Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. április 19, csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Interjú

Csak a magyaroknak nincs kettős állampolgárságuk a Vajdaságban

E-mail Nyomtatás


Surján László európai parlamenti képviselővel beszélgettünk.
Koszovó függetlenségének elismerése sürgeti délvidéki honfitársaink magyar állampolgárságának megadását?
Természetesen ezt meg kéne adni minden honfitársunknak. Sajnos erre semmilyen politikai akaratot nem látunk. Most az a helyzet, hogy egy vajdasági szlovák ember előveszi a szlovák útlevelét és könnyedén hajt át a szerb-magyar határon. Ugyanezt egy magyar nem tudja megtenni. Mindez annak köszönhető, hogy a kormánypártok a kettős állampolgárságról szóló népszavazásnál olyan kampányt folytattak, ami az idegenben rekedt magyarok ellen szólt. Nagy különbség van a Vajdaságban élő románok, szlovákok, horvátok valamint a magyarok között.

Bővebben...
 

A mi piacunk

E-mail Nyomtatás

- Miért tartotta fontosnak éppen most bejelenteni, hogy minden településnek kellene legyen piaca? - kérdeztük Selmeczi Gabriellát, a Fidesz országgyűlési képviselőjét.
- Személyes tapasztalatom, hogy a rendszerváltozás óta egyre kevesebb településen van igazi kispiac, ahol friss zöldséget, gyümölcsöt lehet venni. Szüleinknél és nagyszüleinknél természetes volt, hogy ha kifogyott valami az éléskamrából, akkor kimentek a piacra.  A piac nem csupán a bevásárlás helyszíne volt, hanem a társasági élet egyik színtere is. Az emberek beszélgettek egymással és az árusokkal, főzési tanácsokat adtak a másiknak, és például megbeszélték a gyermeknevelés gondjait, örömeit. Mivel a vevő és az árus ismerték egymást, megvolt a bizalom, így mindenki tisztában volt azzal, hogy kitől, mit vesz. Igazi piaci sajátosság az alkudozás, ami még sikerélmény is volt a vásárlók számára.
Bővebben...
 

Kormánypárt lehetne a Magyar Koalíció Pártja

E-mail Nyomtatás


Megjelent a Magyar Fórum 2008. május 15-i számában
A Magyar Koalíció általában véve tisztességes eredményt ért el. Kostunica  Szerbiai Demokrata Pártja és az Új Szerbia közti pártszövetséget 457 092 szavazó tün-tette ki bizalmával. Ez 30 parlamenti helyre lesz elegendő. A Szerbiai Szocialista Párt köré tömörült pártszövetségnek 20 képviselői helye van, a Magyar Koalícióra az eddigi adatok ismeretében 74 819-en szavaztak, ami 4 parlamenti helyhez elegendő. Ez kevesebb a januári elnökválasztáson Pásztor Istvánra adott szavazatoknál, de valamivel több, mint ahány voksot a koalíciót alkotó három magyar párt a 2007. januárjában tartott parlamenti választásokon szerzett.
Pásztor István, a Magyar Koalíció elnöke tájékoztatja  lapunk olvasóit.

Bővebben...
 

A kormány ne az EU érdekeit védje

E-mail Nyomtatás

- Az élelmiszerek árának áfatartalmát a felére csökkentené Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke, a Nemzeti Fórum tagja. Miért?
Bővebben...
 

Egyenes gerinccel

E-mail Nyomtatás
 
Körtvélyessy Zsolt színművész
- Édesapád őrnagyi rangban szolgált a II. világháború végéig. Ez a tény később megnehezítette a család életét?
- Édesapám egyedüli "bűne", hogy katonatiszt volt, ezért 1949-ben három év börtönbüntetésre ítélték. A családot - szerencsére - nem hurcolták meg, csupán néhány évre "száműzték" Érdre. Édesapám egy tősgyökeres felvidéki család gyermekeként 1898-ban, Eperjesen látta meg a napvilágot. 1920-ban áttelepedett Magyarországra. Három évig az orvosi egyetemen tanult, méghozzá olyan híres professzoroknál, mint Korányi Frigyes és Lenhossék Mihály. Az orvosit nem tudta elvégezni, ezért a katonatiszti főiskolára jelentkezett.
Bővebben...
 

Gyurcsány-fanok ...

E-mail Nyomtatás

Május 1-én a kivonulókra voltunk  kíváncsiak, azokat kérdeztük, akik Gyurcsányra gerjednek.
- Hogy tetszett Gyurcsány beszéde?
Bővebben...
 

Miért rúgták ki Medgyessyt?

E-mail Nyomtatás

Ötsoros levélben köszönte meg Medgyessy Péter munkáját Gyurcsány Fe-renc, akit elődje az utóbbi időben rendkívüli hevességgel bírált. Medgyessy tavaly 11-szer látogatott külföldre, öszszesen 12 millió forintért. Többek között szónokolt Indiában és Vietnamban, a Magyar Köztársaság kormánya képviseletében. A miniszterelnök felkérésére utazott Borisz Jelcin elnök moszkvai temetésére, Tiranában pedig a Balkán jövőjéről beszélt.  A 2004-ben megpuccsolt "szigorúan titkos" miniszterelnök szeret jó szolgálatokat tenni. Ezek egyike volt az elmúlt (rövid) időszakban, hogy megpróbálta röviden összefoglalni utódjának munkásságát. Márpedig Gyurcsány a kritikát nem szereti.
Bővebben...
 

Magyar ügyért önként és szabadon álltunk ki

E-mail Nyomtatás

Hiteles források szerint negyedmillió magyar tüntetett Budapesten a Hősök terén 1988. június 27-én, Szent László napján. Tüntettek a magyarok az erdélyi falurombolás ellen, a magyarok jogfosztása ellen, a Ceausescu-féle diktatúra ellen. Azóta sok víz folyt le a Tiszán és a Dunán, és hígul az emlékezetünk. Érdemes tisztelegve e nap előtt megállni, annál is inkább, mert a közeljövőben a Nagy Erdélyi Tüntetés szervezőbizottsága konferenciát tart Budapesten, és ezzel megkezdi az előkészületét a 20. évfordulóra. A tervezett tüntetés szervezését Csurka István, a MIÉP, a Magyar Út és a korabeli együttműködők és szervezők vállalják. A közelgő 20. évfordulón a spiritus rectort kérdezzük, hiszen a gondolat Dénes János, a Nagy-budapesti Munkástanács egykori tagjának szívéből, agyából pattant ki.
Bővebben...
   

Diszkriminatív törvényjavaslat

E-mail Nyomtatás

Április közepén hat szlovákiai magyar szervezet - MKP, Csemadok, Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége, Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség és a Via Nova ICS - helyi vezetősége tartott munkamegbeszélést a felvidéki Komáromban, ahol a járási koordinációs bizottságok létrehozásáról tárgyaltak. A készülő oktatásügyi törvény nemzetiségi iskolákat érintő intézkedései ellen a szervezetek és a szülők közös erővel kívánnak fellépni, és tiltakozó akciókat készítenek elő. A készülő oktatási törvénnyel kapcsolatos kifogásokról Pék Lászlót, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnökét kérdeztük. Elnök úr kérem, mutassa be olvasóinknak a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségét.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség