Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 18, csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Itthon

2017 a magasabb gazdasági növekedés időszaka lesz

E-mail Nyomtatás

A magyar kormánynak a világgazdasági változások közepette sem kell új gazdaságpolitikát hirdetnie – jelentette ki Varga Mihály a „Gazdasági évnyitó – 2017 a lehetőségek éve” című konferencián. Feladatunk az, hogy támaszkodva Magyarország politikai és gazdasági stabilitására, éljünk a megteremtett és megnyíló lehetőségekkel – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter a hazai és globális gazdasági kilátásokat elemző tanácskozáson.

Bővebben...
 

Csepreghy Nándor átadta az OLAF-jelentést a Főpolgármesteri Hivatalnak

E-mail Nyomtatás

A kormány nevében a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára átadta a Főpolgármesteri Hivatalnak az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentését a 4-es metró beruházásáról. Csepreghy Nándor a Főpolgármesteri Hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte: a kormány döntése alapján, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter utasítására adta át a jelentés teljes dokumentációját Tarlós István főpolgármester titkárságának. Az átadás céljáról szólva hozzátette: ahhoz, hogy a magyar kormány kialakíthassa álláspontját és válaszolhasson az Európai Bizottság felvetésére, miszerint a 4-es metró beruházása kapcsán a 2010 előtti városvezetés 166 milliárd forintot "lopott, csalt el vagy használt fel szabálytalanul", meg kell ismernie a Fővárosi Önkormányzatnak mint kedvezményezettnek és a jelenlegi vezetésnek mint jogutódnak a véleményét.

Bővebben...
 

Átadták a rendőrség új MD902-es helikoptereit

E-mail Nyomtatás

Átadták a rendőrség új helikopterflottáját január 26-án, az öt MD902-es februártól váltja le a Mi-2-es típusú gépeket. Az ünnepélyes átadáson mondott beszédében Papp Károly országos rendőrfőkapitány felidézte, hogy alig száz éve szállt fel az első magyar repülőgép, majd a hatóságok felismerték, hogy szabályokat kell bevezetni a repüléssel kapcsolatban, amelyeket ellenőrizni is kell.

Bővebben...
 

Keresztényüldözés elleni központtá válna Magyarország

E-mail Nyomtatás

Magyarország a keresztényüldözés ellen fellépő szervezetek központjává és támogatójává akar válni - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Az összefogás új lehetőségei az üldözött és diszkriminált keresztény közösségek érdekében című nemzetközi konferencián. Rétvári Bence úgy vélekedett, hogy ma nagyobb mértékű a keresztényüldözés a világban, mint Néró korában; minden öt vallási üldözött közül négy keresztény.

Bővebben...
 

Mintegy 200 dokumentum károsodott visszafordíthatatlanul a Forster Központ épületének pincéjében

E-mail Nyomtatás

Mintegy 200 dokumentáció károsodott visszafordíthatatlanul a január elsejével megszűnt Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ épületének pincéjében a január 12-én éjszaka bekövetkezett csőtörésben - mondta el Győr Attila művészettörténész, a központ egykori gyűjteményi osztályvezetője. Hozzáfűzte: mintegy 16 ezer dokumentációt tároltak az érintett helyiségben, ebből nagyjából 1500 dokumentumot ért károsodás, amikor a hatvan fokos víz egy lépcsőfoknyi magasságban elöntötte a pincét. A tervtár régebbi, értékesebb anyagait nem itt tárolták, így jellemzően 1960 és 2016 között született anyagok, többek között helyreállítási és restaurációs tervek, gépészeti dokumentációk sérültek meg.

Bővebben...
 

Nagyon fontos a katonák megbecsülése

E-mail Nyomtatás

A másokért felelősséget vállaló, hazájukért szükség esetén az életüket is áldozó katonák megbecsülése a legfontosabb prioritás a honvédelmi tárca számára – hangsúlyozta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 26-án, Budapesten. A LIGA Nyitott Ház programsorozat tematikus honvédelmi napján mondott beszédet január 26-án dr. Simicskó István. A honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség alakulatainak szakszervezeti tisztségviselői, a LIGA szakszervezetek vezető tisztségviselői és a nagyobb szakszervezeti ágazatok képviselői előtt összefoglalta az elmúlt év legfontosabb eseményeit, és szólt 2017 kiemelt feladatairól is.

Bővebben...
 

Tiszteletbeli konzulátus nyílt a macedóniai Ohridban

E-mail Nyomtatás

2016. január 24-én új tiszteletbeli konzulátus kezdte meg tevékenységét a macedóniai Ohrid városában. Marjan Bojazsiev tiszteletbeli konzult ünnepélyes keretek között Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára iktatta be hivatalába. Az államtitkár köszöntő beszédében kifejtette, hogy a most megnyitott tiszteletbeli konzulátus hangsúlyos feladata a két ország közötti együttműködés további erősítése kulturális, tudományos, gazdasági és diplomáciai téren egyaránt. Az államtitkár méltatta Bojazsiev tiszteletbeli konzul magyar-macedón kapcsolatok elmélyítéséért eddig folytatott munkáját, és reményét fejezte ki, hogy a tiszteletbeli konzuli kinevezés még több lehetőséget biztosít majd a feladat folytatására.

Bővebben...
 

Lázár János feljelentést tesz a 4-es metró ügyében

E-mail Nyomtatás

A kormány döntése alapján csütörtök délután büntetőfeljelentést tesz Lázár János a 4-es metró ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése alapján. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 76. Kormányinfón jelentette be, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Lázár János elmondta, a 452,5 milliárd forintos uniós forrásból megvalósult beruházás ügyében az európai számvevőszék tett bejelentést az OLAF-nál, amely tavaly zárta le vizsgálatát több bűncselekmény valószínűsítése mellett. Közölte, a feljelentés tartalmazni fogja az OLAF észrevételeit, állításait. Kifejtette, azon számlák összege, amelyek esetében csalás, hűtlen kezelés, befolyással üzérkedés, visszaélés, szabálytalanság, lopás történt, megközelíti a 170 milliárd forintot. A miniszter szerint "nemzetközi baloldali bűncselekményről" van szó, mivel Dániában, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Ausztriában folyik nyomozás. Elmondta, az OLAF jelentéséből kiderül, hogy szinte minden nagy közbeszerzési elemnél megsértették a közbeszerzési törvényt és nyilvánvaló csalással kötötték meg a kiviteli szerződéseket.

Bővebben...
 

Adottak a feltételek a migrációs helyzet kezeléséhez

E-mail Nyomtatás

Megfelelőek a személyi és tárgyi feltételek a jelenlegi migrációs helyzet kezeléséhez - jelentette ki a belügyminiszter Szegeden. Pintér Sándor a szerb-magyar határon tett látogatását követő sajtótájékoztatóján elmondta, bízik abban, hogy ha nő a migrációs nyomás, akkor az új technika alkalmazásával a határon szolgálók ugyanilyen színvonalon el tudják látni feladatukat.

Bővebben...
 

A kormány "foggal-körömmel" ragaszkodik az adócsökkentésekhez

E-mail Nyomtatás

A kormány "foggal-körömmel" ragaszkodik az adócsökkentésekhez - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón. A közszféra béremelései után az adócsökkentések megteremtik a magasabb fizetések feltételeit a versenyszférában is; a nagy bérmegállapodás már érezteti hatását - mondta Dömötör Csaba.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség