Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Itthon

Veszélyben Tokaj világörökségi címe

E-mail Nyomtatás
A szerencsi szalmaégető erőmű építésének a felfüggesztését tartja indokoltnak egy az Unesco megbízásból készült jelentés - értesült a Magyar Nemzet. A jelentést a júniusi világörökségi bizottság ülésén tárgyalják, ahol akár megvonhatják a Tokaj-hegyaljára kiadott világörökségi címet.
Bővebben...
 

Korán megindult a húsvéti roham

E-mail Nyomtatás
Idén is összeállította hagyományos húsvéti kosarát a Napi Gazdaság. Három budaörsi hipermarketben jártak, füstölt kötözött lapockát, tojást, tormát, paprikát, paradicsomot, lisztet, margarint, üdítőt, csokitojást és egy üveg alkoholt vettek. Kiderült, hogy alig volt különbség a végösszegek között: mindössze 150 forinttal került kevesebbe a legolcsóbb kosár a legdrágábbnál.
Bővebben...
 

Népszavazási kérdésekről döntött az OVB

E-mail Nyomtatás
Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén négy olyan népszavazási kérdést hitelesített, amelyek az egészségbiztosítási pénztárakkal kapcsolatosak. A pénztárak részvényeire, működési formájára és szolgáltatási körükre vonatkozó kérdés kapott zöld utat, valamint egy olyan kezdeményezés, amely hatályon kívül helyezné a pénztárakról szóló törvényt. Ha az OVB keddi döntései ellen nem érkezik fellebbezés, a kezdeményezők elvileg megkezdhetik kérdéseikhez az aláírásgyűjtést.Az Országos Választási Bizottság az alábbi kérdésekben hitelesítette az aláírásgyűjtő ív mintapéldányát:
Bővebben...
 

Írország nem adja ki a leányfalui gázolót

E-mail Nyomtatás
Elutasította Magyarország kiadatási kérelmét az Ír Legfelsőbb Bíróság Ciaran Tobin ügyében - számolt be kedd este az RTL Klub Híradója. A férfi még 2000-ben gázolt halálra autójával két kisgyereket egy leányfalui buszmegállóban, majd hazautazott.
Bővebben...
 

Konzuli tájékoztató a mohácsi romáknak - gyér volt az érdeklődés

E-mail Nyomtatás
Mohácson mindössze 8 ember ment el a Külügyminisztérium és a kanadai konzul kedd délutáni tájékoztatójára, pedig csak a baranyai városban legalább százan fontolgatják állítólag, hogy kivándorolnak Kanadába. Carol Turner kanadai konzul a Független Hírügynökségnek elmondta: a vízumkényszer márciusi megszüntetésével csak annyi változott, hogy a büntetlen előéletűek érvényes útlevéllel átjuthatnak a határon, és legfeljebb hat hónapig az országban maradhatnak, de ezen időszak alatt nem vállalhatnak munkát. A hat hónapnál hosszabb tartózkodáshoz ezentúl is vízum kell.Nemcsak Mohácsról, hanem több Borsod megyei városból, így Miskolcról, Sajószentpéterről és Kazincbarcikáról is Kanadába készülnek roma családok. Sajószentpéterről állítólag áprilisban indulna útnak az első csoport. A családokból egyelőre csak a férfiak mennének, és főleg az építőiparban vállalnának munkát.
Bővebben...
 

A magyar pálinka ügyében teljes az egyetértés

E-mail Nyomtatás
Az öt parlamenti párt és a kormány is egyetértett abban kedden az Országgyűlésben, hogy törvényt kell alkotni a pálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanács felállításáról. Az ötpárti törvényjavaslat célja, hogy védelmet nyújtson a minőségi hazai gyümölcspárlatoknak.2004 -ben az Európai Unió elfogadta, hogy Ausztria négy tartományán kívül, csak Magyarország használhatja a pálinka szót termékeire. Vagyis a pálinka azóta hivatalosan is hungaricum. Az érintettek 2004 óta szorgalmazzák, hogy a pálinka gyártását és forgalmazását, illetve a különböző tiltásokat törvényi szinten szabályozzák.
Bővebben...
 

A Fidesz szerint még a maffiamódszereknél is rosszabb az egészségügyi miniszter kijelentése

E-mail Nyomtatás
A Fidesz szerint az egészségügyi miniszter a gyermekorvosokat és rajtuk keresztül a gyermekeket fenyegette meg keddi nyilatkozatával, amikor arról beszélt, hogy a házi gyermekorvosoknak szánt vizitdíj kompenzációból tudják enyhíteni valamennyi háziorvosnál a vizitdíj eltörlése miatti bevételkiesést. "Egy kultúráltabb Európában, ahol valamiféle etikát még a maffiában is fel lehet fedezni, legalábbis az európai maffia világában, még ott sem fenyegetik a gyerekeket" - fogalmazott Pesti Imre.
Bővebben...
 

Aláírásgyűjtés indult Fehérváron a fűtésdíj mérséklésére

E-mail Nyomtatás
Aláírásgyűjtésbe kezdtek a társasházak a magas fűtésdíj ellen Székesfehérváron. Azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat bírálja felül a hőerőműre kötött szerződést, és hozzon létre egy szociális alapot a magas fűtésdíj mérséklésére.Keddtől tíz közös képviselő gyűjti az aláírásokat, de az akció a tervek szerint az egész városra kiterjed, mert sokan nem tudják fizetni a fűtésszámlát - mondta Pákozdi Péter, az aláírásgyűjtés szervezője.
Bővebben...
 

Értékes kegytárgyakat loptak Szanyból

E-mail Nyomtatás
Kápolnákat fosztottak ki a színesfémtolvajok a Győr - Moson -Sopron megyei Szanyban. A lakatot leverték és mindent elvittek, ami fémből volt.A Szent - Anna és a Szent Lénárd kápolnából gyertyatartókat, feszületeket, tálakat és szobrokat loptak el.
Bővebben...
 

Tárgyalt a dunaújvárosi Hankook a szakszervezettel

E-mail Nyomtatás
Először tárgyalt a dunaújvárosi Hankook a szakszervezettel a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) budapesti székházában, kedden. Megkezdődnek az egyeztetések a kollektív szerződés megkötése érdekében.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség