Itthon

Szijjártó Péter megnyitotta a wellingtoni magyar nagykövetséget

E-mail Nyomtatás

Szijjártó Péter hivatalosan megnyitotta február 17-én pénteken Magyarország wellingtoni nagykövetségét, amelynek révén a külgazdasági és külügyminiszter szerint lehetővé válik a háromezer fős új-zélandi magyar diaszpórával való kapcsolattartás erősítése, a hangsúlyosabb magyar jelenlét a csendes-óceáni térségben, a kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítése, valamint a gazdaságdiplomáciai célok hatékony érvényesítése. A tárcavezető az MTI-nek Új-Zélandról nyilatkozva telefonon elmondta, hogy Magyarország az Európai Unió tagállamai közül nyolcadikként, míg a közép-európai országok közül - Lengyelország után - másodikként nyitott külképviseletet a csendes-óceáni szigetországban.

Bővebben...
 

Több fiatal gazdára van szüksége a mezőgazdaságnak

E-mail Nyomtatás

A mezőgazdasági szektorban is kiemelt figyelmet kell fordítani a fiatal, megfelelő szakmai felkészültséggel és vállalkozó kedvvel rendelkező termelőkre – hangsúlyozta Varga Mihály a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének budapesti konferenciáján. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar a nemzetgazdaság stratégiai ágazatai, melyek fejlődésére a kormány kiemelt figyelmet fordít – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

Bővebben...
 

Eredményesen zárult az ifjúsági garancia rendszer első két éve

E-mail Nyomtatás

Az ifjúsági garancia rendszer eredményei már az első két évet követően látványosak, így a nem dolgozó, nem tanuló 25 év alatti fiatalok aránya a 2014-es 13,6 százalékról már 2015-re 11,6 százalékra csökkent, a 2016 harmadik negyedévi adatok pedig szintén régóta nem látott kedvező munkanélküliségi és foglalkoztatási értéket mutatnak - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

Bővebben...
 

Letették az új makói könyvtár alapkövét

E-mail Nyomtatás

A gondolkodás, a közösség és a szellem középpontjának nevezte az új makói könyvtárat a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Makovecz Imre tervei alapján jövő tavaszra elkészülő épület ünnepélyes alapkőletételén. Lázár János elmondta: a kormány döntött arról, támogatja Makovecz Imre eddig el nem készült terveinek megvalósítását Magyarországon és az egész Kárpát-medencében. Hozzátette: ennek jegyében 2,6 milliárd forint támogatást biztosít Makó polgárainak Makovecz Imre egyik utolsó terve, a makói könyvtár megépítéséhez.

Bővebben...
 

A magyar-baden-württembergi kapcsolatok tovább erősödnek

E-mail Nyomtatás

Magyarország és Baden-Württemberg tartomány között kiemelt jelentőségű és erős a kapcsolat, ami a jövőben még inkább mélyülni fog - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára február 17-én a magyar-baden-württembergi vegyes bizottság Németországban tartott ülését követően telefonon az MTI-nek.

Bővebben...
 

A magyarság megerősítésére és sorsközösség vállalására kötelez Szent László öröksége

E-mail Nyomtatás

A Kárpát-medencei magyarság megerősítésére és a közép-európai országok szoros együttműködésén alapuló sorsközösség vállalására kötelez ma Szent László öröksége - hangsúlyozta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár február 17-én Győrben, a Szent László-év központi megnyitóján, a városházán. Potápi Árpád János kiemelte: a nemzetpolitikai célokkal összhangban soha nem látott mértékű támogatást tudott adni a kormány 2010 óta a Kárpát-medencei magyaroknak. Sorra hirdette meg a pályázatokat, többet ezek közül emelt összeggel. A következő hónapokban külhoni óvodafejlesztési programot hirdetnek meg és folytatódik a testvértelepülési pályázat is - sorolta.

Bővebben...
 

Mindenki felelőssége a társadalmi felzárkózás

E-mail Nyomtatás

Mindenki felelőssége a társadalmi felzárkózás, ami csak munkával és tanulással lehet sikeres - fogalmazott Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a romák helyzetéről rendezett budapesti konferencián.

Bővebben...
 

Tárgyalások kezdődnek a 2021 utáni gázszállításról

E-mail Nyomtatás

Megbecsülendőnek nevezte a Magyarország és Oroszország közötti együttműködést Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

Megbecsülendő a két ország közötti együttműködés

A magyar kormányfő az orosz elnökkel folytatott megbeszélését követően elmondta: a két országnak nehéz nemzetközi környezetben kell együttműködnie, mert, mint fogalmazott, Európa nyugati felén erőteljes "oroszellenes politika vált divattá".

Bővebben...
 

Szorosabbra fűzik a magyar-orosz nehézipari fejlesztési együttműködést

E-mail Nyomtatás

Még szorosabbra fűzik Magyarország és Oroszország együttműködését a nehézipari fejlesztési együttműködésben a technológia-intenzív ágazatokat illetően - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel tartott megbeszélését követően úgy nyilatkozott, hogy elsősorban harmadik piaci tendereken magyar és orosz vállalatokat közös részvételre és fejlesztésekre ösztönöznek.

Bővebben...
 

Jelentős forrásbővülés az oktatásban

E-mail Nyomtatás

Jelentősen nőttek az oktatásra fordított források: ezek összege 2015-ben 1800 milliárd forint körül volt, tavaly már elérte a 2000 milliárdot - közölte Palkovics László oktatási államtitkár sajtótájékoztatón. Palkovics László elmondta: ebben az évben folytatódik az oktatásban dolgozók béremelése, szeptembertől a köznevelésben és a felsőoktatásban egyaránt nőnek a keresetek.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség