Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Itthon

Félszáz település gazdagodik tanuszodával, tornateremmel

E-mail Nyomtatás

Szabó Tünde sportállamtitkár bejelentése szerint a szeptemberben induló tanévben közel ötven hazai településen készül el új tanuszoda, tornaterem, tanterem, illetve újonnan épített iskola. Augusztus 2-ai  sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a beruházások teljes mértékben kormányzati forrásból valósulnak meg, a helyi önkormányzatoknak nem kellett önerőt biztosítaniuk.

Bővebben...
 

Négy százalékkal erősödött az ipari termelés júniusban

E-mail Nyomtatás

Az év hátralévő részében az ipari termelés júniusihoz hasonló mértékű növekedése várható - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára augusztus 4-én az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Bővebben...
 

5 millió tonna őszi búza termett az idén

E-mail Nyomtatás

A nyári aratási munkák befejeződtek az országban, őszi búzából mintegy 5 millió tonna termett összesen - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára augusztus 2-án, szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben...
 

Augusztus végéig megérkeznek az iskolákba a tankönyvek

E-mail Nyomtatás

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a hónap végéig mindenhova megérkeznek - mondta a köznevelési helyettes államtitkár eddi budapesti sajtótájékoztatóján. Maruzsa Zoltán kifejtette: a gyártási folyamat hétfőn lezárult, és ezzel megkezdődhetett, évfolyamonként szétválogatva a könyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. Hozzátette: az előválogatással is az iskolák munkáját szeretnék könnyíteni a tanévkezdés előtt.

Bővebben...
 

Több fejlesztés valósult meg 106 millió forint összértékben a váci kórházban

E-mail Nyomtatás

Több fejlesztés is megvalósult 106 millió forint értékben, kormányzati segítséggel a váci Jávorszky Ödön Kórházban. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán a központi sterilizáló műszerfejlesztése, valamint a légtechnikai és energetikai korszerűsítés átadási ünnepségén emlékeztetett arra: a múlt év végén a kormány úgy döntött, hogy 15 milliárd forintot ad országosan kórházi fejlesztésekre, hogy az intézmények működési költségei csökkenjenek.

Bővebben...
 

Magyarország Kína legfontosabb kereskedelmi partnere a térségben

E-mail Nyomtatás

Magyarország és Kína stratégiai partnerségének megerősítése jegyében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Liu Jen-tung kínai miniszterelnök-helyettes az Országházban június 21-én délelőtt – tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Bővebben...
 

Egyre többen szereznek egyre magasabb fokú végzettséget

E-mail Nyomtatás

Egyre többen szereznek egyre magasabb fokú végzettséget Magyarországon - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatón.Rétvári Bence, aki a 2011-es általános és a 2016-os kis népszámlálása adataira hivatkozott, kiemelte: örvendetesen csökkent a nyolc általános iskolai végzettséggel sem rendelkezők aránya, míg 2011-ben ez 4,9 százalék volt, addig most 3,2 százalék.

Bővebben...
 

Soros hálózata maffiaszerű

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor szerint az egyetlen maffiaszerűen működő hálózat Magyarországon Soros Györgyé. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy sokkolta Donald Trump amerikai elnök bejelentése, miszerint országa kilép a párizsi klímaegyezményből. A kormányfő június 2-án a Kossuth rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: egyetlen olyan fontos és jelentős eleme van a magyar közéletnek, amely nem átlátható, ez pedig "a Soros-féle maffiaszerű hálózat" és annak - civilnek nem nevezhető - "ügynökszerű szervezetei", amelyek Soros György céljainak érvényesítéséért dolgoznak.

Bővebben...
 

1,7 millió embert sikerült bevonni a kormányzásba

E-mail Nyomtatás

A magyar kormány mintegy 1,7 millió emberrel folytatott párbeszédet, ennyi embert sikerült bevonnia a kormányzásba - értékelte a most zárult nemzeti konzultációt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 90. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Lázár János visszautasította Soros György magyar származású amerikai üzletember brüsszeli kijelentését is, mert az szerinte igazságtalan Magyarországgal szemben, és súlyosan elferdíti a valóságot.

Bővebben...
 

Részvételi rekordot hozott a nemzeti konzultáció

E-mail Nyomtatás

A május 31-ei összesítés szerint 1 millió 680 ezren mondták el véleményüket - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a konzultáció utolsó napján. A politikus budapesti sajtótájékoztatóján köszönetet mondott azoknak, akik kiálltak Magyarországért. "Köszönet jár azoknak, akik vették a fáradságot, elmentek a postára vagy leültek a számítógép elé, és kitöltötték a kérdőívet. Kiállásuk a magyar demokrácia erejét bizonyítja, és azt, hogy a magyarok sohasem hagyják, hogy nélkülük döntsenek róluk" - fogalmazott.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség