Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Külföld

Szabadlábra helyezték Dmitro Firtas üzérkedő ukrán milliárdost

E-mail Nyomtatás

A bécsi tartományi bíróság február 24-én szabadlábra helyezte Dmitro Firtas ukrán milliárdost. Firtast még február 21-én vették őrizetbe az osztrák fővárosban a bécsi ügyészség döntése alapján. Az ügyészség keddi tájékoztatása szerint a milliárdos elfogása egy Spanyolország által kiadott európai elfogatóparancs alapján történt. Ugyanezen elfogatóparancs alapján csütörtökön egy Bécsben élő szíriai-ukrán üzletembert is elfogtak az osztrák fővárosban – közölte News című osztrák újság.

Bővebben...
 

Paunović: 245 millió dinár a nemzeti tanácsoknak 2017-ben

E-mail Nyomtatás

A szerb kormány 245 millió dinárt különített el a nemzeti tanácsok 2017. évi működésére, jelentette be Suzana Paunović, a szerb kormány keretében működő emberi és kisebbségi jogi iroda igazgatója a Beta jelentése szerint. A szerbiai nemzeti kisebbségek jogainak megvalósítására vonatkozó akcióterv végrehajtásáról szóló második jelentés ismertetése előtt elmondta, „első alkalommal rajzolódott ki világos kép” a kisebbségi jogok területén történtekről.

Bővebben...
 

Egyiptom: megöltek újabb két keresztényt

E-mail Nyomtatás

A koptok a terroristák kiszemelt áldozatai

Feltételezett szélsőségesek meggyilkoltak két kopt keresztényt a Sínai-félsziget forrongó északi részén - közölték egyiptomi biztonsági tisztségviselők. Az eset mindössze napokkal azt követően történt, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ága megfogadta: fokozni fogja támadásait az ország lakosságának mintegy 10 százalékát kitevő keresztény kisebbség ellen. Az illetékesek elmondták, hogy a 65 éves Szaad Hanát agyonlőtték, 45 éves fiát Medhátot pedig elhurcolták és élve elégették. A holttesteket el-Arísban dobták ki egy út szélén február 23-án. Év eleje óta 5 keresztényt gyilkoltak meg Egyiptomban. Decemberben 27-en haltak meg egy kairói templom ellen elkövetett merényletben.

Bővebben...
 

Nyilvános konzultációt kezdeményez az RMDSZ

E-mail Nyomtatás

Május 13-án tartja kongresszusát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, valamint egy hónapon át tartó nyilvános konzultációt kezdeményez alapszabályzatának és programjának módosítására – jelentette be február 16-án, csütörtökön, a Szövetségi Állandó Tanács ülését követően Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök (képen).

Bővebben...
 

Kiemelt helyszíne lesz Nagyvárad az idei Szent László-emlékévnek

E-mail Nyomtatás

Kiemelt helyszíne lesz Nagyvárad az idei Szent László-emlékévnek – közölte sajtótájékoztatón Zatykó Gyula, a nagyváradi Szent László Egyesület elnöke. A sajtótájékoztatóról kiadott közlemény szerint június 19. és 25. között tartják meg a nagyváradi Szent László-napokat, és az idei Szent László-év alkalmából már márciustól a városalapító királlyal kapcsolatos előadássorozatot tartanak Nagyváradon.

Bővebben...
 

Nincs, de zavar a Wass Albert utca

E-mail Nyomtatás

A kézdivásárhelyi városi bíróság február 16-ai ítéletében jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a kézdivásárhelyi Wass Albert utcanév ügyében. A végleges végzésnek a bíróságok portálján közzétett kivonata szerint a bíróság helybenhagyta a prefektus és a városi ügyészség keresetét az önkormányzat ellen, és ezzel megerősítette a nyomozás elindítását „a háborús bűnösök kultuszának terjesztése” ügyében.

Bővebben...
 

Székely Szabadság Napja – Változatlanul a szabadság a tét

E-mail Nyomtatás

A Székely Szabadság Napjára, március tizedikére készülve nem hagyhatjuk szó nélkül azt, az egész Romániát átfogó, erkölcsi, politikai válságot, amely rövid idővel a választások után százezreket vitt az utcára. Huszonhat évvel a rendszerváltás után olyan súlyosak és mélyek a demokrácia, a jogállam hiányosságai, hogy a társadalmi elégedetlenséget teljes mértékben indokoltnak lehet tekinteni. A román politikai osztály ebben a hosszú időszakban nem arra használta a rendelkezésére álló törvényhozói és végrehajtó hatalmat, hogy a jogállam törvényi és intézményi kereteit megteremtse és működtesse, hanem ellenkezőleg, a torz, múltból örökölt hatalmi struktúrák megtartását, megerősítését is vállalta, hogy saját politikai hatalmát konszolidálja.

Bővebben...
 

Eljárást indított az EB Románia ellen a szeméttelepek ügyében

E-mail Nyomtatás

Eljárást indított az Európai Bíróságon Románia ellen az Európai Bizottság amiatt, hogy a hatóságoknak nem sikerült bezárniuk 68 nem EU-konform városi szeméttelepet, amelyek károsíthatják a lakosság egészségét – írja a bizottság közleményében.

Bővebben...
 

Példát mutatnak a krisztusi megszentelt élet tanúi

E-mail Nyomtatás

Gyászévtized – a reformáció eszméiért címmel egyháztörténeti konferenciát rendeztek Rozsnyón

Gyászévtized. Az 1671-1681-es évek így kerültek be a reformátusok történetébe. Február tizenegyedikét jeles dátumként tartják számon, hiszen a gályarabokat 1676-ban e napon kezdik szabadon engedni, s ennek tiszteletére tették emléknappá. Ez alkalomból a Gömöri és az Abaúj-Tornai Református Egyházmegye konferenciát rendezett Rozsnyón, mely istentisztelettel vette kezdetét. Az igét a Hollandiából érkezett Nt. Jaap Doedens hirdette, aki most a Pápai Református Teológiai Akadémián teljesít szolgálatot. Igehirdetésében imádkozott a mindenkori üldözöttekért.

Bővebben...
 

Nem jött be az ellenzék igyekezete: Fico kormányfő marad

E-mail Nyomtatás

Nem sikerült az ellenzéknek az energiaár-botrány miatt leváltania Robert Fico kormányfőt. Fico leváltása mellett 60 képviselő szavazott a 130 jelenlévő közül a február 16-ai rendkívüli ülésen. A kormányfő tisztségben maradása mellett a Smer-SD, az SNS és a Most-Híd képviselői szavaztak, de a leváltása ellen voltak Peter Marček és Rastislav Holúbek független képviselők is. A rendkívüli ülés majd 12 órán át tartott, a vitában összesen 27 képviselő szólalt fel.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség