Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. január 21, vasárnap, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Interjú

Diszkriminatív törvényjavaslat

E-mail Nyomtatás

Április közepén hat szlovákiai magyar szervezet - MKP, Csemadok, Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége, Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség és a Via Nova ICS - helyi vezetősége tartott munkamegbeszélést a felvidéki Komáromban, ahol a járási koordinációs bizottságok létrehozásáról tárgyaltak. A készülő oktatásügyi törvény nemzetiségi iskolákat érintő intézkedései ellen a szervezetek és a szülők közös erővel kívánnak fellépni, és tiltakozó akciókat készítenek elő. A készülő oktatási törvénnyel kapcsolatos kifogásokról Pék Lászlót, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnökét kérdeztük. Elnök úr kérem, mutassa be olvasóinknak a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségét.

Bővebben...
 

Nincs erkölcsi alapja Demszkynek

E-mail Nyomtatás

Az oroszok az államadósság fejében megépítették volna a metrót
- Frakcióvezető úr, a BKV-t 1990 óta többször konszolidálták, utoljára a Medgyessy-kormány. Hogyan tud egy cég hat év alatt nyolcvanmilliárd forint adósságot felhalmozni?
- Amikor ez történt, 2003-ban én Óbuda polgármestere voltam. Már akkor a kerületben is lehetett érezni: ez egy rosszul működő cég. Egyre inkább arról győződök meg, hogy a városvezetés  nem szakmai alapon kezeli a BKV-t. Amennyiben egy vállalat olyan nehéz helyzetbe van, mint a ez a cég - nem elfelejtendő, hogy a főváros kizárólagos tulajdonú vállalata -, akkor választ kéne adni arra a kérdésre, miért ment bele a városvezetés a 4-es metró építésébe. Arra is magyarázatot kellene kapnunk egyszer, hogy Demszkyék miért nem fogadták el, miért nem vették komolyan azt, amikor az oroszok az államadósság fejében megépítették volna a metrót és a városnak ez egy fillér költségébe sem került volna.

Bővebben...
 

Adózz a semmiből

E-mail Nyomtatás

Az ország mezőgazdasági termelői anélkül fóliáznak a kertjükben, hogy tudnák, milyen rendeletek születnek az íróasztal mellett, valahol Budapesten. Mivel boldog tudatlanságban élnek, fogalmuk sincs arról, hogy szinte évente más-más előírások érvényesek. Van, hogy engedélyköteles a fóliaépítés, van, hogy nem. Például 2003-ban még nem kellett építési engedély, 2004-ben már igen, 2008. január 1-jétől pedig csak arra az építményre, amelyik hat hónapnál tovább áll, de általában hat hónapnál tovább tartják meg ezeket a bordás, vázas szerkezeteket. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) főtitkárát, Obreczán Ferencet kérdeztük a kialakult helyzetről. A gazdák, ha kell, kikényszerítik, hogy vonják vissza azt a rendeletet, amely építési engedélyhez köti a fél évnél hosszabb időn át fennmaradó fóliasátrakat, tetemes kiadásra kényszerítve az ebben termelő családi gazdaságokat.

Bővebben...
 

Mire kíváncsi, Szilvásy elvtárs?

E-mail Nyomtatás

A Gyurcsány-kormány 2008. március 20-án, egy titkos határozattal nemzetbiztonsági ellenőrzés és védelem alá vonta az önkormányzatok széles körét. A megfigyeltek körébe tartoznak a főváros, a megyék, a megyei jogú városok és a fővárosi kerületek önkormányzatai. Ez a titkos kormányhatározat az ellenzék nyomására nyilvános lett. A kormány ezzel a döntésével - azon túl, hogy alkalmatlanságát mutatja - alapvetően veszélyezteti az emberek jogbiztonságát. A határozat ellentétes a demokratikus normákkal, és azt üzeni, hogy a kormány következmények nélkül bármit megtehet - mondta lapunk kérdéseire vála-szolva

Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja, az Orbán-kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli minisztere.

Bővebben...
 

Megszűnhet a betegellátás

E-mail Nyomtatás

Legalább négyezer orvosnak kell jeleznie, hogy felbontaná szerződését az OEP-pel ahhoz, hogy az összegyűjtött nyilatkozatokat fel tudják használni érdekeik érvényesítésére - erről a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége határozott -, ennyi orvos elég ahhoz, hogy nyomást tudjanak gyakorolni és védelmet nyújtsanak a kollégáknak. Egyebek között kérik a vizitdíj-bevétel haladéktalan teljes kompenzációját április 1-ig visszamenőleg, és jövő év január 1-től az alapellátásba az eszközpótlási átalány visszaállítását is. Továbbá, hogy 2009-től az alapellátásban a tényleges bekerülési költségek figyelembevételével állapítsák meg a finanszírozást.
Dr. Gyenes Gézát, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökségi tagját, a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) elnökét kérdeztük a kialakult helyzetről.
Bővebben...
 

Átadták az OVB-nek a tb-mentő népszavazást kezdeményező aláírásokat

E-mail Nyomtatás
Április 10-én, csütörtök délután egy órakor átadták az egészségbiztosítási rendszerrel összefüggő népszavazási kezdeményezés kapcsán összegyűlt közel félmillió aláírást az Országos Választási Bizottságnak. A 491 958 aláírást Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke nyújtotta át Rytkó Emíliának. Az Országos Választási Iroda vezetője az ívek átvétele után elmondta, hogy hamarosan ülést tart az Országos Választási Bizottság, akkor egyeztetnek a hitelesítési folyamatról, az aláírások ellenőrzéséről.
Bővebben...
 

A MIÉP orvosi kollégiuma azonnali változást akar

E-mail Nyomtatás


Dr. Kovács László, a Hódmezővásárhelyi Kórház orvosigazgatója, a MIÉP elnökhelyettese, címzetes egyetemi docens.

– A MIÉP orvosi kollégiumának vezetője mit tud mondani a magyar egészségügy jelenlegi állapotáról?

Bővebben...
 

A MIÉP szakmai kollégiumai

E-mail Nyomtatás


A MIÉP tagjai, szimpatizánsai,  elhivatott támogatói  az újonnan alakult kollégiumokban  megoldásokat dolgoznak ki, amelyek szakmailag és erkölcsileg is vitathatatlanok, egyben a MIÉP alapvető eszmeiségével egybevágó felfogást képviselnek. A szervezőmunkáról dr. Raisz Miklóst kérdezzük.

Bővebben...
 

A magyar cégek már nem versenyképesek az európai piacon

E-mail Nyomtatás


Egyensúly és növekedés nélkül nincs stabil gazdaságpolitika, ám ma mindkét elem hiányzik a hazai gazdaságból. A külföldi multinacionális cégek támogatása, a magyar kis- és középvállalkozások háttérbe szorítása, mind hozzájárul a munkanélküliség hazai növekedéséhez. Mindenképpen szükség van az adócsökkentésre, és egyszerűsíteni kell az egész elvonási rendszert - jelentette ki lapunknak Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető társelnöke. Elnök úr, ön azt nyilatkozta, hogy az elmúlt években a multinacionális cégek nyolcszor annyi támogatást kaptak a magyar államtól, mint a hazai tulajdonú kis- és középvállalkozások.

Miért van hátrányos megkülönböztetés a magyar kis- és középvállalkozásokkal szemben?

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség