Interjú

Dolgoznunk kell, ha élni akarunk

E-mail Nyomtatás

Az erdélyi kultúra meghatározó személyisége, az építészként, grafikusként, könyvkiadóként és szépíróként is jelentős alkotó - 1883. december 16-án született - Kós Károly. Művészetéről Sas Péter Kós Károly-díjas művelődéstörténésszel, Kós Károly életművének kutatójával beszélgettünk.
- Kós Károly a következőt írta egyik diákkori munkabeszámolójában: "be kell fúrnunk magunkat ebbe a földbe /Erdély földjébe (szerk.) / amelyre építeni akarunk. Ami a vadmadárnak az ő szálló szárnya, ami a virágnak az ő illata, azzá kell lennie ennek a földnek, ennek a népnek a mi számunkra, magyar építészek számára." Ez azt jelenti, hogy a népi építészet fundamentumán akarta a magyar architektúrát felemelni?
Bővebben...
 

Hadüzenet a nyugdíjasoknak

E-mail Nyomtatás


– Milyen sors vár a nyugdíjasokra az Országgyűlés döntését követően? – kérdeztük Iván László, fideszes szakpolitikust, képviselőt.

Bővebben...
 

Meg kell védeni magunkat

E-mail Nyomtatás

A tejtermelők, a sertés- és baromfitenyésztők, az élelmiszer-ipari cégek Tesco előtti tiltakozó akciójáról Istvánfalvi Miklóst, a Tejterméktanács elnökhelyettesét, a Pusztavámi Tejszövetkezet Zrt. elnökét kérdeztük.
- Folytatják  a november 21-én megtartott demonstrációt?
Bővebben...
 

Gyáva népnek nincs hazája

E-mail Nyomtatás

A Magyar Polgári Párt elnöksége 2008. november 3-án Székelyudvarhelyen ülésezett. A találkozón megvitatták a november végi parlamenti választások feladatait. A párt öt függetlenként megméretkező jelöltet támogat Hargita, Kovászna és Maros megyében. Szilágyi Sándort és Rákosi Jánost Kovászna, Sebestyén Csabát és Garda Dezsőt Hargita, Kincses Elődöt pedig Maros megyében. A Magyar Polgári Párt a magyar közösségi érdekek maximális érvényesülését tartja szem előtt.
Bővebben...
 

Kivégzéssel fenyegették Csáky Pált és Duray Miklóst

E-mail Nyomtatás

Halálosan megfenyegették a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja elnökét és alelnökét, Csáky Pált és Duray Miklóst. A két politikus éles lőszert tartalmazó borítékot kapott. A rossz magyarsággal írt kísérőlevél szerint, ha november 30-ig nem vonulnak ki a szlovák politikai közéletből, kivégzik őket.
Duray Miklóst, az MKP alelnökét kérdeztük az immár hivatalos magyarellenességről, ami a Felvidéken eluralkodott.
Bővebben...
 

Ötéves a bodrogközi MIÉP IT

E-mail Nyomtatás

Bodrogköz hagyományosan erős MIÉP-es bázissal rendelkezik, valamenynyi választáson meghaladja a parlamenti küszöb értékét a MIÉP induló jelöltje. A fiatalok között is szépen terjed a nemzeti radikalizmus eszmeisége, mely elsősorban a kicsiny bodrogközi falu, Karcsa MIÉP-es fiataljainak köszönhető. A Vajda Sándor országos IT-elnök által vezetett szervezet nemrégiben ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját.
Bővebben...
 

"A Magyar Nemzeti Bank nem a magyar gazdaság érdekeit szolgálja"

E-mail Nyomtatás

Dr. Róna Péter
közgazdász. 1956-ban emigrált. Előbb a Pennsylvania Egyetemen (1964), majd Oxfordban szerzett gazdaságtörténészi diplomát (1966). 1969-től egy washingtoni ügyvédi irodában dolgozott, majd a kereskedelmi minisztérium úgynevezett közvetlen külföldi befektetések osztályának jogtanácsosa lett. 1971-től a Schroders Bank munkatársa, 1986-tól 1990-ig a J. Henry Schroder Bank & Trust Co. elnök-vezérigazgatója. 1990 és 2004 között a magyarországi befektetésekkel foglalkozó Első Magyar Alapítvány elnök-vezérigazgatója.
A magyar gazdaság helyzetéről kérdeztük az ELTE címzetes professzorát.
Bővebben...
 

"Megszűnhet a rendvédelmiek kormány iránti lojalitása"

E-mail Nyomtatás

A november 29-ére tervezett megmozdulásról Kónya Pétert, az FRDÉSZ elnökét kérdeztük.
- Elnök úr, hogyan jutottak el odáig, hogy tiltakozó akcióval kell érvényt szerezniük követeléseiknek?
Bővebben...
 

Kórházcsőd

E-mail Nyomtatás

Az egészségügy helyzetéről dr. Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, a Gyurcsány-kormány első egészségügyi minisztere:
- A kórházszövetség és a gazdasági vezetők egyesületének felmérése alapján az év végére valóban több mint 68 milliárd forint lesz a kórházak adóssága, ami hosszú évek alatt, folyamatosan halmozódott. Ám a tavalyi évhez képest mintegy tizenhatmilliárddal lett több. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszert az adott minőségben, funkciójában a mostani finanszírozással nem tudják tovább ellátni. Az egészségügy, amely egyébként a konvergenciaprogram keretében nem csekély részt vállalt eddig is, nem érdemli meg azt, hogy ismételten vesztese legyen egy átalakításnak.
Bővebben...
 

Hírek Hódmezővásárhelyről

E-mail Nyomtatás

Dr. Kovács László: miből bomberázzák a magyarokat?
- Jó napot főorvos úr! Mi újság a közgyűlésben?
- Gondolom a legutóbbi hírek után érdeklődik. Hódmezővásárhelyen az a rend, hogy a havi közgyűlések előtt általában két óra áll minden képviselő rendelkezésére napirend előtt, hogy az ország, az EU vagy a világ politikai, gazdasági eseményeit, a Hódmezővásárhelyen élőkre gyakorolt hatását elemezze. Egy ilyen alkalommal a szocialista frakcióvezető úr ezt a világgazdasági válság kérdést a kapitalizmus általános ciklusos válságaként aposztrofálta, hogy ez ellen nincs mit tenni, ezt tudomásul kell venni.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség