Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Interjú

A földspekuláció ellen

E-mail Nyomtatás

A bizottságnak nem lenne szabad hazánk ellen kötelezettségszegési eljárást indítania

Az egészséges birtokviszonyoknak a vidék társadalmi élete fenntartásában kiemelkedő a szerepe – szögezte le Erdős Norbert európai parlamenti képviselő, majd hozzátette: „amennyiben a nagybirtokok kerülnének egy országban, de akár egy régióban vagy kistérségben túlsúlyba, az számos munkahely megszűnéséhez, családok tönkremeneteléhez és ebből következően súlyos elvándorláshoz, a vidék kiürüléséhez vezetne.”

Bővebben...
 

Nem ellenségeskedni kell egymással, hanem kiegészíteni egymást…

E-mail Nyomtatás

…hogy minél több magyar nemzetiségű képviselő kerüljön be a megyei önkormányzatokba

Ősszel megyei választások lesznek, a koalíciós tárgyalások a Magyar Közösség Pártja és a Most-Híd között még az év elején megkezdődtek. Az MKP és a Most-Híd február 17-én tárgyalt először az esetleges együttműködésről. Akkor arról állapodtak meg, hogy a regionális struktúrákban elkezdik a koalíciós tárgyalásokat és április 26-án ismét tárgyalóasztalhoz ülnek. Mindez megtörtént, de vajon sikerült-e valamiben megállapodniuk? Erről kérdeztük Menyhárt Józsefet, a Magyar Közösség Pártja elnökét.

Bővebben...
 

A futballnak is köszönhető, hogy túléltem a Gulagot

E-mail Nyomtatás

90 éves lett az egykori Vasas-legenda, Raduly József

A legidősebb, élő magyar válogatott labdarúgó személye önmagában is bemutatásra érdemes. Ám ha hozzávesszük azt is, hogy az illető éppen pályafutása legszebb, legreményteljesebb időszakában kényszerült 6 és fél évnyi szovjet hadifogságba, majd aztán ennek ellenére képes volt beverekedni magát az Aranycsapatba, akkor egyszeriben különleges, páratlan életút tárul elénk. Ezen életút birtokosa szerencsére tökéletes szellemi tisztaságban, és ragyogó fizikai állapotban fogadta megkeresésünket.

Sportrovatunk vendége a közelmúltban 90. születésnapját ünneplő focilegenda, Raduly József, akivel labdarúgó-karrierje felidézésén túl József Attiláról, a Gulag táborainak sportéletéről, napjaink magyar labdarúgásáról, a miniszterelnöki megbecsülésről, valamint az Isten gondviselő szeretetéről is szót váltottunk.

Bővebben...
 

Brüsszel veszélyezteti az adócsökkentés politikáját

E-mail Nyomtatás

A szocialisták Botkával ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták

A baloldal migránspárti, ezért nem akarja, hogy az emberek véleményt mondjanak Brüsszel bevándorláspolitikájáról. A nemzeti összefogással, a nemzeti konzultációval meg kell állítanunk Brüsszelt. A kormány azért bírálja az Európai Uniót, mert szeretné kiküszöbölni a fennálló hibákat – szögezte le Dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Miért érdeke Brüsszelnek, hogy beleszóljon a magyar adópolitikába?

– Brüsszel nem csak a bevándorláspolitikában akar több hatáskört magának, hanem az adópolitikában is a nemzeti hatáskör szűkítésére készül. Ez a magyar családok és a vállalkozások számára semmi jót nem jelentene, hiszen Brüsszel az elmúlt években soha nem az emberek oldalára állt, hanem a multikéra.

Bővebben...
 

Kiemelkedő stratégiai partnerünk Marokkó

E-mail Nyomtatás

A csodát nem várni kell, hanem tenni kell a Déli nyitás politikájáért

Több kisebb projekt, gazdasági kapcsolatépítés zajlik többek között Etiópiában, Kenyában, Ghánában, Elefántcsontparton, Eritreában, Ugandában. Reálisan tekintve a magyar kapacitásokat is, célunk elsősorban az, hogy két-három kiemelt afrikai térségben alapozzunk meg olyan együttműködéseket, amelyekre hosszabb távon is lehet építeni magyar jelenlétet – közölte lapunkkal Dr. Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes.

Bővebben...
 

Magyar agrártermékek piacra jutási esélyei

E-mail Nyomtatás

Nyugat-Balkánon és Moldovában

Magyarország számára fontos a Nyugat-Balkán térsége, és ezt jól mutatja, hogy a Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásáron tizenkét kiállító cég képviselte hazánkat – közölte szerkesztőségünkkel Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, akit arról is kérdeztünk, hogy miért érdekünk a boszniai és a moldovai piacokon megjelennünk.

Bővebben...
 

A FINA Vizes Világbajnokság gazdasági előnyökkel is jár

E-mail Nyomtatás

A budapesti minden idők legrövidebb időn belül megszervezett vb-je

Nem lehet kizárólag a költségek alapján megítélni egy sporteseményt – közölte a sportért felelős államtitkár. Dr. Szabó Tünde hozzátette: „pláne ha az olyan sportágakban teremt versenyzési és szurkolási lehetőséget, mint a vízi sportok, amelyekben mi magyarok világszinten is sikeresek, eredményesek vagyunk, és amelyekhez nemzetként is szenvedélyesen kötődünk.”

Két hónap múlva kezdődik hazánkban a vizes világbajnokság. Hogy állunk a júliusi vizes vb-re való felkészüléssel sport és infrastruktúra szempontjából?

– Hatalmas feladatot vállalt Magyarország a 2017-es vizes világbajnokság megrendezésével, hiszen hazánk eredetileg a 2021-es világbajnokság rendezési jogát nyerte el, de két évvel ezelőtt Mexikó, (Guadalajara) visszalépését követően hazánk úgy döntött, hogy átvállalja a világ negyedik legnagyobb sportrendezvényének megszervezését. Örömmel mondhatom, hogy a 17. FINA Vizes Világbajnokság előkészületei, a szervezési munkák a tervezett ütemben haladnak és júliusra mind az öt helyszín elkészül. A FINA vezetői, szakmai bizottságok tagjai is jártak már a versenyhelyszíneken és nagyon elégedettek voltak. A Duna Aréna már elkészült, a Hajós Alfréd uszoda felújítási munkálatai már zajlanak, míg a Batthyány téren eddig a víz alatti munkálatok készültek el. Büszkék lehetünk, mert a szervezésben, megvalósításban résztvevők erőfeszítéseinek hála, a budapesti minden idők legrövidebb időn belül megszervezett vb-je lett.

Bővebben...
 

Szabaduljunk meg a követő kultúra béklyójától

E-mail Nyomtatás

A művészetből kikopott a lényeg, a transzcendens szándék

A szakralitás nem mindig a témában – tehát nem muszáj bibliai jelenteket ábrázolni, szenteket festeni –, hanem emberi magatartás, gondolkodás, szellemiség következményeként jelenik meg a képben. A teremtést dicséri, hogy a művészet szakrális tartalma független az alkotó hitbéli meggyőződésétől. Ezért sem jelenthetjük ki, hogy az a legzseniálisabb festő, aki a vallását legjobban gyakorolja. Amennyiben hagyja az alkotó, hogy a lélek üzenete a munkáján keresztül megnyilvánuljon, akkor már szakrális festő – még ha nem is tud róla.

Bővebben...
 

Egyszerűsödhet a kárpátaljaiak kapcsolattartása az anyaországiakkal

E-mail Nyomtatás

A vízummentesség megadása mellett új határátkelőhelyeket kell nyitni

Az Európai Parlament április 6-ai strasbourgi plenáris ülésén a képviselők döntő többséggel megszavazták az ukrán állampolgárok vízummentes beutazását az Európai Unióba. A felfüggesztési mechanizmus rugalmasabbá és hatékonyabbá tételével kezelhetővé válnak a vízummentességgel való visszaélések, például harmadik országok állampolgárainak tömeges beutazása esetében. Így a vízummentességet kritikus helyzetekben fel lehet függeszteni – nyilatkozta lapunknak Bocskor Andrea, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője.

Bővebben...
 

Nem hagyjuk a hagyományos családmodellt szétverni

E-mail Nyomtatás

Egyre több ifjú csatlakozik hozzánk, és vezetőségünk is fiatalodott

Tisztújító közgyűlést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) április 23-án, melyen a küldöttek új elnököt és új elnökséget választottak. A budapesti Berlin Hotelben megtartott rendezvényen a tagok Pataki Jánost választották meg újabb két évre a KCSSZ elnökének. Elnök úr szerint a tévéből elsajátított minták kritika nélküli átvétele komoly életviteli zavarokat okozhat a fiataloknál, a következmények pedig az egész életükre kihathatnak.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség