Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 24, szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Külföld

Újabb feszültségforrás: Koszovó kisajátította a Szerbia tulajdonában lévő ingatlanokat

E-mail Nyomtatás

Felháborodást okozott Szerbiában, hogy a pristinai kormány rendeletben koszovói tulajdonnak minősítette az ország területén található azon ingatlanokat, amelyek az egykori Jugoszlávia, majd jogutódja, Szerbia tulajdonában voltak, és mindeddig nem történt meg vagyonjogi viszonyuk rendezése.

Bővebben...
 

A nemzet attól erős, hogy szabad emberek alkotják

E-mail Nyomtatás

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezett a Magyar Mozgalom

 

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a szabadkai Népkörben tartotta március 15-i ünnepi műsorát a Magyar Mozgalom. Ünnepi beszédet mondott Zsoldos Ferenc, a mozgalom ügyvivői testületének tagja.

Bővebben...
 

A haza és a haladás szab utat a magyarságnak

E-mail Nyomtatás

Pásztor István és Semjén Zsolt mondott ünnepi beszédet Szabadkán

Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese a vajdasági központi ünnepségen a szuverenitás megőrzését és az egység megteremtését jelölte meg a nemzeti törekvések alappillérének, Pásztor István, a VMSZ elnöke az ész és a szív döntéseit állította párhuzamba nemzeti ünnepünkön mondott köszöntőjében.

Bővebben...
 

Itt vagy velünk, Esterházy János

E-mail Nyomtatás

Esterházy János nevével először Fábry Zoltán leveleinek egyikében találkoztam. Az 1958. március 18-án kelt levélben ez állt: „…Megint egy szörnyű hír kavart fel: Esterházy János meghalt a börtönében; a „védencem” volt, és hiába volt. Mintha én is bűnös lennék a halálában.” Akkoriban, 1972-ben, nem is sejtettem, ki lehetett az a fontos személy, akinek halála megrendítette Fábryt. A rendszerváltás körüli időkben aztán hallottam már a vértanú grófról, 2007-ben pedig, a CSEMADOK Itthon című kulturális havilapjában az elsők között tártunk a nyilvánosság elé írásokat életéről és drámai sorsáról.

Bővebben...
 

Danko: Az emberek elégedetlenek, ezért szélsőséges megoldásokat keresnek

E-mail Nyomtatás

Andrej Danko szlovák házelnök szerint azért terjed az országban a szélsőségesség, mert az emberek elégedetlenek a jelenlegi politikai helyzettel, és szélsőséges megoldásokat keresnek. A SITA hírügynökségnek adott interjújában Danko kijelentette, léteznek a társadalomban xenofób és rasszista megnyilvánulások, amelyek szerinte a törvényhozásba is bekerültek. De Danko szerint a parlamenten belül másfajta szélsőségesség is tapasztalható, az állandóan elégedetlen képviselők sértésekben megnyilvánuló kijelentései. Danko szerint a szélsőségességgel csak hideg fejjel és új törvényekkel lehet felvenni a küzdelmet.

Bővebben...
 

Kassán tartotta első klubtalálkozóját a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége

E-mail Nyomtatás

A tavaly ősszel alakult szövetség bemutatkozó, tervismertető tanácskozását idén januárban tartották Révkomáromban. A fiatalok nemcsak saját álmaik megvalósítására törekszenek, hanem a felvidéki magyar vállalkozók összefogására is, hozzájárulva ezzel a vidék gazdaságának fejlesztéséhez. A regionális klubtalálkozó-sorozat tapasztalatcsere és ismerkedés céljából indult, első helyszíne pedig a kassai Rovás volt.

Bővebben...
 

A szavak ereje…

E-mail Nyomtatás

Herdics György könyvének bemutatója Dunaszerdahelyen

Március 8-án könyvbemutatóra került sor a dunaszerdahelyi Szent Erzsébet Főiskola szépen kialakított, új központi előadótermében. Herdics György A szavak ereje… címmel megjelent, válogatott írásokat tartalmazó kötetét Póda Erzsébet, a Csallóköz hetilap főszerkesztője és Albán József bősi plébános, a Remény katolikus hetilap főszerkesztő-helyettese mutatta be. A kiadvány a szerzőnek a Csallóköz című hetilapban megjelent csaknem száz jegyzetét tartalmazza.

Bővebben...
 

Egészségügyben Kárpátalján magyarul: interjú Varga Gyöngyi mentőorvossal

E-mail Nyomtatás

Meglehetősen elterjedt a köztudatban az a vélemény, hogy a mentőorvos szakmája nem is olyan nehéz. Kimegy a hívásra, vérnyomást csillapít, esetleg bekísér egy-egy beteget a kórházba. Valójában nagyon kemény munka folyik a háttérben, mely nem csupán fizikailag, hanem lelkileg is megterhelő. Soron következő beszélgetőtársam kapcsán vetődött fel bennem a kérdés, hogyan lesz egy törékeny, kedves nőből mentőorvos? Ismerjük meg közelebbről Varga Gyöngyi doktornőt!

Bővebben...
 

"Mostantól minden kapcsolatot megszakítunk Ukrajnával"

E-mail Nyomtatás

Olekszandr Zaharcsenko, a donyecki oroszbarát szakadárok vezetője bejelentette, hogy megszakít minden kapcsolatot a felkelők ellenőrzése alatt lévő terület és Ukrajna többi része között, miután a kijevi kormány nem tett eleget a vasúti blokád felszámolását célzó korábbi ultimátumának.

Bővebben...
 

Szakadó esőben tartották a megemlékezést a Székely vértanúk emlékművénél

E-mail Nyomtatás

Szakadó esőben zajlott március 10-én délután a székely szabadság napja alkalmából szervezett megemlékezés és felvonulás Marosvásárhelyen, a székely vértanúk emlékművénél. Ezrek gyűltek össze, hogy leróják kegyeletüket a Habsburg-ellenes székely szervezkedés 163 évvel ezelőtt kivégzett vértanúinak emlékművénél, és a prefektusi hivatal elé vonulva nyilvánítsák ki a székelység autonómiaigényét.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség