Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Interjú

Megszűnhet a betegellátás

E-mail Nyomtatás

Legalább négyezer orvosnak kell jeleznie, hogy felbontaná szerződését az OEP-pel ahhoz, hogy az összegyűjtött nyilatkozatokat fel tudják használni érdekeik érvényesítésére - erről a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége határozott -, ennyi orvos elég ahhoz, hogy nyomást tudjanak gyakorolni és védelmet nyújtsanak a kollégáknak. Egyebek között kérik a vizitdíj-bevétel haladéktalan teljes kompenzációját április 1-ig visszamenőleg, és jövő év január 1-től az alapellátásba az eszközpótlási átalány visszaállítását is. Továbbá, hogy 2009-től az alapellátásban a tényleges bekerülési költségek figyelembevételével állapítsák meg a finanszírozást.
Dr. Gyenes Gézát, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökségi tagját, a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) elnökét kérdeztük a kialakult helyzetről.
Bővebben...
 

Átadták az OVB-nek a tb-mentő népszavazást kezdeményező aláírásokat

E-mail Nyomtatás
Április 10-én, csütörtök délután egy órakor átadták az egészségbiztosítási rendszerrel összefüggő népszavazási kezdeményezés kapcsán összegyűlt közel félmillió aláírást az Országos Választási Bizottságnak. A 491 958 aláírást Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke nyújtotta át Rytkó Emíliának. Az Országos Választási Iroda vezetője az ívek átvétele után elmondta, hogy hamarosan ülést tart az Országos Választási Bizottság, akkor egyeztetnek a hitelesítési folyamatról, az aláírások ellenőrzéséről.
Bővebben...
 

A MIÉP orvosi kollégiuma azonnali változást akar

E-mail Nyomtatás


Dr. Kovács László, a Hódmezővásárhelyi Kórház orvosigazgatója, a MIÉP elnökhelyettese, címzetes egyetemi docens.

– A MIÉP orvosi kollégiumának vezetője mit tud mondani a magyar egészségügy jelenlegi állapotáról?

Bővebben...
 

A MIÉP szakmai kollégiumai

E-mail Nyomtatás


A MIÉP tagjai, szimpatizánsai,  elhivatott támogatói  az újonnan alakult kollégiumokban  megoldásokat dolgoznak ki, amelyek szakmailag és erkölcsileg is vitathatatlanok, egyben a MIÉP alapvető eszmeiségével egybevágó felfogást képviselnek. A szervezőmunkáról dr. Raisz Miklóst kérdezzük.

Bővebben...
 

A magyar cégek már nem versenyképesek az európai piacon

E-mail Nyomtatás


Egyensúly és növekedés nélkül nincs stabil gazdaságpolitika, ám ma mindkét elem hiányzik a hazai gazdaságból. A külföldi multinacionális cégek támogatása, a magyar kis- és középvállalkozások háttérbe szorítása, mind hozzájárul a munkanélküliség hazai növekedéséhez. Mindenképpen szükség van az adócsökkentésre, és egyszerűsíteni kell az egész elvonási rendszert - jelentette ki lapunknak Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető társelnöke. Elnök úr, ön azt nyilatkozta, hogy az elmúlt években a multinacionális cégek nyolcszor annyi támogatást kaptak a magyar államtól, mint a hazai tulajdonú kis- és középvállalkozások.

Miért van hátrányos megkülönböztetés a magyar kis- és középvállalkozásokkal szemben?

Bővebben...
 

Hódítsuk vissza Magyarországot

E-mail Nyomtatás
Tökéletesen jól mondta Orbán Viktor a Fidesz 20. születésnapi ünnepségén: Magyarországon nem kormányválság van, hanem államválság. Semmi nem működik. Az intézmények gazdátlanná váltak, csak annak van gazdája, ami útközben van, éppen viszik a politikai elit tagjai – haza. Az emberek nem tudják fizetni a gázszámlát, és két liter helyett egy liter tejet vesznek a gyereknek. Ez már nem vicc. Szociális válság van, és működési képtelenség.
Bővebben...
 

Kapuzárási pánik Gyurcsánynál

E-mail Nyomtatás
Vajon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök orosz befektetőknek kíván kaput nyitni a Magyar Villamos Művek Zrt. Privatizációjának bejelentésével? Mi történik a monopoljáradékkal? Miért vállalja a kormány a drasztikus áramáremelés kockázatát? Hiszen ne feledjük: az indokolatlan áramár-emelkedés hatása a gazdasági versenyképességre rendkívül kedvezőtlen. A hazai nagyfogyasztók már ma is európai versenytársaiknál drágábban kapják az áramot – ez alól kivétel Gyurcsány cége –, a várható áremelés pedig közintézmények sokaságát hozhatja lehetetlen helyzetbe. Az MVM tervezett privatizációjáról a Fidesz országgyűlési képviselőjét, az Orbán- kormány közlekedési és vízügyi miniszterét, dr. Fónagy Jánost kérdeztük.
Bővebben...
 

Missziós tudat és újraevangelizáció

E-mail Nyomtatás


"A Regnum Christi által szervezett, hat előadásból álló kurzus célja, hogy 15-16 éves fiatalok számára eligazítást nyújtson a szektákról. Milyen típusú szekták vannak? Mi az oka kialakulásuknak? Milyen következményekkel jár a működésük egyéni, közösségi szinten? Miről szól a New Age és a szabadkőművesség? Az érdeklődők többek között választ kaphatnak ezekre a kérdésekre" - olvashatjuk a kepmas.hu portálon. A Regnum Christiről és az előadássorozatról Csernus László, a mozgalom budapesti irodájának vezetője nyilatkozott.

Bővebben...
 

A kormány makacs, mint az öszvér

E-mail Nyomtatás
-Elnök úr, mi várható őszre?
- Éger István, a MOK elnöke: A népszavazás kedvező és elvárt eredményének messzemenő következménye lehet. Most március 9-én működött a népfelség elve. Megérezték az emberek, hogy érvényesíteni tudják alkotmányos jogaikat. Ez az őszi népszavazásra előre tekintve is példamutató lehet, amikor egy nemzeti sorskérdésre kell válaszolnunk. Tehát ennek a mostani szavazásnak nagyon erős a pozitív üzenete. Ami pedig a következményeket illeti, igaz, hogy a minisztérium megkezdte az ezzel kapcsolatos egyeztetést, viszont a kormány és a miniszter asszony magatartása még mindig furcsa, hiszen nem hajlandók tudomásul venni, hogy elment a hajó.
Bővebben...
 

A Főgáz részvényeitől is megszabadulna Demszky

E-mail Nyomtatás
Bagdi Gábor, a KDNP fővárosi frakcióvezetője: A főváros költségvetése évről- évre egyre rosszabb állapotban van. A vita a budapesti kórházi struktúra átalakítása körül robbant ki. Az MSZP a költségvetés elfogadásának feltételéül szabta az új budapesti kórházi modell bevezetését. A közgyűlés elfogadta a budapesti egészségügyi modell elvi koncepcióját, és felkérte a főpolgármestert, hogy ennek pénzügyi és szakmai programját dolgozza ki, és terjessze az illetékes szakbizottság júniusi ülése elé.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség