Interjú

Járatritkítás politikai megrendelésre

E-mail Nyomtatás

A BKV tovább folytatja a tömegközlekedés átszervezését - ez áll a közlekedési társaság közleményében azután, hogy Dancs Gábor tanácsnok felfüggesztette a paraméterkönyv tervezetének végrehajtását. A BKV álláspontja szerint, előkészítésére tett ütemterv javaslatát és az alapelveket az illetékes bizottság már múlt decemberben jóváhagyta. A társaság igazgatósága, majd a Fővárosi Kabinet is egyhangúan a jövőbeni közlekedést meghatározó költségtakarékos paraméterkönyv összeállítását.

Bővebben...
 

Új ország született

E-mail Nyomtatás

Hashim Thaci koszovói miniszterelnök vasárnap este Pristinában kikiáltotta Koszovó függetlenségét. A bejelentés rendkívüli parlamenti ülésen történt, ahol az új ország függetlenségi nyilatkozata mellett az állam  jelképeiről is döntöttek. Este a város központjában felállították a függetlenség obeliszkjét és ünnepi koncer-tet tartottak. Az ünneplés később az utcákon folytatódott, a hatalmas tömeg tűzijátékkal köszöntötte országának önállóságát.

Bővebben...
 

Újabb figyelemelterelési akció

E-mail Nyomtatás

Az állampolgári jogok biztosa szerint a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója megsértette, korlátozta diákjainak alkotmányos jogait, amikor tavaly szeptemberben engedélyezte, hogy a tanulók részt vegyenek a rendőrség egyik gyakorlatán.
Az iskola igazgatója "az élethez és emberi méltósághoz való alapjoggal összefüggésben sértette, alkotmányjogi összefüggésben pedig aránytalanul és szükségtelenül korlátozta a tanulók általános cselekvési szabadságát", amikor hozzájárult ahhoz, hogy az iskola 16-18 éves tanulói 2007. szeptember 13-án részt vegyenek a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tömegoszlatási gyakorlatán.

Bővebben...
 

"Még az árkokat is elvették tőlünk. Nincs semmink!"

E-mail Nyomtatás

A rendszerváltás óta Somogyban két település, Somogyudvarhely és Felsőmocsolád került olyan gazdasági helyzetbe, hogy csődeljárást kért önmaga ellen.  Ilyenkor a bíróság kirendel egy csődgondnokot, aki felügyeli, ellenjegyzi a kiadásokat, felméri az értékesíthető és elárverezhető vagyont, illetve egyezkedik a hitelezőkkel. Az önkormányzat a törvényben előírt feladatokat teljesíti, de a fejlesztéseket le kell állítania. Felsőmocsoládról az első okleveles említés 1229-ből való Muchula alakban. Az itt lakók történetében, életében jelentős fellendülést hozott, amikor a XX. század elején megépült a Kaposvár- Siófok vasútvonal. Így a település megközelíthetővé vált vasúton is, addig ugyanis csak egy rövid bekötőúton lehetett elérni. A történelmi, mindössze hat utcából álló, 480 lélekszámú falu a csőd miatt alapjáraton működik. Felsőmocsolád polgármesterét, Zvekán Lászlót kérdeztük a településén kialakult nehéz helyzetről.

Bővebben...
 

Korrupt ügyek tömkelege

E-mail Nyomtatás

Korrupció Terézvárosban, botrányos ingatlanspekuláció a kormányzati negyednél, dioxinnal mérgezik a magyarokat a németek szemétégetői. Dr. Illés Zoltán fideszes politikussal három témáról beszélgettünk.

Bővebben...
 

Szellemi unió Erdéllyel

E-mail Nyomtatás
Idén márciusban ünnepli 20. születésnapját az Erdély Művészetéért Alapítvány. Az alapítvány 1991-ben nyitotta meg Budapesten a Vármegye Galériát, megteremtve ezzel az erdélyi művészek tematikus kiállítóhelyét a Belvárosban.
Bővebben...
 

Gyurcsány ma a gazdák, holnap az egész társadalom ellen

E-mail Nyomtatás

Jakab Istvánt, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnökét kérdeztük

Bővebben...
 

"A rendteremtés időszaka következik"

E-mail Nyomtatás
Kovács László orvosigazgató  van a vonalban Hódmezővásárhelyről.
Bővebben...
 

„Betámasztott pitiáner rablók kezébe került az ország”

E-mail Nyomtatás
Beszélgetés Dr. Cser Ágnessel az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnökével
Bővebben...
 

A felvidéki magyarság felemelkedéséért

E-mail Nyomtatás
A felvidéki magyar katolikus hívek szolgálatában tevékenykedő Pázmaneum Polgári Társulás december 29-én a felsőtúri római katolikus plébánián tartotta évértékelő elnökségi ülését - írta a Magyar Kurír. A 2007-es év jelentős eseményei közül megemlítették a keresztény felnőttképzést biztosító Regnum Marianum Akadémia beindítását, amely a közeljövőben várhatóan más régióban is megkezdi működését. Elhangzott, hogy a Társulás aktívan bekapcsolódott az Esterházy-év, a Szent Erzsébet-év és a Szent Imre-év eseményeibe, és ezek kapcsán számos kiadványt is megjelentetett.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség