Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Külföld

Kirabolták a Tisza TV szerkesztőségét

E-mail Nyomtatás

A hatóságoknak szinte azonnal sikerült kézre keríteni a 32 éves tettest. A férfi büntetett előéletű, többször is meggyűlt a baja a törvénnyel lopások miatt – írja a mukachevo.net.

A tettes az ablakon keresztül jutott be a stúdióba.

Bővebben...
 

Zenta: Az 1849. február eleji események áldozataira emlékeztek

E-mail Nyomtatás

Az 1849. február eleji tragikus zentai események áldozataira emlékeztek február 1-jén Zentán, a Felsővárosi köztemetőben, ahol az egybegyűltek megkoszorúzták az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc emléksírhelyét is.

Bővebben...
 

Radičová lemondott az Arany Biatec díjáról

E-mail Nyomtatás

Iveta Radičová volt szlovák kormányfőnek még 2012-ben adományozta a díjat a Gazdasági Klub Informális Gazdasági Fórum (NEF). Az Arany Biatec annak az ezüst kelta éremnek a mintájára készült, amelyen nagy valószínűséggel Biatec kelta fejedelem neve szerepel, s az eredeti érmét feltehetően a mai Pozsony területén verték i. e. az 1. század közepe táján. A díjat az 1990-ban alakult Gazdasági Klub – amelynek külföldi tagjai is vannak és profiljuk a teljes politikai spektrumot felöleli – minden évben olyan személyiségeknek adományozza, akik megítélésük szerint gazdasági, társadalmi, tudományos, oktatási, kulturális vagy egészségügyi téren valami rendkívülit cselekedtek.

Bővebben...
 

„Nem én hagytam el Magyarországot, Magyarország hagyott el engem”

E-mail Nyomtatás

Száztíz éve született Selye János

Ma van éppen száztíz éve annak, hogy a magyarságát soha meg nem tagadó, közép-európai gyökerekkel rendelkező Selye János, a 20. század orvostudományának egyik legjelentősebb személyisége megszületett. Ebből az alkalomból a nevét viselő komáromi egyetem egy állandó kiállítást hozott létre a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával, amely a világhírű professzor életét és munkásságát mutatja be.

Bővebben...
 

Család- és emberszeretete, istenhite ma is példamutató

E-mail Nyomtatás

Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra, a szegények orvosára emlékeztek Felbáron

A fogcsikorgató hideg ellenére zsúfolásig megtelt a felbári katolikus templom tegnap délután, hogy a falu és a környék hívői újra – mint már évek óta – leróják kegyeletüket Boldog Batthyány-Strattmann László előtt. Az ünnepi főpapi szentmisén Őex. Dr. Székely János esztergom-budapesti segédpüspök méltatta az ünnepelt életútját.

Bővebben...
 

Aranyember-szobor adományozók „aranyaiból”

E-mail Nyomtatás

Január harmincadikán délután fél négykor szoborállítási ünnepség kezdődik a komáromi Eötvös utca azon pontján, melyen a múlt század ötvenes éveiben a Magyar Területi Színház első székhelyének épülete állt. A második világháborút követően, teljes jogfosztottságunk, a kitelepítések és deportálások, majd a kommunista hatalomátvétel után, 1952-ben itt kezdte meg működését a Magyar Területi Színház (MATESZ). Az épületet azóta lebontották; helyén a lakótömbök övezte, afféle zöld pontként megmaradt kis térségen állítják fel Gáspár Péter Aranyember- szobrát.

Bővebben...
 

Féltik a kolozsvári elméleti oktatást

E-mail Nyomtatás

Veszélybe került a kolozsvári Brassai Sámuel-gimnázium elméleti oktatása, a tanfelügyelőség ugyanis úgy döntött, hogy a csökkenő gyermeklétszám miatt ebben a tanintézetben szüntetnek meg a 2017/2018-as tanévtől egy kilencedik osztályt, állítja az iskola tanári közössége – számol be Kiss Előd-Gergely a kronika.ro-n.

Bővebben...
 

Megjelent a hivatalos közlönyben az autonómiát követelő kezdeményezés

E-mail Nyomtatás

Megjelent a hivatalos közlönyben a Székelyföldnek autonómiát előirányzó törvénytervezet, amelyet polgári kezdeményezésként akar a parlament elé terjeszteni egy – a Gyergyószéki Székely Tanács (GYSZT) által megalakított – tíztagú kezdeményező bizottság. A tavaly novemberben beterjesztett tervezet szövege együtt jelent meg a – szakértőkből álló, a törvényszövegek jogharmóniáját vizsgáló – törvényhozási tanács véleményezésével, amely a kezdeményezés elutasítását javasolja a törvényalkotóknak. Az indoklásban a szakértők kifejtik: azért javasolják a törvényjavaslat elutasítását, mert álláspontjuk szerint a kezdeményezés az egységes román nemzetállammal párhuzamos, különálló állami entitás létrehozását irányozza elő, ami alkotmányellenes.

Bővebben...
 

Együttélési kódex: pert vesztett Hargita megye prefektusa

E-mail Nyomtatás

A Hargita megyei törvényszék elutasította Jean-Adrian Andrei Hargita megyei prefektus keresetét, amelyben megtámadta a megyei önkormányzatnak a román–magyar együttélés jó normáit rögzítő kódex kidolgozásáról szóló határozatát. Az első fokon hozott ítélet kivonatát a romániai bíróságok portálján közölték szerdán. Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta, bízik abban, hogy a prefektus mérlegelni fogja, hogy „a jó szándékú, példa értékűnek is tekinthető program csak jót hozhat mind a magyarok, mind pedig a románok számára”, és lesz olyan bölcs, hogy nem fellebbez az ítélet ellen.

Bővebben...
 

A Kárpát-medencére kiterjedő Szent László-utat alakít ki az RMDSZ

E-mail Nyomtatás

Az egész Kárpát-medencére kiterjedő Szent László-út kiépítésébe kezdett az RMDSZ és az Iskola Alapítvány. A projekttel azokat a településeket szervezik hálózatba, amelyeken fellelhető Szent László király öröksége.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség