Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. április 23, hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Interjú

Missziós tudat és újraevangelizáció

E-mail Nyomtatás


"A Regnum Christi által szervezett, hat előadásból álló kurzus célja, hogy 15-16 éves fiatalok számára eligazítást nyújtson a szektákról. Milyen típusú szekták vannak? Mi az oka kialakulásuknak? Milyen következményekkel jár a működésük egyéni, közösségi szinten? Miről szól a New Age és a szabadkőművesség? Az érdeklődők többek között választ kaphatnak ezekre a kérdésekre" - olvashatjuk a kepmas.hu portálon. A Regnum Christiről és az előadássorozatról Csernus László, a mozgalom budapesti irodájának vezetője nyilatkozott.

Bővebben...
 

A kormány makacs, mint az öszvér

E-mail Nyomtatás
-Elnök úr, mi várható őszre?
- Éger István, a MOK elnöke: A népszavazás kedvező és elvárt eredményének messzemenő következménye lehet. Most március 9-én működött a népfelség elve. Megérezték az emberek, hogy érvényesíteni tudják alkotmányos jogaikat. Ez az őszi népszavazásra előre tekintve is példamutató lehet, amikor egy nemzeti sorskérdésre kell válaszolnunk. Tehát ennek a mostani szavazásnak nagyon erős a pozitív üzenete. Ami pedig a következményeket illeti, igaz, hogy a minisztérium megkezdte az ezzel kapcsolatos egyeztetést, viszont a kormány és a miniszter asszony magatartása még mindig furcsa, hiszen nem hajlandók tudomásul venni, hogy elment a hajó.
Bővebben...
 

A Főgáz részvényeitől is megszabadulna Demszky

E-mail Nyomtatás
Bagdi Gábor, a KDNP fővárosi frakcióvezetője: A főváros költségvetése évről- évre egyre rosszabb állapotban van. A vita a budapesti kórházi struktúra átalakítása körül robbant ki. Az MSZP a költségvetés elfogadásának feltételéül szabta az új budapesti kórházi modell bevezetését. A közgyűlés elfogadta a budapesti egészségügyi modell elvi koncepcióját, és felkérte a főpolgármestert, hogy ennek pénzügyi és szakmai programját dolgozza ki, és terjessze az illetékes szakbizottság júniusi ülése elé.
Bővebben...
 

Az összefogás eredménye

E-mail Nyomtatás
Magyar Fórum: Képviselő úr, hogyan értékelik a népszavazás végeredményét?

Dr. Balsai István: Nem volt még 1990 óta ilyen magas részvétel népszavazáson, beleértve a kormány által kezdeményezett NATO-, illetve EU-csatlakozással kapcsolatos referendumot is. Ez a népszavazás egy új, eddig még nem gyakorolt választási formát valósított meg, hiszen a kormány politikája fölött félidőben mondott véleményt a nép.
Bővebben...
 

Kórházprivatizáció-disznó döntés született

E-mail Nyomtatás
A HospInvest Zrt. nyerte el az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetési jogát. A megyei közgyűlés 21 igen és 19 nem szavazattal döntött a négy és fél órás vita végén. A határozat után a demonstrálók egy élő kismalacot tettek a közgyűlés elnökének asztalára, mondván, disznó döntés született. Eger városa is átvette volna a kórház működtetését, de ezt a közgyűlés leszavazta. Maradt két pályázat, a debreceni egyetemi kórházé, valamint a HospInvest Zrt.-é.
Bővebben...
 

Egy zenei polihisztor - Esztergomból

E-mail Nyomtatás
Vereckei Attila zenész, kórusvezető, zenepedagógus 1965-ben született Dorogon. 1983-ban érettségizett az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban. 1986-ban végezte el az Esztergomi Tanítóképző Főiskolát. Másoddiplomáját, ének-zene szakos tanári oklevelet az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán 1990-ben kapta meg. 2006-ban a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán szerezte harmadik diplomáját, mint drámapedagógus. 2007-ben pedig szakvizsgát is tett. Itt azóta óraadóként is dolgozik. 1986 és 1988 között a dorogi Dózsa György Általános Iskolában, 1989. február 1-jétől az esztergomi József Attila Általános Iskolában, 2005 óta a Szatmári Irgalmas Nővérek Rendje által működtetett Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskolában, a mai napig tanít. 1990 szeptemberétől 8 évig volt óraadóként az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium énektanára és kamarakórusának vezetője.1998 szeptembere óta a már említett esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskolában is ellátta az énektanári teendőket és a kórusvezetést.
Bővebben...
 

Az MSZP képviselője nem támogatja a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat

E-mail Nyomtatás
Dr. Karsai József az MSZP országgyűlési képviselője
Bővebben...
 

A Csincsa partjától a Kossuth-díjig

E-mail Nyomtatás

Szabó Gyula Kossuth- és Jászai- díjas, Kiváló és Érdemes Művész, A Nemzet Színésze

Bővebben...
 

Járatritkítás politikai megrendelésre

E-mail Nyomtatás

A BKV tovább folytatja a tömegközlekedés átszervezését - ez áll a közlekedési társaság közleményében azután, hogy Dancs Gábor tanácsnok felfüggesztette a paraméterkönyv tervezetének végrehajtását. A BKV álláspontja szerint, előkészítésére tett ütemterv javaslatát és az alapelveket az illetékes bizottság már múlt decemberben jóváhagyta. A társaság igazgatósága, majd a Fővárosi Kabinet is egyhangúan a jövőbeni közlekedést meghatározó költségtakarékos paraméterkönyv összeállítását.

Bővebben...
 

Új ország született

E-mail Nyomtatás

Hashim Thaci koszovói miniszterelnök vasárnap este Pristinában kikiáltotta Koszovó függetlenségét. A bejelentés rendkívüli parlamenti ülésen történt, ahol az új ország függetlenségi nyilatkozata mellett az állam  jelképeiről is döntöttek. Este a város központjában felállították a függetlenség obeliszkjét és ünnepi koncer-tet tartottak. Az ünneplés később az utcákon folytatódott, a hatalmas tömeg tűzijátékkal köszöntötte országának önállóságát.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség