Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Interjú

Ez a helyzet az országnak nagyon káros

E-mail Nyomtatás

Dr. Simicskó István: A kisebbségi kormányzással új helyzet állt elő, de ez nem változtat azon, hogy Magyarország válságban van.  Politikai, gazdasági és morális értelemben egyaránt.  Az mindenképpen sajátos, hogy az SZDSZ továbbra is együtt szavaz a kormánynyal a fontos kérdésekben. Hiába játssza el, vagy inkább csak próbálja színlelni az ellenzékiséget, a valódi szerepét a parlamenti megnyilvánulásai egyértelművé teszik. Ha Fodor Gábor úgy látja, hogy Gyurcsány Ferenccel nem kívánnak tovább együttműködni, elméleti lehetőségként ott van az előre hozott választás. Amennyiben tényleg ellenzéki szerepet szeretne betölteni a liberális párt, és nem értenek egyet Gyurcsány politikájával, akkor nem szabadna a kormányt támogatnia.
Bővebben...
 

A népzene varázsa

E-mail Nyomtatás

A Tradíció Alapítvány, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA, a Táborfalvi Közművelődési és Népzenei Egyesület szervezésében idén augusztusban Lajosmizsén, a diákotthonban rendezik meg augusztus 10. és 17. között a XXIII. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábort. A népzene mai szerepéről, a tábor jellegéről és jellemzőiről Birinyi József néprajz- és népzenekutató, a Csutorás Nemzetközi Nép-zenei és Néptánctábor vezetője, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének társelnöke nyilatkozott.
Bővebben...
 

Hiszek Magyarország feltámadásában!

E-mail Nyomtatás
 
A Forgó Travel az egyik legrégebbi magán utazási iroda, amely lapunk olvasói számára több okból is ismert lehet. Egyrészt ajánlataik hosszú-hosszú évek óta olvashatóak lapunk hasábjain, másrészt utazásaikra mindig kedvezményt kapnak a Magyar Fórum olvasói, harmadrészt pedig messze a legtöbb olyan utat szervezik, melyek a történelmi Magyarország elcsatolt területeire indulnak. Mint azt ifjabb Forgó Imre elmondta, valóságos misszióként tekintenek ezekre az utakra, amelylyel nem titkolt céljuk, hogy minél több emberrel ismertessék meg a trianoni döntés által elorzott ősi, magyar országrészeket. Beszélgetőtársam - családi vállalkozás lévén - a kezdetektől részt vett az utazási iroda létrejöttében és immáron annak vezetőjeként arra is rálátása van, miként tud fennmaradni egy utaztató cég a mai viszonyok között.
Bővebben...
 

Tüntetést szerveznek a tejtermelők az áruházláncok elé

E-mail Nyomtatás

Veszélyben a magyar tejtermelés
Tüntetnek a tejtermelők, ha nem sikerül velük megállapodni a hazai tejtermékek áráról és a külföldről származó áruk visszaszorításáról. Erről és a tejtermelés gazdaság állapotáról Kovács László, a Tejtermék Tanács (TT) elnöke, az Óvártej Zrt. Vezérigazgatója nyilatkozott újságunknak.
Bővebben...
 

Elüldözve

E-mail Nyomtatás

Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi ügyvezetője válaszol.
Galgagyörkről két család költözött el . Az egyik család három éve vette az ingatlant. Ezen a telken áll egy száz négyzetméteres ház, abban lakott a család, s a telek másik részén található egy húsz négyzetméteres épület, amit nyári konyhának használtak. Ebbe költöztek be a cigányok, három éve. A tulajdonos fizette a cigányok rezsijét is, de nem élhettek békében. A rendőrség semmit nem tett a törvénytelen lakásfoglalók eltávolítása érdekében, akik naponta fenyegették azzal a tulajdonosokat, hogy "meg lesznek ölve, ki lesznek irtva""
Bővebben...
 

Hová folynak a parkolásból beszedett milliárdok?

E-mail Nyomtatás

Centrum Parkoló Kft. az I., II., VI., VII., VIII., XI., XII., XIII. kerület tulajdonában levő utakon szed parkolási díjat. Tavaly a Centrum több mint 450 ezer fizetési felszólításban összesen 5 milliárd forintnyi bírság kifizetését követelte az autósoktól. A sikertelen felszólítással járó ügyeket eladják a követeléskezelőnek. Az Intrum Justitita Zrt. tavaly és tavalyelőtt 5 milliárd forint értékben, mintegy 150 ezer rendszámhoz tartozó 1 millió darab bírságot vásárolt a parkolási társaságtól.
Bővebben...
 

A cél: a nemzetiségek nyelvén folytatott oktatás elsorvasztása

E-mail Nyomtatás

Az ukrán oktatási miniszter 2008. május 26-i 461. számú, az ukrán nyelv oktatásának javításáról szóló rendelete a nemzetiségi iskolák oktatási nyelvének az államnyelvre történő lecserélését készíti elő - állítják a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) illetékesei - írja a Kárpátalja c. internetes újság. A diszkriminatív rendeletről Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke nyilatkozott.
Bővebben...
 

Elhallgattatni

E-mail Nyomtatás

A botrányosan megzavart sajtótájékoztató
A rendőrség által botrányosan megzavart sajtótájékoztatóról, Benedek Fülöp újabb zsebszerződésgyanús ügyletéről, Dobrev Klára furcsa földvásárlásáról dr. Budai Gyulát, a MAGOSZ szövetségi igazgatóját kérdeztük.
Bővebben...
 

Gyurcsány hiteltelen

E-mail Nyomtatás
"
Nehogy már a malter vágja falhoz a kőművest"


Halálos fenyegetést kapott Komáromi István pécsi MSZP-s, aki aláírásgyűjtésbe kezdett a párton belül Gyurcsány Ferenc leváltásáért. Komáromi István a szocialista párt alapító tagja, és a párton belül egy alapszervezet titkáraként dolgozik. Ez a pozíció a párthierarchián belül egyáltalán nem mondható magasnak, arra azonban elegendő lehet, hogy megrendítse az MSZP bebetonozott vezetőségét.
Bővebben...
 

Középkori mentalitás Moldvában

E-mail Nyomtatás

"2008. május 8-a óta a klézsei plébános, Pascariu Augustin és segédje, Hodea Cristian szakadatlanul dolgozik azon, hogy megszüntesse az iskolai magyar csoportokat. A bérmálkozásra készülő gyerekeknek rendszeresen elmondják a felkészítők során, hogy aki magyarórákra jár, az nem vehet részt a bérmálkozáson. Miután ez a szóbeli fenyegetés kevésnek bizonyult, az említett egyházi személyek az iskolai vallásórákon is folytatták ťfelvilágosító kampányukatŤ, amelynek keretében fenyegetésekkel és képtelen hazugságokkal próbálták rávenni a gyerekeket, hogy írásban kérjék az iskola vezetőségétől, a továbbiakban ne tekintsék őket a magyar anyanyelvi órákat látogató diákoknak." - olvasható a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) elnökségének közleményében. A csángók oktatásáról, annak finanszírozásáról, a magyar nyelvű foglalkozásokról Hegyeli Attila, az MCSMSZ oktatási felelőse nyilatkozott.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség