Nincs helye a mellébeszélésnek

E-mail Nyomtatás

Azok érdekében is dolgozom, akik ma még nem ismerték fel a bevándorlás veszélyeit

A polgármestereknek és a képviselőknek nem Brüsszel, hanem a magyarok érdekét kell képviselniük – mondta lapunknak Szita Károly, aki a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökeként a települési vezetők összefogását és közös fellépését tűzte zászlajára. Kaposvár polgármestere egyértelművé tette: a magyar falvak és városok nem akarnak helyi párhuzamos társadalmakat, ehelyett kiszámítható és biztonságos jövőt szeretnének, s meg akarják tartani Magyarországot magyar országnak.

Miért lényeges, hogy polgármesterek is kifejtsék véleményüket, és nem csak a pártok vezetői, kormánytagok az Európai Bizottság által tervezett kötelező betelepítési kvótáról?

– Arról kevesen beszélnek, hogy a bevándorlás elszenvedői nem a politikai pártok lehetnek, hanem az egyébként nyugodt hétköznapokra és biztos gyarapodásra vágyó polgárok. Azok az emberek, akik a falvainkban és városainkban élnek. A szomszédjaink, a kollégáink, a családjaik, vagyis mi, mindnyájan. Ideje megértenie mindenkinek, itt nem pusztán elvekről és ideákról van szó, hanem a mindennapjainkat alapvetően felfordító veszélyhelyzetről. Mégpedig olyan egyértelmű veszélyhelyzetről, amit jobb megelőzni, mint utólag kezelni. Akkor már késő lesz. Meggyőződésem, hogy ebben nincs helye semmilyen mismásolásnak és mellébeszélésnek, a polgármestereknek és a képviselőknek nem Brüsszel, hanem a magyarok érdekét kell képviselniük.

Újabb veszélyt jelent, hogy Soros György több százezer dollárt szán vidéki hálózatának megerősítésére?

– A magyarok teljesen egyértelműen kifejezték, hogy nem kívánnak migránsokkal együtt élni, és ellenzik a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótát. Ez derült ki a 2016-os népszavazáson és a néhány hete lezárult nemzeti konzultáción is. Teljesen egyértelmű, hogy Soros György erre válaszul döntött úgy, hogy vidéki irodákkal megpróbálja hatalmas pénzen áthangolni a közvéleményt, s többséget szerezni a bevándorlás ügyének. Több városban meg is kezdték működésüket ezek a bevándorlásszervező irodák. Kaposvárra például Pécsről érkeztek, hogy a helyi, egyébként jól működő civil szervezeteknek új irányt szabjanak, s hozzá pénzt adjanak. A jelek szerint erre sehol sem vevők az emberek.

A Bálnában tartott konferencián milyen határozatot fogadtak el?

– Azt kértem polgármester kollégáimtól, hogy tegyünk együtt a békés és biztonságos Magyarországért, hiszen nekünk, polgármestereknek ez a legfontosabb feladatunk. Felkértük a kormányt, hogy ha kell, törvényekkel, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen, mert a tömeges betelepítés komoly fenyegetést jelent a magyar településekre. Miután pedig ez a veszély minden egyes falut és várost közvetlenül fenyeget, felkértük a magyar települések képviselő-testületeit és közgyűléseit is, hogy önkormányzati határozatban ők is utasítsák el a Soros-tervet, és foglaljanak állást a migránspárti Soros-szervezetek ellen. Ne engedjük, hogy bevándorlásszervező irodákat és programokat hozzanak létre!

Mit gondol arról, hogy míg önök a migráció veszélyeiről tanácskoztak, az épület előtt az Együtt tüntetett?

– Sajnálom, hogy ebből a nemzeti sorskérdésből pártpolitikai kérdést kívánnak csinálni, de a közelgő választások miatt ez sem lep meg. Amellett, hogy elítélem az ilyen felelőtlen viselkedést, azt is teljesen komolyan gondolom, hogy azok érdekében is teszem a dolgom, akik ma még a millió intő jel ellenére sem ismerték fel a tömeges bevándorlás veszélyeit.

Vajon a magukat baloldalinak valló pártok miért akarják a Soros-terv végrehajtását, és miért vannak a kötelező kvóta mellett?

Erre nehéz ésszerű választ adni, mert az ember azt hinné, hogy senki sem szeretné a saját vesztét. Mindenesetre a baloldali pártok számára a nemzet sosem volt érték. Amikor tehettek volna érte, mindig ellene cselekedtek. Mindenki emlékezhet ezekre a döntési helyzetekre.

Mégis mi motiválja ezeket a migránspártiakat? Mi a jó abban, ha Európa és köztük Magyarország iszlamizálódik?

– Ezt ne tőlem kérdezze, egy percig sem bírok úgy gondolkodni! Belefájdulna a fejem.

Medveczky Attila

 

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség