Publicisztika

Hulladékártalmatlanítás olcsón és egyszerűen

E-mail Nyomtatás

Sajnos számos figyelmeztető példa akad arra, hogy hazánkban mennyire nehéz, sokszor kilátástalan az ország, a magyar gazdaság számára jelentős haszon, komoly nyereség lehetőségét kínáló eszközök, berendezések, anyagok feltalálóinak a helyzete. Gyakran előfordul, hogy a közömbösséggel, a bürokráciával folytatott sziszifuszi küzdelmet megelégelve, a feltaláló külföldön értékesíti világszerte érdeklődést kiváltó, keresett és komoly profitot hozó találmányát.
Bővebben...
 

Mostoha anyaország

E-mail Nyomtatás
Tapasztalva a külföldiek magyarországi térnyerését, látva az egzotikus ázsiai, afrikai és közel-keleti országokból érkező bevándorlók tömegét, még azt gondolná az ember, hogy a határainkon túlról érkezők számára nem okozhat különösebb nehézséget a hazánkban történő letelepedés. És ez bizonyára igaz is, ha valóban idegenekről van szó. A bevándorlással, az idegenrendészettel foglalkozó hatóságok jóindulatú elnézése, megértő engedékenysége nélkül ugyanis nem növekedhetett volna több tízezer főre például a nálunk üzletelő kínaiak vagy a szovjet utódállamokból érkező zsidók száma.
Bővebben...
 

Bélyeg a homlokon

E-mail Nyomtatás

A múlt héten volt szerencsém egy nyilvános beszélgetésen részt venni, amelynek témája a ma is jól bevált és kiválóan működő politikai gyakorlat volt: egyének, csoportok, művek elítélő, kategorizáló  megbélyegzése, azaz kistemplizése a társadalomból. Amit ezen az eszmecserén elmondtam, illetve mindazt, ami általa felmerült bennem, röviden összefoglalom.

Bővebben...
 

Csak az igazságos, ami méltányos

E-mail Nyomtatás
Miért van az, hogy egyre többen, egyre igazságtalanabbnak érzünk mindent, ami ebben az országban történik? Az igazságtalanság szájízét már jó ideje nemcsak a bírósági döntések váltják ki belőlem, de kiváltja az egész magyar politikai rendszer érvelése, a közbeszéd fordulatai, a képviselők, miniszterek, illetékes elvtársak vér- és fantáziaszegény logikája. Pedig állítólag roppantul igazságos igyekszik lenni a hatalom, sőt, éppen ezen kínosan védett igazság nevében nyilatkozza azokat az argumentumokat, melyekből azután nekem - és velem együtt, néhány milliónyi ma-gyarnak - az igazságtalanság jól ismert szagát könnyű kiszimatolni.
Bővebben...
 

Védett lakásmaffiózók

E-mail Nyomtatás
Annak ellenére, hogy a média figyelmét mostanában elkerülik a lakásmaffia jellegű bűnügyek, napjainkban is sok áldozata van a mások otthonának, tulajdonának érdemi ellenszolgáltatás nélküli megszerzésére törekvő csalóknak. Becsapott és kisemmizett áldozataik helyzetét pedig az is súlyosbítja, hogy a szélhámossággal ingatlanvagyont szerző bűnözők segítői között kiváló felkészültségű jogászok, befolyásos emberek is akadnak.
Bővebben...
 

A négyes metró ára

E-mail Nyomtatás

Kizárólag üzleti alapon működő, és még nyereséget is termelő városi tömegközlekedés a világon sehol nem létezik. Nincs az a város, ahol az emberek helyváltoztatásának biztosítása önmagában is profitot termelne, ám ez a tevékenység mégis nélkülözhetetlen feltétele a mindennapi életnek. Egy nagyvárosban már a tömegközlekedés néhány napos leállása is totális káoszhoz, a gazdaság látványos összeomlásához vezethet. Felismerve a direkt módon csak veszteséget termelő, de a társadalom számára nélkülözhetetlen városi tömegközlekedés előnyeit és jelentőségét, Európában általános gyakorlat a közlekedési vállalatok több forrásból történő finanszírozása.
Bővebben...
 

Miért pont Tibet?

E-mail Nyomtatás

Én magam is, mint majdnem mindenki a nyugati világban, rokonszenvezem a tibeti néppel. Érdekes, izgalmas az ország, tele történelmi emlékekkel és gyönyörű, titokzatos buddhista kolostorokkal. A dalai láma egy romantikus személyiség, aki erőszakmentességet hirdet, sőt állítólag beérné hazája autonómiájával is.
Bővebben...
 

A primadonna, a Harlequin és a nyári Mikulás

E-mail Nyomtatás

Maga a kép tulajdonképpen unalomig ismert az elmúlt száz év történetéből: tiltakozó tömeg hullámzik a pesti utcán. Most éppen Újlipótváros Hollán Ernő nevű utcájában. Sokszor, nagyon sokszor előfordult már ez nemzeti történelmünkben, volt itt "vérvörös csütörtök", volt őszi rózsás forradalom, volt vörös diktatúra, voltak munkanélküliségi és éhségmenetek, volt 1956, és volt 2006 például. Csakhogy, úgy általában jellemző ezekre a korábbi tüntetésekre, hogy többé-kevésbé a "Munkát! Kenyeret!" típusú követelés hajtotta utcára a résztvevőket.
Bővebben...
 

Végjáték, avagy végkiárusítás miatt bezárunk?

E-mail Nyomtatás
Budapest "legdinamikusabban" fejlődő része, Kádár elvtárs volt kedvence, Angyalföld, Újlipótváros, a XIII. kerület. A Duna, joggal festőinek mondott partjának egyik legszebb területe, amely nagyjából a Szent István körúttól az Árpád hídig terjed, összekötve a zsúfolt, zajos várost a külsőbb, olykor kertes házas negyeddel, sőt, a lebontott régi gyárak okán hatalmas, üres telkekkel.
Bővebben...
 

Nagy a gáz

E-mail Nyomtatás
Ki ne ismerné Lendvai Ildikó frakcióvezető asszony (MSZP) elhíresült parlamenti szózatát a 2002-es választás környékén: "Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse: nem lesz gáz-ár-e-me-lés."
Aztán mégis lett gázáremelés - csak Ildikó asszony kioktató papagájhangja maradt állandó. Százalékban már nagyon nehéz lenne követni, hogyan, mikor és mennyi is volt pontosan - a legutóbbi szakértői előrejelzések szerint mindenesetre jövő januárig újabb 30-35 százalékkal drágulhat a földgáz. Természetesen a hatalom ezúttal is igyekszik elodázni, bagatellizálni a várható és volt történteket, de mint annyi másban, a kormány itt is csak béna kacsa.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség