Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 18, csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Itthon

Orbán Viktor levelet és tényadatokat tartalmazó mellékletet küldött a Professzorok Batthyány Körének

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor köszönőlevelet és egy 25 pontos listát küldött a Professzorok Batthyány Körének (PBK), amely olyan, a kormányzati döntések kiindulópontjául szolgáló adatokat tartalmaz, melyek eltérnek a PBK által közölt elemzéstől - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a kormany.hu-t.

Bővebben...
 

Tovább csökkennek a várólisták

E-mail Nyomtatás

Tovább csökkennek a kórházi várólisták, a kormányzat idén is 5 milliárd pluszforrást fordít erre a célra - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán hangsúlyozta: 2012-ben a kórházi várólistán szereplő betegek száma 70 ezer volt, a listacsökkentési programnak köszönhetően számuk 2015 novemberére 35 125-re, 2017. januárra pedig 27 959-re csökkent.

Bővebben...
 

Tisztességes megállapodás kell Nagy-Britanniával

E-mail Nyomtatás

Tisztességes, fair megállapodást kell kötnie az Európai Uniónak Nagy-Britanniával, ennek hiánya végzetes gazdasági következményekkel járna az unióra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető kiemelte: Magyarország elvárása a tárgyalásokat illetően, hogy az EU nem lehet sértődött pozícióban, ha a sértettség alapján tárgyal, akkor nem születhet jó megoldás a számára.

Bővebben...
 

Átalakul a fóti gyermekváros

E-mail Nyomtatás

A kormány szándékai szerint 2019-re tömegszerű intézményekben nem lesz gyermekvédelmi gondoskodás, ennek részeként átalakul a fóti gyermekváros is - közölte Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Fóton.

Bővebben...
 

Hónapokon belül megegyezés születhet a háziorvosok hatáskörének bővítéséről

E-mail Nyomtatás

Az egy éve folyó egyeztetések eredményeként hónapokon belül megegyezhetnek hatáskörük bővítéséről a háziorvosokkal - mondta Rétvári Bence a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a lakosság egészségét az szolgálja majd a legjobban, ha minél több szűrést, vizsgálatot végezhetnek el a kórházak, szakrendelők helyett a háziorvosok, akikhez a leggyakrabban járnak az emberek.

Bővebben...
 

A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket kezdő fiatalokat

E-mail Nyomtatás

A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket megkezdő fiatalokat, ezért a fiatal házasokat két évig igénybe vehető adókedvezménnyel támogatja, amely összesen 120 ezer forint megtakarítást jelent - mondta Novák Katalin budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

A Belügyminisztérium közleménye

E-mail Nyomtatás

Vigyázat! Hadházy félrevezet!

Az ESR 112 rendszerben érkező hívások fogadása és a Hívásfogadó Rendszerben történő kezelése a korábbiaknál jelentősen gyorsabb reagálást és pontos terület-megjelölést tesz lehetővé. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő úr (LMP) téved: a több millió segélyhívás közül mindössze 33 esetben volt okkal kifogásolható a hívásfogadó operátorok és a tevékenységirányítók eljárása - ezt a számot sem Hadházytól tudjuk, a minőségbiztosítási rendszer gyakorlatilag minden egyes hívásfogadást ellenőriz, szinte azonnal korrigál. A megalapozott kifogások számának évről évre csökkenő tendenciája bizonyítja: az ESR 112 megfelel a vele szemben támasztott elvárásoknak, az állampolgárok számára lényegesen nagyobb biztonságot jelent.

Bővebben...
 

Átláthatóvá kell tenni, honnan kapják pénzüket a közélet szereplői

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök szerint meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a magyarok minden közéleti szereplőről tudhassák, kicsoda ő, és honnan kapja a pénzét. A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában - a civil szervezetekre vonatkozó kérdésre - kifejtette: olyan világban élünk, ahol a befolyásolási kísérletek gyakoriak minden országban és majdnem minden ország részéről.

Bővebben...
 

A határvédelem továbbra is kiemelt nemzetbiztonsági ügy

E-mail Nyomtatás

A magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén. A kormányfő beszédében hangsúlyozta: kívülről, Brüsszelből továbbra sem várhatunk megoldást, így "nekünk kell megvédenünk saját magunkat".

Bővebben...
 

A tüzelőanyag-pályázattal 180 ezer családnak segítenek

E-mail Nyomtatás

A Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag-pályázat 180 ezer embernek jelent segítséget - mondta Pogácsás Tibor Dányban. A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára közölte, a 2016-2017-es télre 2289 önkormányzat nyújtott be pályázatot, átlagosan egy-egy település 1,5 millió forint többlettámogatáshoz juthatott.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség