Interjú

Az előre hozott választás immár gazdasági kényszer

E-mail Nyomtatás

Tállai Andrást, az Orbán-kormány pénzügyminisztériumi politikai államtitkárát  kérdezzük.szoveg>- Mit jelent az, hogy sorozatban a negyedik legnagyobb hitelminősítő intézet jelentése alapján is leminősítették Magyarországot?
Bővebben...
 

Lassan nem lesz Európa sem

E-mail Nyomtatás

Dr. Bíró Zoltán irodalomtörténész
- Már az első lakiteleki találkozó évfordulójára rendezett ünnepségen Fekete Gyula, Csurka István, és ön is azt állította, hogy roszszabb a helyzet Magyarországon, mint volt 20 évvel ezelőtt..
- Igen, ezt mindannyian tudjuk. Ez az általános vélemény. Rosszabb a helyzetünk, mert akkor 1987-ben volt remény. Erős akarattal megindultunk, a siker eleinte még �89-ben is biztosnak látszott, annak ellenére, hogy nemtelen támadások értek bennünket, és aztán �90-től megváltozott sok minden, egyre veszélyesebbé vált a helyzet.
Bővebben...
 

Szeretném folytatni a szép hagyományokat!

E-mail Nyomtatás


A birkózás a korábbi évtizedek során számtalan nagy sikerrel örvendeztette meg a sportszerető
magyarokat. Szinte minden olimpián volt olyan birkózónk, aki a csúcsra ért, és olimpiai aranyéremmel érkezett haza. Ki ne emlékezne Kozma István, Hegedűs Csaba, Növényi Norbert, Sike András, Farkas Péter, Repka Attila vagy éppen a legutóbbi bajnok, Majoros István ragyogó győzelmére? A magyar csapat ezúttal is szép eredményekre
törekszik. Különösen a legnehezebb súlycsoportban (120 kg) rajthoz álló Deák Bárdos Mihály és a 84 kg-os Fodor Zoltán tekinthető pontszerzésre esélyes versenyzőnek.
Bővebben...
 

Vadkapitalizmus

E-mail Nyomtatás

Beszélgetés Szűrös Mátyással
 Egy ország sorsa erejétől, teljesítményétől függ. A neoliberálisok rendkívüli módon összekuszálták a helyzetet. Itt most nemcsak arról van szó, hogy nehéz a gazdasági helyzet, hanem nemzetietlen politika folyik, nemcsak külpolitikailag, hanem a belpolitikában is. Sok tekintetben emberidegen politika. Most a népszavazás után talán a nép számára is világos, hogy amilyen egy országnak a kormánya, amilyenek a miniszterek, a miniszterelnök, olyan az ország helyzete. Vagyis népiesen szólva: fejétől bűzlik a hal.
Bővebben...
 

Az Európai Unió megbüntetheti Magyarországot

E-mail Nyomtatás
A jó gyümölcstermés ellenére is terményeik eladásával küszködnek a gazdák. Magyarországon kevés az értékesítő szövetkezet, a termelők többsége maga keres lehetőséget a gyümölcs eladására, ami kiszolgáltatott helyzetet eredményez. A gazdák között mintha mégis elkezdődött volna az összefogás. A meggy és a dinnye után az alma borulhat az utcára, ha nem jutnak megegyezésre a nagy felvásárlókkal. Budai Gyulát, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének (MAGOSZ) igazgatóját kérdeztük a kialakult helyzetről.
Bővebben...
 

Ha én elhatározom, akkor végigmegyek

E-mail Nyomtatás

Beszélgetés Széles Gáborral.

– Elnök úr, ebben a szobában fogadta annak idején Nyikolaj Rizskovot, a Szovjetunió majdnem utolsó miniszterelnökét?
 – Nem, akkor még a Műszertechnikának nem itt volt a központja, hanem Kőbányán, a Szállás utcában. A Szállás utcai Műszertechnika központot, ami korábban egy leromlott építőipari vállalat volt, sikerült megvennünk ’85 táján az államtól. Nagy dolog volt, hogy egyáltalán tudtunk venni egy épületet, egy olyat, ahol 200-300 embernek megfelelő körülményeket biztosítottunk.
Bővebben...
 

Koncepciót kell váltani

E-mail Nyomtatás

Az egykori Csehszlovákia, később Szlovákia ma-gyarságának régi vezetőjét, úgy is mondhatnám, veteránját, Duray Miklóst kérdezzük:
- Kedves Miklós, milyen volt a Magyar Koalíció Pártjának dunaszerdahelyi ünnepsége?
- Méltóságteljes és tartalmas. Méltóságteljes volt, mert jól megrendeztük. És a tartalmát az adta, hogy felfigyelt rá az egész európai néppárti közvélemény, tehát a keresztény konzervatív európai pártok mind figyelemmel voltak irántunk. Angela Merkeltől az európai parlament elnökéig.
- Kik voltak jelen a találkozón?
Bővebben...
 

Jó üzlet a bandának

E-mail Nyomtatás

A Kincsem Rádió interjúja Für Lajossal
- Für Lajos egykori honvédelmi minisztert, egyete-mi tanárt kérdezem: Meghalt egy magyar katona Afganisztánban -  Nemes Krisztián  32 éves százados feladata végrehajtása közben vesztette életét, amikor eddig tisztázatlan körülmények között robbanás történt. Õ az afganisztáni misszió második magyar halálos áldozata. Mit keresünk mi Afganisztánban miniszter úr?
- Azt hiszem semmit, ha arra gondolt, hogy mi, magyarok, mit keresünk ott. Hogy ezek a magyar katonák viszont kinek a parancsára vannak ott, azt meg úgyis tudjuk. Nem Sze-keres Imre persze az, aki ezt a parancsot kiadja, hanem ezt egészen másutt adták ki sajnos. Ott vannak teljesen érdektelen, teljesen értelmetlen, számunkra messze idegen területen, és sajnos eljön az, ami minden fegyveres szolgálatnál elő szokott fordulni, hogy a katona meghal valamiben. Tragikus. És még egyszer megismétlem: nekünk ehhez a küldetéshez nincs az égvilágon semmi közünk, és nem fűz hozzá bennünket semmiféle érdek.
Bővebben...
 

Ne adják el a Kincsem Parkot!

E-mail Nyomtatás

Futtatók, hajtók, idomárok, lovasok, lovászok, tenyésztők, fogadók, versenyrendezők, fogadásszervezők és a lósport iránt szimpátiát érző állampolgárok élőlánccal demonstráltak, mert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tervei között szerepel a Kincsem Park azonnali bezárása, ingatlan célú hasznosítása és a lóversenyzés megszüntetése. A lóversenyzés melletti fellépésről Horváth Zalánnal, a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület ügyvivőjével beszélgettünk. 
Bővebben...
 

Vészhelyzetben

E-mail Nyomtatás

Létében veszélyezteti az egyházi gyűjteményeket, hogy 2005 óta kevesebb, mint a felére csökkent az egyházi fenntartású múzeumok, könyvtárak és levéltárak állami támogatása - tájékoztatott Egerben az Egyházi Könyvtárak Egyesületének (EKE) elnöke - írta a Keresztény Élet. Az egyesület működéséről, a felbecsülhetetlen értékű vallás-és kultúrtörténeti gyűjtemények támogatásáról dr. Gáborjáni Szabó Botond, az EKE elnöke nyilatkozott.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség