Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2020. augusztus 8, szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

InterjúA megkeresztelkedetteket küldenék a biztos halálba

E-mail Nyomtatás PDF

Mi szívesen befogadjuk Aideen Strandssont

Aideen Strandsson esete is nagyon sokat elárul arról, hogy milyen torz irányba fordult a multikulturalizmus. Azokat idegeníti el a multikulturális társadalom, akik alkalmazkodni, integrálódni szeretnének. Őket a halálba küldenék, míg a többiek, akik nem akarnak a társadalom hasznos tagjaivá válni, boldogan élhetnek– közölte lapunkkal Dr. Wetzel Tamás, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa.

Hogyan lehet, hogy éppen abból a Svédországból akarnak kitoloncolni egy kétszer is menekültstátuszt kérő keresztény iráni nőt, melyet a liberalizmus mintaállamának neveznek? Ez a nagy szabadság? Mohamedán migránsok jöhetnek, keresztények nem?

–Ez egy nagyon furcsa, szinte fordított multikulturalizmus, tehát józan ésszel fel nem fogható az eset. A hölgy Svédországban tért át a keresztény hitre. Nem az a kérdés, hogy a keresztényeket miként fogadják be, mert néhány közel-keleti, iszlám országban megtűrik a keresztényeket. Viszont aki áttér az iszlámról a kereszténységre, a saría – muszlim vallásjog – szerint halálbüntetést érdemel. Hihetetlen, hogy a svéd hatóság Aideen Strandsson-t a biztos halálba küldené vissza.

Bővebben...
 

Szita Károly: a cél az, hogy jobban éljenek a kaposváriak

E-mail Nyomtatás PDF

Csak erős önkormányzati kontroll mellett lehessen kihelyezni a plakátokat

Javában zajlanak Kaposváron azok a beruházások, amelyekről alig két éve állapodott meg Szita Károly polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök – mondta lapunknak a somogyi megyeszékhely vezetője. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke határozottan állítja: ahogyan a Kaposváron, úgy a többi megyeszékhelyen zajló fejlesztések sem csak az adott városban, hanem a térségben élőket is szolgálják. Azt, hogy a beruházások biztos megélhetést nyújtsanak, s ötről a hatra juthasson mindenki.

Kezdjük egy országos vonatkozású témával! Június 23-án a településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorította az Országgyűlés a politikai reklámok kihelyezését. Miért lenne jó egy még szigorúbb plakáttörvény, ami főleg a nagyvárosokra vonatkozna?

–Ha röviden kell válaszolnom, csak annyit mondanék, a rendért. Ha ma megnézi a magyar városok útjait, akkor láthatja a közlekedési táblákat – ezek szükségesek is a biztonságos közlekedéshez –, az óriásplakátokat, és megannyi más hirdetési felületet, vagyis ragaszt boldog-boldogtalan. Ha pedig politikai hirdetés jelenik meg, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan vagy megszaggatják, vagy összefirkálják, függetlenül attól, hogy melyik párt plakátjáról van szó. Ez mind rontja a városképet.

Bővebben...
 

50 település gazdagodik tanuszodával

E-mail Nyomtatás PDF

A sikeres vizes világbajnokság hatalmas motivációt jelent a gyermekeknek is

A beruházások teljes mértékben kormányzati forrásból valósulnak meg, a helyi önkormányzatoknak nem kellett önerőt biztosítaniuk – nyilatkozta az EMMI államtitkár asszonya. Dr. Szabó Tünde a tárca sportért felelős államtitkára hozzátette: az átadások a következő hónapokban történnek meg, többnyire az új tanév elején, több helyütt pedig 2018 tavaszán.

Bővebben...
 

Megvalósult gyermekkori álom

E-mail Nyomtatás PDF

Nem a való, hanem annak égi mása

Ritkaság, ha valaki 27 pörölycápával merül le a vízbe. Ez ihlette a 2015-ös Pörölyeim festményemet. 17 éve vagyok az Amphora Búvár Klub tagja, s amikor tízen merülünk, és a cápákat fel is veszi a merülőtársam, csodának számít. 27 cápát nem lehet jól elhelyezni egy festményen, így 13 került rá. De festettem rókacápát is. A Pörölyeim sok fiatal kedvence, ami meglepő, mert alapvetően egy élményt festettem meg. Nemrég 55-60 méter mélyen voltunk az Adrián, ami azt jelenti, hogy az ottani vízivilágot lefesteni újfent egy nagy élmény lesz.

Módosítás: ( 2017. szeptember 08. péntek, 10:28 ) Bővebben...
 

A központi zenei erő képviselője

E-mail Nyomtatás PDF

Képzeljük el, hogyan szólalna meg egy grandiózus és sokszereplős darab, ha nem volna senki, aki irányít, és a zenekari tagok magukra vagy a zenésztársukra hagyatkozva igyekeznének követni a darabot, megtalálni, hogy éppen hol is tartanak a zenei folyamatban, és milyen tempóban kellene belépniük. Elengedhetetlen, hogy a zenekar minden tagja a karmester intésére lépjen be, rossz belegondolni, mi történne, ha a hátrább elhelyezkedő szólamokban, vagy azokban, ahol éppen hosszabb szünet volt előírva, csak akkor kapnának észbe a zenészek, ha már a másik hangszer hangja odaért hozzájuk.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség