Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 24, szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Ellenállás

E-mail Nyomtatás

A forradalom megmentése -

 Évek, évtizedek óta tart a forradalom értékeinek széthordása. Attól a perctől kezdve, amikor Pozsgay Imre eldobta az "ellenforradalom" kifejezést, és helyébe a "népfelkelést" állította kapuként, ami alatt még azok is átbújhattak volna, akik kényszerből ellenforradalmat mondtak korábban, elkezdődött a forradalom valódi tartalmainak, céljainak, módszereinek és eseményeinek vagy túlfűtöttséggel és neofita buzgalommal vagy konok megátalkodottsággal történő megmásítása, átfestése.
Bővebben...
 

Ötvenegy év szaladt el

E-mail Nyomtatás

Csurka István beszéde a Hősök terén

Ötvenegy évvel ezelőtt, körülbelül ebben a napszakban, októberi szélben, napsütésben fegyvertelenül, dalolva és a magunk szülte jelszavakat, rigmusokat skandálva vonultunk tízezrével Budapest utcáin és tele volt a szívünk egy jobb magyar jövő reményével. Nem azt latolgattuk, hogy a tüntetésünk után vajon szocializmus marad-e vagy kapitalizmus következik, hanem egyszerűen szabadok akartunk lenni és magyarként akartunk élni a hazánkban.

Bővebben...
 

Trianon erkölcsi parancsa

E-mail Nyomtatás

Beszéd a Turul-szobor alatt 2007. június 4-én


A trianoni döntés 87. évfordulóján egyetlen kötelességünk van: minden önsajnálatot, múlton merengést félretéve, minden megrögzött szokásunkká vált másra áthárítást mellőzve szembenézni a tényekkel és megállapítani a megteendő lépéseket. Trianon ma nemcsak gyásznap, nemcsak emlékezés egy velünk megesett végtelen igazságtalanságra, hanem megkerülhetetlen parancs is. Trianon nem múlt el, Trianon itt van velünk, bennünk és itt működik bent a megmaradt ország, a megmaradt nemzet testében, örök daganatként, immár nem a szétszaggatás tervével, hanem az egész megsemmisítésének, leigázásának, gyarmatosításának nemzetellenes szándékával. „Shylocknak a szív kell” – mondja az uzsorás Shylock Shakespeare Velencei kalmárában. Kun Bélának is az kellett volna, Rákosinak, Kádár-Aczélnak, Gyurcsány- Kókának is az kell.
Bővebben...
 

Ellenállás

E-mail Nyomtatás

A magyar megmaradás programjának alapvetése 

Egyre gyakrabban hallja az ember a munkaképes, de munkából, a hivatás gyakorlásából kiszorult, vagy a pályakezdésre lehetőség híján egyszerűen képtelen fiatalemberek kivándorlását. Sokan odakint megalázó állásokat töltenek be idehaza jónak számító bérért.
Bővebben...
 

Ellenállás

E-mail Nyomtatás

A magyar megmaradás programjának alapvetése

Amint azt első oldalas szalagcímünk és képeink is tanúsítják, mi úgy gondoljuk, hogy a rendőrség vezetőinek és a jelentéktelen Petréteinek a menesztésével Gyurcsány kapott megrendítő ütést és rogyott a padlóra, de örülni senkinek sincs oka, mert semmi bizonyosat nem tudunk arról, hogy ki és miért mérte rá ezt a jobbhorgot. Azt sem tudjuk, hogy jobbhorog volt-e ez egyáltalán.
Bővebben...
 

Ellenállás

E-mail Nyomtatás

A magyar megmaradás programjának alapvetése

Ezen a héten az aktuális események szorítása következtében visszaállok a régi mederbe és a mai magyar életszerűség – mert életnek már csak jó akarattal és egy kis erőlködéssel nevezhetjük – elemzésére.
A legszaftosabbal kezdem: egy rendőr százados bankrablás-elhárítás közben bankot rabolt. Néhány nappal a Széna téri bankrablás és rabló kilövése után kiderült, hogy egy odavezényelt rendőr százados a tetthelyen magához vett, ellopott 460 ezer forintot.
Bővebben...
 

Csurka István előadása a Vasárnapi matiné keretében, a Városligetben

E-mail Nyomtatás
Kedves Magyarok, Barátaim!
Olyan világot élünk, amikor úgyszólván minden szó, minden tett értelmetlenné vált, és folyamatosan válik értelmetlenné. Nemcsak a kormány, a pártok, az intézmények iránti bizalom fogyatkozik végzetesen, hanem az önbizalom is az egyes emberben. Az önbizalom és az öntudat.
Bővebben...
 

Ellenállás

E-mail Nyomtatás

A magyar megmaradás programjának alapvetése


Ahhoz, hogy egy akármennyire szerény programból valami is megvalósuljon, akarat kell. Az akarat talán a legmegfoghatatlanabb fogalma a lélektannak és a társadalomtudománynak. Csak emberi akarat van, csak a tudatos lényben terem meg, az egyes emberben, egy egyetlen saját, megismételhetetlen életben. Összegződése, csoport-, közösség- és nemzetteremtő képessége, munkája még ennél is különösebb jelenség.
Bővebben...
 

Ellenállás

E-mail Nyomtatás

A megújulás hiteles programja – Bevezetés


Fogy a magyarság életereje, hite abban, hogy a közeljövő számára üdvös, előnyös, megtartó változást hozhat. Ennek most már, ahogyan egyre mélyebben süllyedünk bele valamibe, amiről nem is tudjuk pontosan micsoda, nemcsak a kormány maffiás túlélőképessége és a kiterjedt médiaterror az oka, hanem kétségkívül egy mélyen látó, bátor, a saját hibákkal, sőt a nemzeti gyengeségekkel is szembenéző program hiánya – az útmutatás hiánya az oka.
Bővebben...
 

Ellenállás

E-mail Nyomtatás

A totális diktatúra kialakulása a liberális demokráciában III.


A totális diktatúra kialakítása Magyarországon a kilencvenes évek közepe óta szovjet mintára történik, amerikai támogatással. Moszkvában a húszas években hasonló volt a helyzet. A bolsevista rendszer azért élvezett anyagi és erkölcsi támogatást az amerikai tőkésektől, mert elősegítette, pártolta az orosz zsidók városokba özönlését, vezető állásokba jutását, és a régi korlátozásokat feloldva hathatós támogatásokat nyújtott nekik. Az elv ugyanaz volt ott akkor, mint itt most. A megdöntött cári rendszer üldözte a zsidókat, ezért akár az oroszokkal szemben is előnyöket kellett élvezniük, hogy hátrányaikat az új rend kiegyenlítse.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség