Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 24, szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Interjú

Láthatatlan honvédség

E-mail Nyomtatás


7 milliárdos pénzelvonás a honvédségtől, drasztikus szigorításokat jelentett be Szekeres Imre honvédelmi miniszter.
- Milyen következményei lehetnek az újabb megszorításoknak? - kérdeztük Simicskó István országgyűlési képviselőt.

Bővebben...
 

40 milliárdos elvonás a mezőgazdaságtól

E-mail Nyomtatás


Font Sándor országgyűlési képviselőt kérdeztük a tervezett intézkedés hatásairól.
- Teljesen értetlenül fogadták a gazdálkodók, hogy miért pont velük akarja megfizettetni a Gyurcsány-kormány tehetetlenségének az árát. Harminchárommilliárd forintot terveznek elvenni a nemzeti kiegészítő támogatásból, ez a földalaphoz járó támogatás, valamint négymilliárdot a Földművelésügyi Minisztérium egyéb hatókör intézkedéseiből.

Bővebben...
 

Ördög vigye a gyöngét

E-mail Nyomtatás


A Reformszövetség akciótervéről Bogár László közgazdász professzorral beszélgetünk
- Professzor úr, mi a véleménye a jórészt milliárdosokból összeállt szervezet ötleteiről?

Bővebben...
 

Hűtlen kezelés Tatabányán

E-mail Nyomtatás

– Egy tatabányai állami földértékesítés kapcsán jelentős vagyonvesztés következett be, ezért Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatója hűtlen kezelés miatt büntetőfeljelentést tesz.
Bővebben...
 

Magyarország csődbiztosa az IMF

E-mail Nyomtatás

A kormány a válságot illetően rossz úton jár, félrekezeli azt. Ennek következtében drámaivá vált a munkanélküliség, soha nem látott szegénység van kibontakozóban és a forint lavinaszerű zuhanását tapasztalhatjuk, ami a jelentős mértékű devizahitel miatt tovább rontja a családok, állampolgárok helyzetét. A csődhelyzetről Boros Imre közgazdászt kérdeztük.
Bővebben...
 

90 éve halott a "magyar messiás"

E-mail Nyomtatás

Forradalmár, az új magyar irodalom előfutára, "magyar messiás", a magyar kultúra megújítója, éjszakázó, zsidók szószólója, nemzetáruló - többek közt ezekkel a jelzőkkel szokták Ady Endrét illetni. A költő látásmódjáról, hatásáról és jelentőségéről dr. Bíró Zoltán irodalomtörténésszel beszélgettünk.
- Milyen állapotban találta az új, a 20. század a magyar irodalmat? Tudjuk: az 1880-as évek nagy kísérletei már letörtek, a nagyra vállalkozók legtöbbje fiatalon meghalt vagy elnémult. Mikszáth szerint pedig elfordult a Nap a magyar irodalomtól.
Bővebben...
 

Szándékolt népirtás folyik Magyarországon

E-mail Nyomtatás

Fekete Gyula író
- A népességfogyás megállítása érdekében semmit sem tesznek, sőt. Holott a mutatók egyre ijesztőbb képet mutatnak. Miért kérdezzük  Fekete Gyula írót -, aki a  gyermekgondozási segélyt, a gyest kiharcolta -, mindenki másnál előbb jelezte a magyarság fogyásának veszélyét.
Bővebben...
 

Rabosított MSZP- és SZDSZ-frakció

E-mail Nyomtatás

Valóban elkezdődött Erzsébetváros után Terézvárosban is a közvagyon elrablóinak számonkérése? - kérdeztük Illés Zoltánt, a Fidesz szakpolitikusát.
-A remény, amit kifejeztünk, nem csak a mi saját reményünk volt, hanem valamennyi magyar állampolgár kívánsága. Ez a világ, amiben most élünk - 1990 óta, több mint tizenkilenc éve -, elfogadhatatlan.
Bővebben...
 

Bojkottot hirdettek a vendéglátósok

E-mail Nyomtatás

A vendéglátó-ipari és szállodai érdekképviseletek azt ajánlják tagjaiknak, hogy február elsejéig, a napi standolási kötelezettség hatályba lépéséig fokozatosan csökkentsék 50 százalékra az égetett szesz kínálatukat. Úgy látják, a napi standolás gyakorlata nem oldja meg a feketegazdaság elleni küzdelmet, a jogszabály gyakorlatilag végrehajthatatlan. Károvits Tamást, a Magyar Vendéglátó Ipartestület volt elnökét a kialakult helyzetről kérdeztük.
Bővebben...
 

Privatizációtól féltik a miskolci kórházat

E-mail Nyomtatás

Miskolc szocialista többségű közgyűlése már döntött: gazdasági társasággá alakítja a városi kórházat. A tetemes adóssággal rendelkező intézmény élére pedig azt a Tasnádi Zoltánt nevezték ki, aki az Országos Pszichiátriai Intézet felszámolásában vállalt fontos szerepet. A városi kórház eladásától félnek a miskolciak. A történtekről dr. Szinay Attilát, a miskolci közgyűlés fideszes frakcióvezetőjét kérdezte a Magyar Fórum.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség