Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Itthon

Kulcskérdéssé vált a versenyképesség növelése

E-mail Nyomtatás

Az ország gazdasági fejlődése a gyors alkalmazkodásra képes, stabil növekedési kilátásokkal rendelkező és a lehetőségekkel élni tudó cégeken múlik – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a kormány feltett szándéka, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segítse azokat a vállalkozásainkat, amelyek meg tudnak felelni ezeknek a követelményeknek, ezért gazdaságpolitikájának fókuszában az üzleti környezet javítása és a vállalati versenyképesség emelése áll.

Bővebben...
 

Nemzeti Konzultáció: kormányzati reakció az Európai Bizottság állásfoglalására

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság nemrég állásfoglalást tett közzé a nemzeti konzultációról. A kormány üdvözli, és fontosnak tartja, hogy a brüsszeli testület is kifejti a véleményét az egyes kérdésekről. Azonban az állásfoglalás messzemenőkig félrevezető, mert alapvető tényeket hallgat el, vagy ferdít el.

Bővebben...
 

Folytatódik a béremelés a mentőknél

E-mail Nyomtatás

A kormány jövőre 10, három év alatt (2016 és 2018 között) összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentőknél - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán hozzátette: ezt a tízszázalékos emelést az egészségügyi szakdolgozók tervezett béremelésén felül kapják az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársai 2018 januárjában, amelynek többletforrása 4 milliárd forint.

Bővebben...
 

Már elérhető a háztartási nagygépcsere program pályázati oldala

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vissza nem térítendő támogatással segíti a magyar családokat abban, hogy elavult háztartási nagygépeiket új, magas energiahatékonyságú berendezésekre cseréljék.

Bővebben...
 

Mintegy 40 milliárd forint többletforrás juthat kultúrára a tavalyi évhez képest

E-mail Nyomtatás

Mintegy 40 milliárd forint többletforrás juthat a kulturális területnek a májusban benyújtott, 2018-as költségvetés tervezete szerint - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a május 11-ei, csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben...
 

Jövőre is folytatódik az élelmiszerek áfa-csökkentése

E-mail Nyomtatás

Folytatódik az élelmiszerek 2014-ben kezdődött áfa-csökkentése, így jövő januártól az étkezési hal áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődik, ha az Országgyűlés elfogadja június közepén a jövő évi költségvetés tervezetét - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára május 10-én, szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra

E-mail Nyomtatás

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra, amely más területekre is pozitívan hat, így az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a fejlesztésekre és a gazdaság élénkítésére is - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára egy május 11-ei csütörtöki budapesti fórumon. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. sportsikerekről, sportmarketingről szóló konferenciáján, amelyen a nyári vizes világbajnokság (vb) is téma volt, Szabó Tünde kijelentette: kiemelkedő sportdiplomáciai sikernek tartják, hogy Magyarország rendezheti a július 14-én kezdődő versenysorozatot, amely a világ egyik legjelentősebb sporteseménye.

Bővebben...
 

A fiatalok ügye Magyarország nemzeti ügye

E-mail Nyomtatás

A magyar fiatalok és az egészséges életmódra nevelésük ügye Magyarország első számú nemzeti ügye, nincs ennél fontosabb dolog - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében elsőként felépült tanuszoda átadásán a kormányfő hangsúlyozta, hogy a sport a fiatalok nevelésének legalkalmasabb eszköze, mert kitartásra, egészséges életmódra, aktív életre és becsületes versengésre tanítja őket, és közösséget is teremt. "Magyarországnak erős, egészséges, harcos és elkötelezett fiatalságra van szüksége, márpedig a fiatalok akkor lesznek ilyenek, ha mi szülők ilyenné neveljük őket" - fogalmazott Orbán Viktor.

Bővebben...
 

A kormány benyújtotta a munkából élők költségvetését

E-mail Nyomtatás

A 2018-as költségvetés a munkából élők költségvetése lesz, amely azok számára kínál több esélyt, akik munkából tartják el magukat és családjukat – jelentette ki Varga Mihály a törvényjavaslat ünnepélyes benyújtásakor. Kiemelte: a kormány újabb intézkedéseket tesz a teljes foglalkoztatottság irányába, a családok további támogatására, valamint az ország biztonságának megerősítésére.

Bővebben...
 

1900 milliárd forint jut jövőre a családok támogatására

E-mail Nyomtatás

A kormány mintegy 1900 milliárd forintot szán a gyermeket nevelő családok támogatására. A jövő évi költségvetés tervezetében erre a célra 140 milliárd forinttal több jut, mint idén - mondta az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatóján. Balog Zoltán a költségvetési javaslat családokat érintő tételeiről szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2018-as összeg csaknem kétszerese annak, amit 2010-ben szántak a családoknak.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség