Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 18, csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Itthon

A kormányzati intézkedések versenyképesebbé teszik a vállalkozásokat

E-mail Nyomtatás

A világgazdaság és a világpolitika változásaihoz igazodó kormányintézkedések erősítik és versenyképesebbé teszik a vállalkozásokat - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Materiál-Plastik Kft. kapacitásbővítő és munkahelyteremtő beruházásának alapkőletételén, Soltvadkerten.

Bővebben...
 

Szlovák-magyar védelmi együttműködésről egyeztettek Budapesten

E-mail Nyomtatás

Biztonságpolitikai kérdésekről, a V4-ekről, az illegális migrációról, valamint Szlovákia és Magyarország katonai kapcsolatáról is egyeztetett a két ország védelmi minisztere május 4-én, csütörtökön Budapesten. Peter Gajdos dr. Simicskó István honvédelmi miniszter meghívására érkezett Budapestre. A találkozó után dr. Simicskó István az MTI-nek kiemelte: történelmi csúcson vannak a magyar-szlovák kapcsolatok, és a katonai együttműködés is kimagasló.

Bővebben...
 

A magyar kormány köszönetét fejezi ki a tűzoltóknak

E-mail Nyomtatás

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából a kormány köszönetét fejezte ki a hivatásos és önkéntes tűzoltóknak. Nyitrai Zsolt azt mondta, hogy 2010-hez képest a tűzoltóság mind létszámában, eszközállományában, mind pedig szervezetileg sokat erősödött 2017-re. A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte az anyagi biztonságot és megbecsülést, amelyet a rendészeti életpályamodell keretében nyújtanak. A politikus jelezte, hogy a két évvel ezelőtt indult és három év alatt átlagosan 50 százalékos béremelést ígérő program keretében mára a béremelések mértéke 35 százaléknál tart.

Bővebben...
 

A kormány készen áll a jogi vitákra

E-mail Nyomtatás

A kormány eddig is vállalta a politikai vitát, és készen áll a jogi vitákra az illegális bevándorlás kérdéseiről is - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában. Bakondi György kifejtette: eddig is nyitottak voltak arra, hogy az Európai Unió és a magyar kormány szakértői egyeztessenek. Az elmúlt napokban zajlott tárgyalások során a magyar kormány gesztust tett: felajánlotta, megvizsgálja a lehetőségét annak, hogy - ha vállalják a DNS-vizsgálatot - a 14 és 18 év közötti migránsokat is őrzött táborban helyezzék el a tranzitzóna helyett kérelmük elbírálásáig - mondta.

Bővebben...
 

Folytatódik Magyarország felzárkózása

E-mail Nyomtatás

A magyar gazdaság 4 százalék felett fog nőni a következő években, ami egyben azt is jelenti, hogy a hazai GDP bővülése érdemben lesz magasabb az Európai Unió átlagos növekedési üteménél - szerepel Magyarország 2017-2021-re vonatkozó Konvergencia Programjában. A következő négy évben várható makrogazdasági folyamatokat átfogó módon bemutató dokumentumot a kormány kedden küldte el az Európai Bizottságnak. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a program kidolgozása párhuzamosan zajlott a költségvetési tervezéssel.

Bővebben...
 

Magyarország 106 százalékos teljesítéssel zárta a 2007-2013-as fejlesztési ciklust

E-mail Nyomtatás

Magyarország 106 százalékos teljesítéssel zárta a 2007-2013-as európai uniós fejlesztési időszakot, az operatív programok zárójelentéseit megküldte az Európai Uniónak - mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség államtitkára május 5-én a fejlesztési ciklus gazdasági mérlegéről tartott konferencián, Budapesten.

Bővebben...
 

A Régiók Bizottsága látogatása a magyar-szerb határon

E-mail Nyomtatás

2017. április 19-20-án a Régiók Bizottsága „Uniós polgárság, kormányzás, intézményi és külügyek” (CIVEX) szakbizottságának összes politikai frakciót felölelő delegációja Szegedre látogatott, hogy információt kapjanak a Magyarországra nehezedő migrációs nyomásról és az annak kezelése érdekében tett lépésekről.

Bővebben...
 

Március 15. a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy voltunk, vagyunk és leszünk

E-mail Nyomtatás

Március 15. a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy mi voltunk, vagyunk és leszünk, "ez a mi diadalunk" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett március 15-i díszünnepségen. A 169 évvel ezelőtti forradalmat méltatva Orbán Viktor azt mondta: 1848 fontossága nemcsak abban áll, hogy megtörtént, hanem, hogy azóta is történik.

1848 belső mércénkké és erkölcsi iránytűnkké vált - mutatott rá a miniszterelnök. "A '48-as mérce és iránytű megmondja ma is, ki mennyit ér a haza mérlegén. Ki a hű, a hazafi, az odaadó, ki a bátor" - fogalmazott a kormányfő, kiemelve: megmutatja, mi a nagyság. Hozzátette: megmutatja azt is, mi a kisszerűség, az álnokság és az álomgyilkosság, mi az országépítés, és mi az országrombolás.

Bővebben...
 

Az építőipar teljesítménye januárban "szinte kilőtt"

E-mail Nyomtatás

Az építőipar januári teljesítménye "szinte kilőtt", emögött a tavaly indított beruházásösztönző lépések húzódnak meg, amelyek jelentősen hozzájárulnak az idén az építőipar bővüléséhez - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán az januári építőipari adatokat kommentálva. Varga Mihály szerint a januári építőipari növekedés jó évet alapozhat meg, teljesülhet az idén a 4 százalék feletti gazdasági növekedési várakozás.

Bővebben...
 

Köszönet azoknak, akik méltósággal ünnepelték a szabadságharc hőseit

E-mail Nyomtatás

Országszerte százezrek emlékeztek az 1848-as forradalomra, a kormány pedig köszönetet mond mindazoknak, akik méltósággal ünnepelték a szabadságharc hőseit - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az MTI-vel.

"Sajnáljuk, hogy egyes baloldali csoportok ez alkalommal is arra használták március 15-ét, hogy tönkretegyék a békés ünnepséget. Ez a törekvésük most is látványos kudarcot vallott" - fogalmazott.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség