogy Szent István személyét és életművét ezen igék szerint értékeljük Államalapító szent királyunk valóban sziklára építette házát, hazánkat. Nem a praktikus gondolkodás vezette csupán, hanem legbensőbb meggyőződése: Jézus Krisztus személye az a szikla, amelyre érdemes és lehet házat, hazát építeni. Államférfiúi működésének értékelésében szétválaszthatatlan a szent és politikus. Alakjára tekintve, művét szemlélve eligazítást kap minden magyar saját korára, saját életére vonatkozóan. Milyen üzeneteket hordoz számunkra ma Szent Istvánnak, az államférfinak és szentnek a személye? Az ő ünnepe tehát számunkra nem csupán egy nosztalgikus visszaemlékezés, hanem értékeket, eligazítást hordozó szembesülés azokkal az ajándékokkal, melyeket Isten rajta keresztül ad a magyarságnak. Isten terveiben, ajándékozó jóságában idővel minden a helyére kerül, semmi sem vész kárba.

Módosítás: ( 2017. szeptember 08. péntek, 13:52 ) Bővebben...
 

Nem árthat az országnak a kádergyerekek liberális hősködése

E-mail Nyomtatás PDF

Rendszerváltó Archívum II. évfolyam, 2. szám

A folyóirat – azonos címmel – a korábban Lakiteleken nyomtatásban kiadott történelmi szemle szellemi örökségét igyekszik továbbvinni, de mindezek mellett az Intézetünkben folyó kutatások publikálásának is teret kíván adni. A negyedévente megjelenő folyóirat a szerkesztők szándéka szerint mindig egy adott téma van felépítve. Most a téma: sajtótörténetek a rendszerváltás korszakából.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség