Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Külföld

Közel 160 orvos távozott Vajdaságból tavaly

E-mail Nyomtatás

A tavalyi év folyamán legkevesebb 152 orvos ment el Vajdaságból Németországba vagy máshová munkát keresni. Az orvosok idén sem késlekedtek, ugyanis az év eleje óta kilenc good standing tanúsítványt adtak ki. A Vajdasági Regionális Orvosi Kamara tagjai közül mintegy 160-an kaptak zöld utat, azonban ez a szám még nem végleges, mivel a munkanélküli orvosok és a végzett orvostanhallgatók is a külföldre távozás mellett döntenek, akiknek azonban a törvény szerint féléves gyakorlatot kell elvégezniük egy egészségügyi intézményben ahhoz, hogy eleget tegyenek a külföldi munkavállalás minimum feltételének.

Bővebben...
 

Makkai László atya: Roma konferencia, felzárkózási programok, ökumenizmus

E-mail Nyomtatás

Makkai László atya, a miskolci görögkatolikus egyházmegye cigánypasztorációért felelős püspöki helynöke ezekben a napokban Rómában tartózkodik. Látogatása során felkeresi a magyar egyházi intézményeket. Január 24-én ellátogatott Magyarország szentszéki nagykövetségére. Megbeszélést folytatott Habsburg Lotharingiai Eduárd nagykövettel.

Bővebben...
 

Hogy a varjú is ukránul károgjon

E-mail Nyomtatás

Miközben még le sem zárult az Alkotmánybíróság előtt a 2012-ben elfogadott és azóta is hatályban lévő nyelvtörvény ügyében szervezett eljárás Kijevben – Ukrajna Legfelsőbb Tanácsa (parlamentje) hivatalos honlapja szerint 2016. december 19-én parlamenti képviselők egy csoportja új nyelvtörvénytervezetet nyújtott be 5556-os számmal és Ukrajna törvénye a nyelvekről Ukrajnában címmel. Még el sem készültünk a tervezet részletes elemzésével, máris újabb törvénytervezet került a Verhovna Rada elé.

Bővebben...
 

Hidegen hagyja a szlovák kormányt a fuvarozók sorsa

E-mail Nyomtatás

A kelet-közép-európai fuvarozókat súlyosan hátrányosan érintő francia, német és osztrák szabályozás tarthatatlanságára hívta fel a figyelmet korábbi írásában Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke. Legújabb elemzésében azt is feltárja, miért is elfogadhatatlan a diszkriminatív nyugati gyakorlat.

Bővebben...
 

Folytatódik a nézeteltérés Fico és Kiska közt

E-mail Nyomtatás

Robert Fico kormányfő állítólag arra kérte Andrej Kiska köztársasági elnököt, hogy azoknak, akik a legtöbbet tettek a szlovák uniós elnökség sikeréért, adományozzon állami kitüntetést. A kormányfő szerint azonban Kiska elutasította a kérelmét. Fico mindezt január 18-án, a szlovák uniós elnökség hivatalos befejezése alkalmából jelentette be, amelyen sikeresnek minősítette Szlovákia uniós elnökségét.

Bővebben...
 

Magyar állami támogatásból újult meg az ipolyhídvégi plébánia

E-mail Nyomtatás

Az Ipoly menti közösségek köszönetüket fejezték ki Soltész Miklós államtitkárnak

Az ipolyhídvégi katolikus templom plébániáján az Ipoly menti lelki vezetők köszönetüket fejezték ki Soltész Miklósnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárának a magyarországi támogatásokért.

Bővebben...
 

Az Alkotmánybírósághoz fordulna a koalíció a Mečiar-amnesztiák ügyében

E-mail Nyomtatás

Hírügynökségi értesülések szerint a Koalíciós Tanács ülésén megegyezés született, hogy beadvánnyal fordulnak az Alkotmánybírósághoz a mečiari amnesztiák ügyében. A beadványról Andrej Danko (SNS) házelnök már a múlt év decemberének elején említést tett. Akkor azt mondta, felszólította Andrej Kiska köztársasági elnököt és Robert Fico kormányfőt is a beadvány közös beterjesztésére.

Bővebben...
 

Moszkva ellenzi, hogy az EBESZ rendfenntartó szerepet kapjon Kelet-Ukrajnában

E-mail Nyomtatás

Moszkva beleegyezik abba, hogy növeljék a Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kelet-ukrajnai ellenőreinek számát, és személyi lőfegyvert is viselhessenek, de abba nem, hogy a páneurópai szervezet rendvédelmi feladatokat lásson el a térségben.

Bővebben...
 

V. Magyar Konyha Hete Kárpátalján

E-mail Nyomtatás

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács kezdeményezésére és szervezésében február 27. és március 5 között rendezik meg a Magyar Konyha Hetét. A rendezvény keretében a kezdeményezésben részt vevő kárpátaljai éttermek jelentős árengedménnyel kínálják a magyar tradicionális ételek remekeit. Az előre meghirdetett ételekre csütörtökön (március 2-án) 50 százalékos a kedvezmény, a hét többi napján pedig 25 százalékos kedvezménnyel várják az éttermek a vendégeket.

Bővebben...
 

Létrejött a Vatikán nő alkalmazottainak első szervezete

E-mail Nyomtatás

A D.VA (Donne in Vaticano) vagyis Nők a Vatikánban elnevezésű szervezet az első a Vatikánban, amely kizárólag a Vatikán Városállam és a Szentszék, illetve a hozzá kapcsolódó intézmények világi és szerzetesi, aktív és nyugdíjba vonult női munkatársai számára jött létre. A kis állam történetében ilyenre még nem volt példa. A Nők a Vatikánban most született szervezet statútumát jóváhagyták az illetékes vatikáni hatóságok. Az alapokmány aláírására szeptember 1-jén került sor a Vatikáni Kormányzóságon.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség