Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 18, csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Interjú

A liberális oktatáspolitika csődje

E-mail Nyomtatás

A pedagógusok bérének rendezését, illetve a szakma presztízsének visszaállítását várják a tanárok a kormánytól, erről Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke beszélt lapunknak.
Elnök úr, önök szerint a kormány morálisan leértékeli a pedagógusszakmát. Mire alapozzák ezt a kijelentésüket?
- Nemcsak leértékeli, hanem szakmailag meg is kérdőjelezi. Ezt két dolog miatt gondoljuk.
Bővebben...
 

A katolikus egyház az élet pártján áll

E-mail Nyomtatás

Az Európa Tanács április 16-án előterjesztett jelentéstervezete felszólítja a tagországokat: biztosítsák, hogy minden nő korlátozás nélkül élhessen az "abortuszhoz való jogával". A Tanácskozó Gyűlés 102:69 arányban megszavazta a tervezetet. A Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) családreferens püspöke előzőleg levelet intézett az Európa Tanács (ET) magyar parlamenti képviselőihez, melyben - többek közt - ez olvasható:
Bővebben...
 

Miért fél Demszky a közpénzek használatának felülvizsgálatától?

E-mail Nyomtatás

Tarlós Istvánt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjét a BKV legújabb botrányáról és a közpénzek felhasználásának ellenőrzéséről kérdeztük.

- Május 29-én este írta alá a főpolgármester a BKV új paraméterkönyvét. Így az új menetrend a tervezett két ütemben, augusztus 21-től, illetve szeptember 6-tól életbe léphet. Mire számíthatnak a tömegközlekedéssel utazók?
- Ahhoz képest érdekes eredmény született, hogy ez már a sokadik változat. A hírek szerint éppen az új paraméterkönyv változat miatt  rúgták ki - nem kizárhatóan bosszúból - a menedzsmentből Somody Lászlót, a BKV vezérigazgató-helyettesét, aki összeállította a tervezetet.
Bővebben...
 

Monok, Ivád, Szerencs

E-mail Nyomtatás

Több fenyegető telefont is kapott a monoki polgármester azután, hogy a település képviselő-testülete megszavazta: csak az kaphat szociális segélyt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben, aki hajlandó havonta legalább 10 nap közmunkát vállalni. A telefonhívások közül kettő volt olyan, amelyben veréssel vagy gyilkossággal fenyegették meg Szepessy Zsolt polgármestert.
Bővebben...
 

40 éve Esztergom kultúrájának szolgálatában

E-mail Nyomtatás

"40 éves az Esztergomi Városi Szimfonikus Zenekar. Az esztergomi szimfonikusok és a velük együttműködő Balassa Bálint Vegyeskar a város érzékeny műkedvelői után Budapestet is meghódították: az együttes a fővárosi Szent István-bazilikában is telt ház előtt adott koncertet. A Mozart Requiem című művét előadó, Reményi Károly dirigens által irányított esztergomi zenészek sikerét jelzi, hogy a közel hétszáz főt befogadó budapesti templomban 6 és 10 ezer forintos jegyárak mellett telt ház előtt csendült fel az osztrák mester műve" - írta az esztergomi Hídlap. Az elmúlt négy évtizedről és a születésnapi koncertsorozatról Reményi Károly karnaggyal beszélgettünk.
Bővebben...
 

Gazdademonstráció

E-mail Nyomtatás

El a kezekkel az állami földektől!

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) utoljára szólítja fel Veres János pénzügyminisztert és Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját, hogy azonnal állítsák le az állami földek magánkézbe adását. Dr. Budai Gyulát, a Magosz szövetségi igazgatóját kérdeztük:
Bővebben...
 

A rendőrök nem a törvénynek, hanem a vezetőiknek felelnek meg

E-mail Nyomtatás


Szima Judit, amióta az érdekvédelmi munkát elkezdte, állandó zaklatásnak, fenyegetésnek van kitéve. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének vezetőjét kérdeztük a rendőrség működéséről.

Bővebben...
 

Csak a magyaroknak nincs kettős állampolgárságuk a Vajdaságban

E-mail Nyomtatás


Surján László európai parlamenti képviselővel beszélgettünk.
Koszovó függetlenségének elismerése sürgeti délvidéki honfitársaink magyar állampolgárságának megadását?
Természetesen ezt meg kéne adni minden honfitársunknak. Sajnos erre semmilyen politikai akaratot nem látunk. Most az a helyzet, hogy egy vajdasági szlovák ember előveszi a szlovák útlevelét és könnyedén hajt át a szerb-magyar határon. Ugyanezt egy magyar nem tudja megtenni. Mindez annak köszönhető, hogy a kormánypártok a kettős állampolgárságról szóló népszavazásnál olyan kampányt folytattak, ami az idegenben rekedt magyarok ellen szólt. Nagy különbség van a Vajdaságban élő románok, szlovákok, horvátok valamint a magyarok között.

Bővebben...
 

A mi piacunk

E-mail Nyomtatás

- Miért tartotta fontosnak éppen most bejelenteni, hogy minden településnek kellene legyen piaca? - kérdeztük Selmeczi Gabriellát, a Fidesz országgyűlési képviselőjét.
- Személyes tapasztalatom, hogy a rendszerváltozás óta egyre kevesebb településen van igazi kispiac, ahol friss zöldséget, gyümölcsöt lehet venni. Szüleinknél és nagyszüleinknél természetes volt, hogy ha kifogyott valami az éléskamrából, akkor kimentek a piacra.  A piac nem csupán a bevásárlás helyszíne volt, hanem a társasági élet egyik színtere is. Az emberek beszélgettek egymással és az árusokkal, főzési tanácsokat adtak a másiknak, és például megbeszélték a gyermeknevelés gondjait, örömeit. Mivel a vevő és az árus ismerték egymást, megvolt a bizalom, így mindenki tisztában volt azzal, hogy kitől, mit vesz. Igazi piaci sajátosság az alkudozás, ami még sikerélmény is volt a vásárlók számára.
Bővebben...
 

Kormánypárt lehetne a Magyar Koalíció Pártja

E-mail Nyomtatás


Megjelent a Magyar Fórum 2008. május 15-i számában
A Magyar Koalíció általában véve tisztességes eredményt ért el. Kostunica  Szerbiai Demokrata Pártja és az Új Szerbia közti pártszövetséget 457 092 szavazó tün-tette ki bizalmával. Ez 30 parlamenti helyre lesz elegendő. A Szerbiai Szocialista Párt köré tömörült pártszövetségnek 20 képviselői helye van, a Magyar Koalícióra az eddigi adatok ismeretében 74 819-en szavaztak, ami 4 parlamenti helyhez elegendő. Ez kevesebb a januári elnökválasztáson Pásztor Istvánra adott szavazatoknál, de valamivel több, mint ahány voksot a koalíciót alkotó három magyar párt a 2007. januárjában tartott parlamenti választásokon szerzett.
Pásztor István, a Magyar Koalíció elnöke tájékoztatja  lapunk olvasóit.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség