Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Interjú

Kondor Katalin a Magyarok Országos Gyűlésén

E-mail Nyomtatás


Az MR korábbi elnöke, Kondor Katalin előadást tartott Bösztörpusztán. Kedves Katalin, mi volt a téma?

 

K. K.: A nemzettudat és a sajtó viszonya.

 

Gy. B.: Nem sok szót szólt a magyar sajtó a Magyarok Országos Gyűléséről, annak ellenére, hogy több mint százezren vettek részt rajta.

 

K. K.: Mi ebben a meglepő? Persze, hogy nem írnak róla, többnyire az úgynevezett jobboldali sajtó sem, mert sajnos Magyarországon lényegében csak pártsajtó van. Erről van szó. Ez egy gyönyörű szép esemény volt.

Bővebben...
 

Beszélgetés Bösztörpusztáról Andrásfalvy Bertalannal

E-mail Nyomtatás


– Andrásfalvy Bertalan, az Antall-kormány első kultuszminisztere értelemhez és szívhez szóló, nagyívű előadást tartott Bösztörpusztán. Tanár úr miről szólt az egybegyűltekhez?

 

- Előadásom címe – Trianon igazi okai. De mielőtt erről beszélnék, hadd mondjam el: megdöbbentett, hogy erről a nagyszerű gyülekezetről, több mint százezer ember mozgott ott három napon keresztül – hallatlan fegyelmezetten, kulturáltan és egyértelmű érdeklődéssel, a teljes magyar sajtó egyetlenegy szóval, egyetlenegy betűvel nem emlékezett meg. Ez a tudatos elhallgatás félelmetes. Ez sötét árnyékot vet a közeljövőre is. A sajtó magatartásával ellentétben én nagy reményeket fűzök a Magyarok Szövetségéhez, illetve az ő munkájukhoz. Vukics Ferenc őrnagynak és „csapatainak” nincsenek politikai eszközei. De gondoljuk meg, hogy ott, a puszta földön, Bösztörpusztán, Kunszentmiklóstól néhány kilométerre, szóval ezen a végtelen pusztán több mint százezer ember jött össze. Tehát nemcsak a Madonna-koncert, és Sziget happening vonzza a fiatalokat, lényegében sokkal nagyobb létszámban jelentek meg itt, ezen a találkozón.

Bővebben...
 

A lét, a nemzet és a nyelv romlásáról - Beszélgetés Alexa Károly egyetemi oktatóval, szerkesztővel

E-mail Nyomtatás

Alexa Károly egyetemi oktató, szerkesztő, irodalom-és művelődéstörténész 1945-ben az ausztriai Radstadtban született. 1979-ben a Mozgó Világ munkatársa. Legutóbbi kötetei: A magyar polgár és a magyar író, Quodlibet; Életünk és irodalmunk, Jézus mosolya, Hírnapló. A Vas megyei Életünk főszerkesztője.

 

 – 1945-ben Ausztriában születtél. Rossz volt az iránytű, hogy családod nem nyugatra, hanem keletre költözött?

 

 – Édesapám magyar katonatiszt volt, s egységével nyugat felé vonult. Bizonyos „kanyarokkal”. Erősen érdekükben állt, hogy amerikai és ne orosz fogságba essenek. Édesanyám pedig szíve alatt hordozva engem ment utána. Egy Salzburg-közeli településen, egy várban, Radstadtban születtem. Apám amerikai fogságba esett, és másfél év után – viccesen szólva kalandvágyból – hazajött a család Magyarországra. Valójában: hazaszeretetből. Negyvenöt éves voltam, amikor a szülőhelyemre visszakerültem, és az anyakönyvből meggyőződhettem, hogy tényleg vagyok. A napokban találtam meg édesanyám levelét – Steyrből 1945 végén „a Mennyországba” –, amit a nevemben írt a „jó pesti Mikulás Bácsinak”. Meleg „hálóingecskét” és azt kértem, hogy az „én jó Édesapám hamarosan szabad legyen”.

Bővebben...
 

Milyen a hangulat Pozsonyban? - Beszélgetés Duray Miklóssal

E-mail Nyomtatás


– Vendégünk dr. Duray Miklós. Tisztelettel köszöntöm. Tehát, milyen a hangulat?
 

– Nincs különösebb jellemzője a pozsonyi hangulatnak – ha egyáltalán lehet közhangulatról beszélni Pozsonyban, egy ilyen heterogén városban.

 – Heterogén város Pozsony?

 – Igen, mert itt eredeti pozsonyiak már alig élnek, rengeteg a beköltözött. Megváltozott teljesen az elmúlt évtizedek alatt a város arculata. Általában gyökértelen emberek élnek itt, meg olyanok, akik az új honfoglalás hullámához tartoznak.

 – Mennyi most a magyar?

 -Nagyon kevés, kb. 4%.

 – Valamikor háromnyelvű város volt.

 

Bővebben...
 

Falu, ahol nem kellenek a multik

E-mail Nyomtatás

Baksa László, Tök polgármestere régóta helyben élő református családból származik. Eredetileg autóvillamossági műszerész, majd autófényező vállal-
kozóként dolgozott.  De volt harangozó is. Négyszer választották meg polgármesternek. A MIÉP megalakulása óta a párt tagja
.

A Magyar Fórum megkereste Tök polgármesterét, a MIÉP-es Baksa Lászlót.
Bővebben...
 

Lehetne jobban is

E-mail Nyomtatás


– Komárom-Esztergom megye az egyik leghátrányosabb helyzetű megye, ami a foglakoztatást illeti. Annak idején nagy és erős ipar jellemezte, mostanra  az üzemek  nagy része bezárt,  a bányák már régebben, s akik fölvásárolták a valamikori nagy cégeket,  most  sorra becsődöltek. Csak a mi régiónkban, Dorog-Esztergom környékén 2-3 ezer munkanélküli lett az utóbbi 2-3 hónapban. A Suzuki csökkentett létszámmal vegetál, a Sanyo teljesen bezárt. Családokról van szó, ismerek olyan házaspárt, melynek mindkét tagja a Suzukinál dolgozott és  megszűnt a munkahelyük. Ha 300 ezer forintja volt a családnak egy hónapban, az most lecsökkent 70 ezerre, ebből fizetik a részleteiket a házra, autóra, élniük kell, gyerekeik vannak.  A fő probléma, hogy semmiféle alternatíva nincs, munkanélkülisegélyen tengődnek az emberek. Az SZDSZ-es belügyér Kuncze által meghonosított  megélhetési bűnözés nagyon lábra kapott, és az a baj, hogy a közbiztonság a nullával egyenlő –panaszolja Szabó Zsolt, a MIÉP tokodaltárói önkormányzati képviselője.

Bővebben...
 

A magyarirtó

E-mail Nyomtatás


Lukács György Poroszlón 8 embert főbe lövetett

Tóth Lajossal, a MIÉP V. kerületi önkormányzati képviselőjével beszélgettünk.
– Képviselő úr! A fáma szerint a Lukács György Archívum támogatásáról döntött a jobboldali többségű V. kerületi képviselő-testület.Valóban?
– Budapesten, a Szabadság híd pesti hídfőjénél, a Belgrád rakpart 2. számú ház V. emeletén lakott 1945 őszétől haláláig Lukács György zsidó származású, marxista gondolkodó, kommunista politikus. Egykori lakásában működik 1972-től a nevét viselő archívum, amely egyaránt végez kutatási, hagyatékgondozási és kiadási tevékenységet. A gyűjteményt egy kuratórium gondozza. A képviselő-testületnek azért kellett ezzel foglalkoznia, mert lejárt a bérleti szerződés. A proletárdiktatúra egyik legbizarrabb alakja volt Lukács György közoktatásügyi népbiztos, az ő halála után alakították át a lakását gyűjteményének őrzésére.

Bővebben...
 

Fizetésképtelen az Oktatási Minisztérium

E-mail Nyomtatás

Fizetésképtelenné vált a Hiller István vezette oktatási tárca a minisztérium büdzséjét érintő sorozatos zárolások miatt. A helyzet odáig fajult, hogy már a hallgatók után járó képzési normatívát sem tudják kifizetni, és több felsőoktatási intézmény csak létszámleépítéssel képes biztosítani fennmaradását. A válsághelyzetről dr. Kis Papp Lászlót, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tanárát, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnökét kérdeztük.
Bővebben...
 

Hol zsarnokság van..

E-mail Nyomtatás


Csáky Pált, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnökét az európai parlamenti választásokon elért felvidéki magyar eredményről kérdeztük.
-Elnök úr, hogyan értékeli a felvidéki eredményt?
- Sikerként értékelem a választási eredményt, és a sajtó is arról ír, hogy a magyarok jól szerepeltek a választásokon. Köszönjük mindenkinek, hogy részt vett az európai parlamenti választásokon. Köszönjük az MKP választóinak, hogy szavazataikkal megerősítették a szlovákiai magyarság európai képviseletét. Az MKP-t többen választották, mint a 2004-es európai parlamenti választásokon. A 13 szlovákiai mandátumból kettő az MKP-é. Európai parlamenti képviselő marad továbbra is Bauer Edit, akit Mészáros Alajos kísér Brüsszelbe. Az MKP 93 750 szavazattal és 11,33%-kal a harmadik legerősebb politikai erő az EP-választásokon.

Bővebben...
 

Százmilliárdos aszálykár, alszik a kormány

E-mail Nyomtatás

Százmilliárd forintos vagy azt meghaladó mértékű kára is lehet a magyar mezőgazdaságnak az idei aszály miatt - jelentette ki Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) igazgatója a Magyar Fórumnak. - Ebben a helyzetben mit követelt a Magosz a kormánytól?
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség