Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Itthon

Ötmilliárd forint többlettámogatás megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

E-mail Nyomtatás

Mintegy ötmilliárd forint többlettámogatást biztosít a kormány a megváltozott munkaképességűeket alkalmazó akkreditált foglalkoztatóknak - jelentette be Czibere Károly. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára közölte, 2017-ben több mint 34 milliárd forintot szán a kormány a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációs foglalkoztatására. Ezt most további 5,1 milliárd forinttal egészítik ki a minimálbér- és bérminimum-emelés kompenzálásáért. Így ebben az évben több mint 39 milliárd forint jut a rehabilitációs foglalkoztatásra - emelte ki az államtitkár.

Bővebben...
 

Szorosabbra kell fűzni az EU és a keleti partnerség országainak együttműködését

E-mail Nyomtatás

A keleti partnerség program sikeressége nagyon fontos az EU hosszú távú biztonsága szempontjából, ezért szorosabbra kell fűzni a kezdeményezés országai és az unió együttműködését - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, miután moldovai kollégájával egyeztetett.

Bővebben...
 

Gázkazánok és gázkonvektorok cseréjével folytatódik az Otthon Melege Program

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb, 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítésére – jelentette be Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár. A kormány számára alapvető fontosságú, hogy olyan programokkal támogassa a magyar családokat, amelynek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken.

Bővebben...
 

A horgászok egyik paradicsoma a Tisza-tó

E-mail Nyomtatás

Magyarország legvonzóbb horgászterülete a Tisza-tó, évente 100 ezer látogató keresi fel ezt a változatos vidéket. Ebben jelentős szerepe van a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft- nek, amely példaértékűen tevékenykedik évek óta – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a szervezet évértékelő rendezvényén.

Bővebben...
 

Újjáéledő Fertő-táj

E-mail Nyomtatás

Több mint százezer hektáron javul majd a természeti és természetközeli élőhelyek állapota 2020-ra, az eddig soha nem látott mértékű európai uniós támogatásoknak köszönhetően - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára Sarródon, a Fertő-Hanság Nemzeti Park 836 millió forintos élőhelyfejlesztési projektjének nyitó rendezvényén.

Bővebben...
 

A politika feladata a független, keresztény, nemzeti Magyarország megteremtése

E-mail Nyomtatás

A politika feladata 75 éve és ma is a független, erős, keresztény, nemzeti Magyarország megteremtése - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kállay-kormány megalakulásának 75. és Kállay Miklós halálának 50. évfordulója alkalmából Budapesten rendezett konferencián. A kormánypárti politikus a két világháború közötti időszak megítéléséről szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy 1920 és 1944 között egy csonka országból sikerült fejlődő, erős Magyarországot teremteni. Vajon sikerült-e ugyanez a magyar politikai elitnek egy másik hasonlóan hosszú időszakban, a rendszerváltás óta eltelt 27 esztendőben? - tette fel a kérdést.

Lázár János szerint irigylésre méltó azok bátorsága, akik olyan könnyedén ítélik meg az elmúlt idők politikusait, miközben a magyar történelem egyik legfontosabb tanulsága éppen az, hogy a politika mindig jelen idejű, utólag számon kérni hiábavaló.

Bővebben...
 

Kormánystratégia készül a pénzügyi tudatosság fejlesztésére

E-mail Nyomtatás

Ahhoz, hogy az iskolapadból kikerülő fiatalok korszerű tudással rendelkezzenek, elengedhetetlenül szükséges az alapvető pénzügyi fogalmak ismerete – hangsúlyozta Varga Mihály a Pénz7 zárónapján egy fővárosi középiskolában tartott rendhagyó órát követően. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a pénzügyi tudatosság fejlesztését szolgáló kormánystratégia a tárca irányításával még ebben a félévben elkészül.

Bővebben...
 

Olyan államot akarunk létrehozni, ami élvezi az emberek bizalmát

E-mail Nyomtatás

A kormány olyan államot akar létrehozni, ami az emberek bizalmát élvezi és segíti az emberek és a vállalkozások boldogulását - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ átadóünnepségén. A kormányfő hangsúlyozta, hogy a felújított vagy újonnan épített hivatalok aligha érnek valamit, ha nincsenek kiválóan felkészült és elkötelezett alkalmazottaik. A következő évek a digitális ügyintézésre való áttérésről fognak szólni- vetítette előre.

Bővebben...
 

Elindult a társadalmi konzultáció az iskolai kirándulások szabályairól

E-mail Nyomtatás

Elindult a kormány internetes társadalmi konzultációja az iskolai kirándulásokra, a gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról - jelentette be az oktatásért felelős államtitkár. Palkovics László közölte: a három kérdés a sofőrök egészségi állapotára, a gyermekeket szállító buszok műszaki állapotára és a sofőrök pihenőidejére vonatkozik. Megjegyezte, a kormánynak van tennivalója az iskolai buszos kirándulások biztonságát illetően.

Bővebben...
 

Kettős mérce érvényesül az EU piacán

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor szerint az élelmiszerek minősége ügyében kettős mérce érvényesül az Európai Unió piacán. Ebből a szempontból másodrendűeknek minősülnek Közép-Európa állampolgárai - fogalmazott.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség