Interjú

Rendőri brutalitás itthon és a Felvidéken

E-mail Nyomtatás

Magyar szurkolókat vertek november 1-jén szlovák rohamrendőrök a csallóközi Dunaszerdahelyen rendezett DAC-Slovan futballmérkőzésen. A részben azonosító nélküli rendőrök támadása során egy magyar drukker életveszélyesen, félszáz pedig könnyebben megsérült. A történelem megismételte önmagát, tizenhat év után ismét magyar szurkolókra rontottak a szlovák rendőrök, kommandósok. 1992. szeptember 16-án a Slovan Bratislava - Ferencváros BEK-mérkőzésre érkezett Fradi- szurkolókat agyba-főbe verték. Akkor, bár mindenki látta a felvételeket, az UEFA mind a két csapatot megbüntette 15-15 ezer svájci frankra.
Bővebben...
 

Európában a magyar munkás a legkifosztottabb

E-mail Nyomtatás

Gyurcsány Ferenc 12 pontos intézkedéscsomagot javasolt az ellenzéki pártoknak a pénzügyi válság miatt. A kisebbségi kormány miniszterelnöke befagyasztaná a béreket, elhalasztaná az adócsökkentést, elfogadná a költségvetési plafont és a költségvetési tanács megalakítását, továbbá felfüggesztené az Új Tulajdonosi Programot. A kormányfő azt kérte a társadalmi partnerektől, hogy szüneteltessék a 2009-re vonatkozó bértárgyalásokat, és jövő júniusig ne is tárgyalják újra a kérdést. A kormány lépéseinek szakszervezeti fogadtatásáról Palkovics Imrét, a Munkástanácsok elnökét kérdeztük.
Bővebben...
 

Román orvosokkal töltik fel az egri kórházat?

E-mail Nyomtatás

Lassan egy éve vívják harcukat az Egri Markoth Ferenc Kórház dolgozói a Heves Megyei Önkormányzatnál törvénytelen pályázaton nyertes, a kórház működtetésének jogát megszerző HospInvest Zrt. ellen. A jelenlegi helyzetről Hegyaljai Juditot, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) helyi vezetőjét kérdeztük.
Bővebben...
 

Országos tűzoltósztrájk fenyeget

E-mail Nyomtatás

A sztrájkba lépést fontolgatják a tűzoltók, miután  kiderült: a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését. Hócza György, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének ügyvivője nyilatkozott a Magyar Fórumnak.
- Miért maradtak ki a költségvetésből a tűzoltók?
Bővebben...
 

Tizenötmillió magyar összetartozásának televíziója

E-mail Nyomtatás

Interjú Cselényi Lászlóval, a Duna Tv elnökével
- Elnök úr, gratulálok. Minek tulajdonítja sikerét?
- Köszönöm. A Duna Televíziónak fennállása óta talán soha nem volt ennél jobb a reputációja. Egy szeretett televízióvá vált, és ez nem csak az én állításom. A határon túl járva a vidéket, vagy megkérdezve a hazai értelmiségieket, egytől  egyig a szeretet hangján beszélnek a Duna Televízióról. A Duna Tv-t egy fontos családtagnak tekintik. Valószínűleg a közvélemény nyomása és a közönség Duna Tv felé áradó rokonszenve komolyan befolyásolta a döntéshozókat, ez esetben a kuratóriumot.
Bővebben...
 

Mi a hazát szolgáljuk és nem egy szűk csoportot

E-mail Nyomtatás


Feltűnő, hogy mostanában a Népszabadság sűrűn és sokat foglalkozik a Magyar Gárda múltjával és jelenével. Dósa István főkapitányt kerestük meg. Jó napot kívánok.
- Adjon az Isten.
- Ön hány éves és mikor került a gárda állományába?
- 46 éves vagyok. Az első 56 gárdistával avattak, fönn a Várban, több mint egy évvel ezelőtt.
- Akkor Für Lajos adta át az oklevelet önöknek. Most mi a helyzet?

Bővebben...
 

Hol zsarnokság van...

E-mail Nyomtatás

A Fórum vendége dr. Futó Barnabás, az UD Zrt. jogi képviselője, tehát nem a védője, mert ahogy Tóth Károly szocialista képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság tagja mondta, nem látni bűnügyre utaló jelet.
Bővebben...
 

Egy magányos harcos

E-mail Nyomtatás

Dr. Bencze Izabella jogász
- A magyar állam tulajdona, nemzeti vagyon. A Magyar Köztársaság alkotmánya, 10. § (1) bekezdése rendelkezik így.
Bővebben...
 

Kifehérített gazdaság, pöttyös tízezresek

E-mail Nyomtatás

Titokzatos módon új tízezer forintosok kerültek forgalomba Magyarországon. Dr. Boros Imrénél, az MNB egykori,  1981-88-ig a deviza-
kereskedelmi osztálynak a vezetőjénél érdeklődünk, hogyan lehetséges ez?
- A helyzet az, hogy a bankjegycímletcserék  esetén  rendkívül körültekintő, szoros  szabályokat kell követni. Többek között sorszámokkal és vízjelekkel látják el a pénzjegyeket. Sokszor  volt baj  a magyar bankjegyek biztonságával, mindig is fedeztek fel  hamis bankjegyeket másutt is, de itt is szép számmal. A tízezresen újabb biztonsági szabályokat, vízjeleket meg egyéb biztonsági jelöléseket vezettek be. A mese úgy szól, hogy ezeket az újonnan nyomtatott és új jelekkel ellátott bankókat egy későbbi időpontban, jövő év elejétől akarták forgalomba bocsátani, és itt van az érdekes dolog, valahogy egy sofőr tehet arról, hogy véletlenül  forgalomba kerültek, hát én nem tudom, hogy hány tucat szabályt kellett ehhez megszegni, minden-esetre úgy látom, hogy felelősök nincsenek, mint ahogy sok egyéb esetben sem.
Bővebben...
 

Szilvásy és bandája tűnjön el

E-mail Nyomtatás

- Szilvásy György és bandája. Ezt a kifejezést ön használta, kedves Demeter Ervin. Tűnődtem ezen a mondaton. Nem lenne pontosabb azt mondani, hogy Gyurcsány Ferenc és bandája? Egyébként a lehallgatási botrányról szeretnék önnel beszélni, mint tájékozott országgyűlési képviselővel, korábbi nemzetbiztonsági miniszterrel.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség