Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. szeptember 23, szombat, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Interjú

Cigány vájja ki cigány szemét

E-mail Nyomtatás


- Életveszélyesen megfenyegették Drávapiski polgármesterét, Mali Zoltánt.  Polgármester úr! Hogyan történt?
- Múlt hét hétfőn megjelent itt az irodámban három úriember. Én viszonylag nagydarab vagyok, de nem éreztem magam jól a bőrömben, mert elég picinek tűntem mellettük. Bejöttek az irodámba, megpróbáltak presszionálni. A családommal, a feleségemmel próbáltak zsarolni. Az irodámban éppen tárgyaltam egy befektetővel. 30 év óta talán ő volt az első, aki azt mondta, hogy üzemet épít a községben. Azonnal fölállt és elment, itt hagyott bennünket, miután meglátta ezeket az embereket. Elég kellemetlenül éreztem magam, de azt gondolom, hogy kellő bátorsággal egyelőre sikerült megfékezni őket.

Bővebben...
 

Veszélyben az ivóvizünk

E-mail Nyomtatás
Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gödöllő polgármestere volt a házigazdája  a  Polgármesterek VII. Világtalálkozójának, ebből az alkalomból kereste meg a Magyar Fórum.
Bővebben...
 

Nem adjuk fel!

E-mail Nyomtatás

Interjú dr. Mánya Kristóf gyermekgyógyász osztályvezető főorvossal, aki a kórházvédők szóvivője
- Főorvos úr, mi a helyzet Egerben, van szabadságharc, vagy nincs már?
- A július 1-jei tüntetésen, a Dobó téren fontos állomásához érkezett az a kórházvédő folyamat, ami jelentőségét tekintve messze túlmutat Eger határain. Arról van szó, hogy a magyar egészségügyi dolgozónak, a magyar munkavállalónak, a globalista vállalkozásoknak kiszolgáltatott embernek van-e esélye még a törvényes munkaszerződés kötésére, van-e esélye, hogy ne rabszolgaként foglalkoztassák, van-e esélye egy városnak arra, hogy az adóforintjaiból fönntartott kórházat magának megtartsa.
Bővebben...
 

Hatvan éve államosították az egyházi iskolákat

E-mail Nyomtatás

1948 tavaszán indították meg döntő rohamukat az egyházi - köztük a szerzetesi - iskolák ellen. A miniszter közölte, hogy az Országgyűlés az egyházi iskolákat államosítja. A kommunista párt által irányított propagandaszervezet az egész országot elárasztotta népnevelőivel. Az egyházi iskolák elleni pergőtűz szünet nélkül folyt a sajtóban, rádióban; tömeggyűléseken zajlott az agitálás (egyben megfélemlítés); a szerzetesi gimnáziumok ócsárlása, a szerzetesek, apácák becsmérlése, iskoláik reakciós voltának bizonygatása. Ezek mellett az egyik legfőbb vád: a szerzetesek sohasem foglalkoztak a néppel, hanem csak az úri rétegek gyermekeivel. Az 1948. évi 33. törvény rendelkezett az iskolák államosításáról. Az egyházi iskolákat korábbi fenntartóitól erőszakosan elvették. Ingatag indoklással, hamis, félrevezető érveléssel. Az államosítást konkrét kommunista hatalmi-pártpolitikai célok motiválták. Hiszen minden tekintetben mo-dernek voltak a szerzetesi általános és középiskolák, s a szerzetesek által vezetett tanító-, tanítónő- és óvónőképző intézetek.
Bővebben...
 

A szlovák kormány tartsa be nemzetközi vállalásait

E-mail Nyomtatás

Tízéves a Magyar Koalíció Pártja
Dunaszerdahelyen ünnepelte a Magyar Koalíció Pártja (MKP) fennállásának tizedik évfordulóját. Ennek kapcsán Csáky Pállal, az MKP elnökével beszélgettünk

Bővebben...
 

Túl a schengeni határokon

E-mail Nyomtatás

Kárpátalja megoldást vár
Kövér György jól ismeri a kárpátaljai magyarság helyzetét, körülményeit, hiszen eddigi életének túlnyomó részét a Szovjetunióban, illetve Ukrajnában volt kénytelen eltölteni. Az általános és középiskolát Ungváron végezte, majd a lembergi egyetemen szerzett diplomát légi-geodézia szakon. Bejárta Közép-Ázsiát, Szibériát és Mongóliát, öt évet dolgozott az északi sarkkörön túli Csutokán. Miután a 80-as évek végén visszatért Ungvárra, egyik szervezője és alapítója lett a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének. A 90-es évek elején a KMKSZ jelöltjeként megválasztották Ungvár alpolgármesterének. 2007-ben megkapta a magyar állampolgárságot, de a határ menti Záhony lakójaként továbbra is tevékeny résztvevője a kárpátaljai magyar közéletnek. Tagja a Délalföldi 56-os vitézi rendnek.
Bővebben...
 

Ez a helyzet az országnak nagyon káros

E-mail Nyomtatás

Dr. Simicskó István: A kisebbségi kormányzással új helyzet állt elő, de ez nem változtat azon, hogy Magyarország válságban van.  Politikai, gazdasági és morális értelemben egyaránt.  Az mindenképpen sajátos, hogy az SZDSZ továbbra is együtt szavaz a kormánynyal a fontos kérdésekben. Hiába játssza el, vagy inkább csak próbálja színlelni az ellenzékiséget, a valódi szerepét a parlamenti megnyilvánulásai egyértelművé teszik. Ha Fodor Gábor úgy látja, hogy Gyurcsány Ferenccel nem kívánnak tovább együttműködni, elméleti lehetőségként ott van az előre hozott választás. Amennyiben tényleg ellenzéki szerepet szeretne betölteni a liberális párt, és nem értenek egyet Gyurcsány politikájával, akkor nem szabadna a kormányt támogatnia.
Bővebben...
 

A népzene varázsa

E-mail Nyomtatás

A Tradíció Alapítvány, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA, a Táborfalvi Közművelődési és Népzenei Egyesület szervezésében idén augusztusban Lajosmizsén, a diákotthonban rendezik meg augusztus 10. és 17. között a XXIII. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábort. A népzene mai szerepéről, a tábor jellegéről és jellemzőiről Birinyi József néprajz- és népzenekutató, a Csutorás Nemzetközi Nép-zenei és Néptánctábor vezetője, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének társelnöke nyilatkozott.
Bővebben...
 

Hiszek Magyarország feltámadásában!

E-mail Nyomtatás
 
A Forgó Travel az egyik legrégebbi magán utazási iroda, amely lapunk olvasói számára több okból is ismert lehet. Egyrészt ajánlataik hosszú-hosszú évek óta olvashatóak lapunk hasábjain, másrészt utazásaikra mindig kedvezményt kapnak a Magyar Fórum olvasói, harmadrészt pedig messze a legtöbb olyan utat szervezik, melyek a történelmi Magyarország elcsatolt területeire indulnak. Mint azt ifjabb Forgó Imre elmondta, valóságos misszióként tekintenek ezekre az utakra, amelylyel nem titkolt céljuk, hogy minél több emberrel ismertessék meg a trianoni döntés által elorzott ősi, magyar országrészeket. Beszélgetőtársam - családi vállalkozás lévén - a kezdetektől részt vett az utazási iroda létrejöttében és immáron annak vezetőjeként arra is rálátása van, miként tud fennmaradni egy utaztató cég a mai viszonyok között.
Bővebben...
 

Tüntetést szerveznek a tejtermelők az áruházláncok elé

E-mail Nyomtatás

Veszélyben a magyar tejtermelés
Tüntetnek a tejtermelők, ha nem sikerül velük megállapodni a hazai tejtermékek áráról és a külföldről származó áruk visszaszorításáról. Erről és a tejtermelés gazdaság állapotáról Kovács László, a Tejtermék Tanács (TT) elnöke, az Óvártej Zrt. Vezérigazgatója nyilatkozott újságunknak.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség