Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás

Megjelent a Magyar Fórumban (XX. évf. 28. szám- 2008. július 10.)

Nem lévén érdekfeszítő események - gondoltam múlt héten pénteken és szombaton, amikor ennek az újságoldalnak a nyári tartalmát tervezgettem, s el is határoztam, hogy július - augusztusban néhány általános, bizonyos mértékig bölcseleti jellegű kérdést világítok meg. De hát ember tervez, Isten végez, szombaton délután beütött az első oldalunkon is jelentett pogromocska, majd rá a sajátságosan felvert médiazaj és aztán a nagyon árulkodó Gyurcsány-bejelentés. Nesze neked eseménytelenség! Itt van az új Õszöd, melegen. Mindazonáltal eredeti szándékomtól nem állok el, annál is inkább nem, mert öszszefügg a később tárgyalandó napi időszerűséggel.
Bővebben...
 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás


Megjelent a Magyar Fórumban - XX. évf. 27. szám. 2008. július 03.

Az ír nép meggyőző többséggel elutasította az EU pót-kisegítő-tartalék alapokmányát, a Liszszaboni Szerződést, amelyet a korábban ugyancsak egyes népek által visszavert európai alkotmány helyébe szántak Európa vezetői. Ugyanezt az okmányt a magyar Országgyűlés elsőként jóformán ellenszavazat nélkül, kormánypárt és ellenzék egyaránt, versengve a szolgaságban ratifikálta. Akkor hányingert éreztem, az írek előtt meg kalapot emeltem, persze csak jelképesen, mert kalapom nincs. Most pedig azt a zavart csendet, sunyi földre nézést figyelem, ami az ír elutasító döntés után terjeng ejróper körökben, mint amikor úri szalonban valaki - bocsánat - elfingja magát és a többiek nem is tudják mitévők legyenek: észrevegyék? Ne vegyék észre? Az európai felső tízezer betegessége odáig fajul, hogy a népet gyalázza.

Bővebben...
 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás


Megjelent a Magyar fórumban. XX. évf. 26. szám 2008. június 26.

Ezeken az oldalakon többször is értekeztünk már a közelítő korszakvégről, az elkerülhetetlen rendszerváltásról. Ezek között mindig felsoroltunk néhány olyan jelet, amely kétségtelenül bizonyítja korszakhatárhoz érkezésünket. Ezek között a jelek között többször is felemlítettük már a magyar zsidóság viselkedésének, helyezkedésének megváltozását. A tapasztalat ugyanis azt mutatja - nem csupán a XX. században, hanem korábban is  -, hogy a zsidóság történelemben kialakult ösztöneivel, a szétszóratásban és az üldöztetésben kifejlődött politikai érzékszerveivel és nem utolsósorban kiterjedt nemzetközi öszszeköttetéseivel mindig megérzi egy-egy térség, nemzeti közösség helyzetváltozását, át-alakulását, és igyekszik már akkor megszerezni magának az új rendszerben a helyet, a szerepet, amikor az anyaország nemzete még semmit sem sejt a közelgő változásról.

Bővebben...
 

Csurka István az Echo TV-ben

E-mail Nyomtatás


2008. június 24-én az Echo TV, Napi Aktuális c. műsoránok volt vendége Csurka István.
Nézze meg a felvételt.

Tartalom: Napi aktuális
Műsorvezető: Matúz Gábor. Vendég: Miskolczi Norbert elnök, HÖOK. Téma: támad az MDF? - Vendég: dr. Apostol Éva bőrgyógyász. Téma: sugárzásban jók vagyunk. - Vendég: Csurka István elnök, MIÉP. Téma: egy forradalom emléke.

 

Cszrka István az Echo tv-ben

E-mail Nyomtatás


Az Echo TV, Napi aktuális c. műsorának volt vendége Csurka István (2008.06.24). 
Tekintse meg az interjút.

Műsorvezető: Matúz Gábor. Vendég: Miskolczi Norbert elnök, HÖOK. Téma: támad az MDF? - Vendég: dr. Apostol Éva bőrgyógyász. Téma: sugárzásban jók vagyunk. - Vendég: Csurka István elnök, MIÉP. Téma: egy forradalom emléke.

 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás

Megjelent a Magyar fórumban. XX. évf. 25. szám. 2008. június 19.
 
Húsz évvel ezelőtt, 1988. június 27-én, Szent László napján volt az Erdély-tüntetés a Hősök terén, több mint kétszázezer ember részvételével, és öt évvel később jött létre a Magyar Út Körök Mozgalom és szerveződött meg a Ma-gyar Igazság és Élet Pártja. A két jelenség közös gyökerű.
Bővebben...
 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás
 
Megjelent a Magyar Fórumban. XX. évf. 24. szám, 2008. június 12

Még ha első osztályúnak nem mondható esztrádműsor is a dolog, érdemel némi figyelmet, mert minden felemásságával együtt, vagy éppen azért kortünet. Az SZDSZ kétüléses tandemkerékpárrá való felfejlődésére gondolunk. Ezen a járművön most egymásnak háttal két szivar ül. Az első Fodor Gábor, a most két szavazattal megválasztott új elnök, a másik Kóka János, aki ha tekerne, hátrafelé tekerne, de nem teker. Csak ül háttal és még nem is nagyon morcos, lába a pedálon, keze a zsebében. Nem úgy, mint egy kültelki apacslegénynek, hanem mint egy milliárdosnak.
Bővebben...
 

A MIÉP trianoni emlékműsora a Turul-szobornál

E-mail Nyomtatás


Kedves magyar testvéreim!
Időszerű szavak felidézésével kezdem emlékezésemet ez alatt az ősi magyar jelkép alatt. Budapest bűnös vezetése, a Demszky-féle SZDSZ–es és MSZP-s többség újra lebontásra ítélte ezt a szobrot. Sérti őket a magyarság több ezer éves távolságból, a Meotiszi ingoványok, a mezopotámiai síkságok szabadságából idehozott ősi erőt sugárzó harci jelképe, mert azt szeretnék, ha a magyar ember engedelmes bábbá silányulna a kezükben, csak mosogatna nekik és csak takarítaná fényűző lakóparkjaikat, éhbérért, és elfelejtené a múltját. Az ember, akinek kiesett az emlékezete, élőhalott, a társadalom, amelyik nem szerves folytatódása saját múltjának, kihaló öntudat és akarat nélküli társadalom. Csorda. Amikor vitéz Nagybányai Horthy Miklós csapatai élén, fehér lován, 1919. november 16-án bevonult a fővárosba, majdnem ugyanilyen állapotokat talált, mint amiben most élünk.

Bővebben...
 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás

Megjelent a Magyar Fórumban- XX. évf. 23. 2008. június 05 

A pangás veszélyes állapot. Kisimul a felszín, nem történik semmi, csak az oxigén-faló baktériumok szaporodnak, döglenek a halak, a bűzben fuldokolnak a halászok. A hal, amit kifognak, eladhatatlan. A politikai és társadalmi pangás lehet szándékosan előidézett is. A vezető rétegnek és a kormánynak arra már nincs ereje, hogy kezdeményezzen, nyisson, akarjon valamit, de arra még van, hogy mindent elfojtson és pangást idézzen elő. A módszer a következő: távoli ígéretek, a teljesen valószínűtlen közmegegyezés feltételéhez kötve. Minden beruházás leállítása vagy lelassítása, a régebben tűzzel-vassal bevezetni kívánt reformok elhagyása, sőt ellenkezőre fordítása. Langyos mosolyok.
Bővebben...
 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás

Megjent a Magyar Fórum XX. évf. 22. számában , 2008. május 29.


Több jel mutat arra, hogy a bukott Gyurcsány-Kóka-kormányzás után, s egyáltalán az egész most csődbe ment kétpártrend-szeres, beteg, alapvetően korrupt rendszer után valamilyen felújított, másként elnevezett Bethlen István-i konszolidációt, Szabó Dezső erős kifejezésével valamilyen európázó "görénykurzust" próbálnak létrehozni.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség